Cea mai simpla salata de oua cu ridichi
Reteta asta de salata de oua cu ridichi si ceapa verde este traditionala la noi dupa zilele de Pasti. Raman de obicei multe oua rosii neconsumate si cumva trebuie si ele transformate intr-o mancare gustoasa dupa ce tot te-ai saturat sa gusti din oul fiert asa, pur si simplu curatat de coaja si pus pe farfurie. Sau muscand din el cu pofta, cum zice sotul meu ca ii place cel mai mult de Pasti sa consume ouale rosii.
Este cea mai simpla si mai banala reteta de salata de oua cu ridichi si ceapa verde. Dureaza putin sa o faci, este gustoasa si sanatoasa. Nu are maioneza, are legume proaspete de sezon si o pot manca chiar si cei mici. Da, pana si baietelul meu a mancat cu pofta, mare amator de oua fierte.
Desi pana acum se stramba la ideea de a consuma salate, asta i-a placut. Norocul meu a fost ca a dat de gustul ridichilor si ii plac frunzele verzi de la ceapa. Lui nu i-am pus si otet ci doar putin ulei si sare. Nu ii plac mancarurile acre asa ca am evitat sa folosesc otet sau lamaie.
Pentru noi am folosit ulei, sare si otet pe post de dressing insa la fel de bine puteti pune si zeama de lamaie sau chiar folosind imaginatia, sa adaugati un dressing de iaurt si alte condimente. Insa deja nu mai vorbim de cea mai simpla reteta de salata de oua cu ridichi si ceapa verde pe care o stiu de la bunicii mei, ci de una cu ”upgrade”.
Vezi mai jos si reteta video a salatei in alta varianta!
Apasa pe poza ca sa te abonezi si tu la canalul de Youtube! Click si pe clopotel!
Voi face si alte retete de salata de oua in viitor dar deocamdata va las cea mai simpla reteta de salata de oua cu ridichi si ceapa verde, gandindu-ma ca mai aveti oua rosii de la Pasti si aveti nevoie de o sugestie pentru a le folosi.
- sase oua fierte tare
- cinci ridichi
- trei fire de ceapa verde
- o jumatate de lingurita de sare
- doua linguri de ulei
- o lingura de otet
Mod de preparare pentru reteta de salata de oua cu ridichi
- Curatam ouale de coaja si le taiam cuburi de aproximativ un centimentru.
- Spalam si curatam ridichile si ceapa verde si le taiem dupa preferinta. Eu am taiat marunt ceapa verde iar ridichile in felii subtiri.
- Intr-o canita amestecati sarea, uleiul si otetul pana cand sarea se dizolva si obtinem o emulsie.
- Pune intr-un castron ouale taiate impreuna cu legumele si turnam peste ele emulsia de sare, ulei si otet.
- Amestecam si… servim cu mare pofta :)
Pofta buna sa aveti!
Iuliana says
Nu mai am oua fierte, dar salata ta e de notat si de facut oricand!
Claudia V says
Pai… poti fierbe acum. Nu e musai sa fie cu coaja rosie sau galbena :p