Tarta cu ricotta si broccoli
Am facut acum ceva timp o tarta cu ricotta si broccoli, improvizata in stilul ”ce mai e de folosit de prin frigider ca sa nu risipim mancarea” :) Si tocmai pentru aplica aceasta strategie cat mai des, de multe ori la mine in frigider se gaseste si un aluat de foietaj cumparat. Este foarte practic si comod si din el poti face diferite chestii dragute, placintele, tarte, etc, in care sa folosesti multe dintre resturile de mancare neconsumata din ziua precedenta.
De aici si ideea acestei retete simple si usor de facut, de tarta cu ricotta si broccoli. Aveam niste broccoli deja fiert, ramas din ziua precedenta si o cutie de ricotta din care planuisem eu sa fac altceva (dulce, evident :) ) dar pana la urma am reusit sa controlez pofta de dulce si i-am dat o alta utilizare practica ce a hranit trei persoane la cina.
Daca nu aveti ricotta dar vreti sa incercati reteta de tarta cu ricotta si broccoli, puteti folosi altfel de branza, fara nici o problema. La fel si daca aveti de exemplu conopida in loc de broccoli, puteti sa incercati reteta de astazi de tarta cu ricotta si broccoli, care evident nu se va mai numi la fel, dar ce conteaza ca doar nu va trebuie o denumire anume pentru a pregati o cina rapida si gustoasa.
Ideal ar fi sa faceti voi in casa aluatul de foietaj dar este o operatiune care dureaza foarte mult si in cazul acesta nu mai vorbim de o reteta rapida, care se adreseaza celor carora cele 24 de ore din zi nu le mai ajunge. Doar sa fiti atenti sa cititi eticheta ambalajului de foietaj pentru ca sunt aluaturi facute cu grasimi hidrogenate (margarina) si atunci nu mai vorbim despre o mancare rapida si sanatoasa in acelasi timp.
Reteta de tarta cu ricotta si broccoli
- Ingrediente pentru reteta de tarta cu ricotta si broccoli
400 grame de aluat de foietaj
250 grame de ricotta
250 grame de broccoli
1 ou
o lingurita de pasta de ardei iute (optional)
sare, piper dupa gust
- Mod de preparare pentru reteta de tarta cu ricotta si broccoli
- Aprindem cuptorul la 180 de grade si puneti in tava de la aragaz hartie de copt.
- Pasati ricotta cu furculita si adaugam sare, piper si alte condimente dupa gust. Eu am pus o pasta de ardei iute pe care o aveam in frigider dar daca nu aveti folositi boia de ardei sau fulgi de chilli.
- Adaugati peste branza oul batut bine si amestecati.
- Intindeti in tava, pe hartia de copt, aluatul de foietaj si indoiti-l usor pe margine. Ridicati marginile si presati ca sa stea usor ca o rama de la o fotografie.
- Taiati bucatile de broccoli fasii pe verticala.
- Puneti branza peste aluatul de foietaj si indindeti-o uniform pe toata suprafata.
- Adaugati din loc in loc bucatile de broccoli.
- Dati tava in cuptorul incins la 180 de grade pentru aproximativ 20 minute (in functie de cuptor).
- Este gata cand incepe sa se rumeneasca aluatul pe margine si branza in interior observam ca este gatita. Fiind in strat subtire timpul de coacere va fi mic, nu ca la pasca, unde este multa branza. Deci stati cu ochii pe tarta mai ales daca nu va cunoasteti cuptorul si aveti unul naravas, pe gaz, cum am eu :)
- Serviti cu pofta cat este calda inca.
Pofta buna sa aveti!
Alte retete cu broccoli
Supa crema de broccoli si branza (click aici pentru reteta)
Broccoli la cuptor cu carne (click aici pentru reteta)
Ghiveci de legume in stil indian (click aici pentru reteta)
Iuliana says
Ce tarta frumoasa ai facut!
Merge foarte bine si de luat la pachet ca pe mine subiectul asta ma doare aproape in fiecare zi :))
Claudia V says
Multumesc :)
Ok, am inteles unde bati. Sa fac mai multe retete pentru mancaruri la pachet :p