Reteta de astazi, de mancare de ardei copti cu morcov, este de fapt dupa o idee de-a mamei mele. Cum v-am spus de multe ori, la mine in casa toata lumea gateste. Cand cel mic va mai creste putin o sa ajung sa va scriu si retetele lui pentru ca acum si el gateste insa doar in bucataria lui inventata si improvizata din ce are la indemana.
Chiar daca e baiat, si poate ati zice ca nu ar avea ce cauta printre jucariile lui un mic set de ustensile de bucatarie, noi i-am cumparat si asa ceva. La urma urmei cei mai mari chefi ai lumii, cei mai priceputi bucatari sunt barbati. Si candva au fost si ei copii :) Altfel gandind insa, chiar barbat fiind e bine sa stii sa gatesti si cred ca o mama ar trebui sa isi invete biatul de mic cu aceasta placuta indeletnicire.
Bun, dar sa revin la macarea de ardei copti cu morcov, adica la subiectul zilei de azi. E o reteta de mancare foarte simpla si usor de facut. Si mai ales perfecta de facut acum, toamna, cand sunt ardei si morcovi din belsug.
Cum ne gandeam noi ce sa mai gatim bun si ne saturasem de atat de gustoasa mancare de ardei copti cu rosii sau de varianta de macarica de dovlecel cu ardei copti, mama a venit cu ideea: facem cu morcov. Bun, zic, cu morcov sa fie si am trecut la treaba. In final am fost foarte multumite de sedinta noastra de brainstorming si de rezultatul final, o delicioasa mancare de ardei copti cu morcov.
Reteta de mancare de ardei copti cu morcov
- Ingrediente pentru reteta de mancare de ardei copti cu morcov
un morcov mare sau doi mai mici
doua cepe
un kilogram de ardei copti
doua-trei linguri de ulei
doua-trei rosii medii
sare, piper dupa gust
- Mod de preparare pentru reteta de mancare de ardei copti cu morcov
- Spalam, curatam si dam prin razatoarea mica morcovul si rosiile, ceapa o tocam marunt
- Punem intr-o tigaie uleiul si il incingem usor dupa care adaugam ceapa si o calim cateva minute pana cand isi schimba culoarea si devine galbuie.
- Adaugam morcovul, amestecam si mai lasam cateva minute sa se caleasca si morcovul dupa care adaugam rosiile si lasam sa fiarba aproximativ un sfert de ora, ca sa se gateasca morcovul.
- Cand observam ca acesta este aproape gata punem in tigaie si ardeii copti taiat fasii, potrivim gustul de sare si piper si mai lasa cateva minute pe foc sa se imprieteneasca aromele intre ele. dupa care mancarea noastra de ardei copti cu morcov este gata de servit la pranz sau la cina, simpla, ca o mancare de post dar chiar si ca o garnitura alaturi de friptura preferata.
Pofta buna sa aveti!
Iuliana says
Fix cum imi place mie cu legume de sezon. O voi incerca miercuri, cand e post ;)
Claudia V says
Neaparat sa o incerci pentru ca e usor de facut si tare gustoasa. In plus, e de sezon ;)