Cheesecake cu ciocolata (fara zahar)
Astazi m-am gandit sa va propun un cheesecake cu ciocolata si fara zahar. Un fel de pasca de ciocolata as putea spune altfel, o reteta pe care o puteti incerca acum de Pasti daca doriti altceva decat o reteta traditionala de Pasca facuta cu branza si aluat de cozonac.
Este o reteta usor de facut, care are in combinatie branza de vaci, smantana si cacao la partea de deasupra si un blat simplu facut din biscuiti. Iar in final un gust delicat de ciocolata.
Si cum in reteta am folosit indulcitor natura din Stevia Rebaudiana primit spre testare de la Green Sugar este si o reteta mai putin calorica pe care o pot face si cei ce sunt la dieta. Neavand zahar in compozitie cred ca o pot incerca si cei ce au diabet. Spun cred pentru ca nu sunt informata in legatura cu interdictiile care presupun un regim alimentar pentru diabetici dar, in functie de ce se gaseste pe lista de ingrediente poate ca este potrivita si pentru cei cu astfel de probleme.
Poate, daca sunteti in cunostinta de cauza, imi lasati un comentariu ca sa stiu daca retete e potrivita sau daca se poate adapta si acestui regim alimentar.
Reteta de cheesecake cu ciocolata (fara zahar)
- Ingrediente pentru cheesecake cu ciocolata (fara zahar)
250 grame de branza de vaci
200 grame de smantana de 12% grasime
3 oua
70 grame de indulcitor natural Green Sugar (gasesti aici)
15 grame de cacao
100 grame de faina alba de grau
un varf de cutit de sare
o jumatate de lingurita de praf de copt (optional)
– pentru blatul de biscuiti
100 grame de biscuiti populari
50 de grame de unt
o lingura de indulcitor natural Green Sugar
- Mod de preparare pentru reteta de cheesecake cu ciocolata (fara zahar)
- Incepem prin a aprinde cuptorul la 180 de grade dupa care pregatim o tava. Eu am copt in tava rotunda de silicon si nu a fost nevoie de hartie de copt insa daca aveti altfe de tava dolosit hartie de copt.
- Pentru blat, sfaramam biscuitii cu mana, sau cu ajutorul unui sucitor, sau chiar a minitocatorului de bucatarie (daca avem) insa cu grija sa nu ii macinam prea mult ca sa ii transformam in faina.
- Amestecam biscutii astfel sfaramati cu untul topit si o lingurita de inducitor Green Sugar pudra (sau zahar pudra).
- Framantam cu mainile cat sa incorporam untul si zaharul si vom obtine un aluat nisipos pe care il vom pune pe fundul tavii si il vom presa bine cu un pahar de sticla.
- Dam tava la cuptor pentru zece minute si cand este gata o scoatem si coboram temperatura la 160 de grade.
- Intre timp pregatim si umplutura de branza.
- Pasam branza, bine scursa, cu ajutorul unei furculite, adaugam smantana si amestecam bine cu ajutorul unui tel.
- Adaugam ouale batute bine, sarea, cacaoa, faina, indulcitorul Green Sugar (sau zahar dupa preferinte) si amestecam. Daca dorim ca la final sa obtinem o suprafata usor ”ridata” punem si praful de copt. In cuptor cheesecake-ul va creste si apoi se va lasa cand se raceste, formandu-se striatii neregulate pe suprafata acestuia care apoi, pudrate cu zahar pudra vor arata interesant :)
- Peste blatul de biscuiti pe care l-am scos din cuptor si l-am lasat putin la racit, turnam compozitia de branza si smantana pe care am facut-o intre timp si dam iar tava la cuptor pentru inca 40 de minute la 160 de grade, in functie de cuptor. Facem testul cu scobitoarea si cand iese curata scoatem cheesecake-ul din cuptor, il lasam la racit si apoi il scoatem cu grija din tava.
- Asezam gustosul nostru cheesecake cu ciocolata dar fara zahar pe un platou, presaram zahar pudra sau indulcitor pudra Green Sugar si apoi il taiem felii dupa preferinta.
Pofta buna sa aveti!
Sircu Tatiana says
Arata foarte bine si este chiar simplu de preparat. Caut tot felul de retete dulci fara zahar de cand am renuntat sa mai consum atat de mult ca inainte.
Iuliana says
Ai mancat-o toata sau mai ai si pentru musafiri nepoftiti? :)
Claudia V says
E … dusa de mult, din pacate :))
Dar mai fac alta daca vii ;)