Cred ca cea mai cunoscuta reteta cu branza Camembert este cea de Camembert en croute, in traducere, Camembert in crusta. Adica branza se inveleste intr-un aluat, de cele mai multe ori de patiserie dupa care se pune in cuptor pentru cateva minut, cat ii sunt suficiente aluatului sa se coaca iar branzei sa se topeasca. Ceva de genul asta este si reteta de clatite cu branza Camembert si sos de portocale pe care o stiti deja.
Ei bine, aceasta cunoscuta branza fratuzeasca se poate consuma foarte bine si combinata pur si simplu cu legume intr-o savuroasa salata cu branza Camembert. O salata de vara, cu rosii si castraveti poate fi usor transformata intr-un fel de mancare delicios si gustos care aduna in el aromele verii si savoarea branzeturilor rafinte frantuzesti. Trebuie doar sa incercati. Nimic mai mult ;)
Reteta de salata cu branza Camembert
50 grame de branza camembert
doua rosii
doi morcovi mici
o jumatate de ardei kapia rosu
un castravete mediu
o jumatate de ceapa rosie
doua/trei linguri de boabe de porumb
o mana de patrunjel verde
lamaie, sare, ulei de masline
- Mod de preparare salata cu branza Camembert:
- Spalam si curatam legumele
- Taiem morcovii, castravetele, rosiile, ceapa si ardeiul fasii subtiri
- Taiem bucati cat mai mici branza Camembert. O putem curata de coaja sau nu in functie de gusturi
- Intr-un castron punem toate legumele, adaugam doua linguri de porumb din conserva si branza Camembert
- Separat facem dresing-ul pentru salata amestecand doua linguri de ulei cu o lingura de zeama de lamaie si sare si il turnam peste salata
- Amestecam totul bine si servim ca fel principal sau ca si garnitura
- Tips&Trics
Pentru a taia mai usor branza Camembert folositi un cutit umed.
Pofta buna sa aveti!
Iuliana says
Dau o fuga pana la Penny de langa birou si daca au Camembert, exact salata asta va fi pranzul meu de azi :) Multumesc pentru idee!
Claudia V says
Cu placere! Ma bucur ca ti-am putut si de ajutor ;)
Pofta buna sa ai! :)