Daca tot v-am dat ieri reteta la spuma de capsuni cu bezea italiana, m-am gandit ca nu ar strica sa va sugerez si ce desert ati putea face cu ea. In afara de a o manca, asa, ca si spuma, alaturi de cateva capsuni proaspete. Asa ca astazi va scriu reteta de desert cu spuma de capsuni si crumble de ciocolata.
Asa cum v-am obisnuit, si aceasta reteta de spuma de capsuni si crumble de ciocolata, este una foarte simpla si usor de facut. Si chiar rapida daca luam in considerare ca bezeaua italiana se face rapid, si deci si spuma, iar biscuitele e si el gata cat se raceste bezeaua.
Reteta in detaliu pentru spuma de capsuni nu o voi mai scrie inca odata aici pentru ca o aveti deja de ieri asa ca voi scrie doar cum se face biscuitele de ciocolata si nuca care va fi in final transformat in crumble, adica firmituri de biscuite.
Reteta de desert cu spuma de capsuni si crumble
- Ingrediente pentru reteta de desert cu spuma de capsuni si crumble
– pentru spuma de capsuni
137 grame de albus de ou
120 grame de zahar
40 grame de apa
un plic de zahar vanilat
300 grame de capsuni
– pentru crumble de ciocolata
50 de grame de nuci
10 grame de cacao
40 grame de faina
40 grame de unt de 82% grasime
un plic cu zahar vanilat (8 grame)
200 grame de capsuni
frunzulite de menta pentru decor
- Mod de preparare pentru reteta de desert cu spuma de capsuni si crumble
- Pentru a face spuma de capsuni cu bezea italiana aveti aici toate indicatiile. Dupa ce faceti spuma, dati la rece si apoi va apucati sa faceti biscuitele sfaramicios.
- Incingem cuptorul la 180 de grade si punem intr-o tava hartie de copt.
- Punem intr-un castron toate ingredientele si amestecam bine pana cand se formeza un aluat modelabil.
- Rupem cu mana bucati de aluat pe care apoi le aplatizam si le asezam in tava. Nu conteaza forma pentru ca in final le vom sfarama.
- Dam tava la cuptor pentru 15, maxim 20 de minute, in functie de cum coace cuptorul vostru si cand sunt gata biscuitii ii scoatem, ii lasam la racit si apoi ii sfaramam. Acestia sunt foarte fragezi asa ca daca ii luati calzi in mana veti vedea ca se vor sfarama. Fragezimea este data de nuca si untul din compozitie.
- Montam desertul cu spuma de capsuni si crumble de ciocolata in pahare cu picior, alternand straturile: un stat de biscuiti la baza, de doua, trei linguri, un strat de bezea (doua linguri) unul de capsuni taiate in prealabil si terminam cu cel de bezea, umpland paharul si decorand cu felie de capsuna, crumble si frunzulite de menta dupa care savuram cu pofta.
Pofta buna sa aveti!
Alte deserturi cu capsuni:
Panna cotta cu capsuni (click aici pentru reteta)
Curd de capsune (click aici pentru reteta)
Sirop de capsuni concentrat (click aici pentru reteta)
Iuliana says
Un pahar e al meu, am zis! :)
Claudia V says
Al tau sa fie! :)