• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome



  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • De post (vegan)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

June 17, 2013 · 7 Comments

Supa crema de mazare cu menta

De post (vegan)· Supe/Ciorbe

Spune si altora!
 19     
19
Shares

supa crema mazareNu ştiu cât de des consumaţi voi mazăre verde. Deşi este o legumă foarte bogată în vitamine cum ar fi de exemplu vitamina K, şi ar trebui să o consumăm mai des, recunosc că din păcate în ce mă priveşte se întâmplă rar acest lucru. Iar când o consumăm folosim din păcate mazarea verde din conservă. E buna şi asta dar prin conservare îi scad proprietăţile nutritive însă din păcate pe la noi nu se prea găseşte în stare crudă. Aşa că eu o să vă scriu astăzi cum fac supa crema de mazare cu menta în varianta utilizării acesteia din conservă iar dacă o încercaţi cu mazăre crudă nu uitaţi să reveniţi şi să îmi spuneţi într-un comentariu cum a fost varianta voastră. Până atunci să trecem la gătit :)

Ingrediente supa crema de mazare cu menta:
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 1 cartof
  • 1 bucată de rădăcina de ţelină
  • 1 borcan de mazăre de 800 grame
  • 800 ml supă de pui ( zeamă de oase sau apă)
  • sare
  • piper
  • o mână de mentă
  • o lingură de unt (sau ulei de masline)
  • smântână (optional)
Mod de preparare supa crema de mazare cu menta:
  1. Tăiem legumele cubuleţe sau le dăm pe răzătoare.
  2. Punem o lingură de unt (sau ulei) într-o cratiţă mai mare pe care o aşezăm pe aragaz la foc mic. Când untul s-a topit adăugăm legumele tăiate şi le amestecăm cu untul după care adăugăm mazărea din conservă şi supa de pui (zeama de oase sau apa) încălzită un pic în prealabil (dacă o avem păstrată la frigider).
  3. Se lasă să fiarbă totul la foc mediu până se fierb toate legumele.
  4. Se condimentează cu sare şi piper după gust.
  5. Când legumele sunt fierte se dă oala de pe foc şi se lasă un pic supa la răcit.
  6. Între timp tocăm menta cât mai mic.
  7. După ce s-a răcit puţin supa se strecoară legumele fierte se adaugă peste ele menta tocată fin şi se pasează totul cu mixerul.
  8. Peste această pastă se adaugă zeama separată mai devreme în cantitatea dorită în funcţie de cât de groasă vreţi să vă iasă supa.
  9. Se mai dă un clocot la supa cremă şi e gata de servit.
  10. În momentul servirii se poate adăuga şi o lingură de smântănă pentru un gust mai bun.

Notă: Dacă doriţi să fie de post înlocuiţi untul cu ulei de măsline, supa de pui cu apa şi … uitaţi de smântână ;)

Pofta bună!


Spune si altora!
 19     
19
Shares
 
19
Shares
 19    
« Supa crema de sparanghel
Dulceata de nuci verzi »

Comments

  1. Florentina B. says

    November 22, 2020 at 8:14 pm

    Mulțumesc de rețetă! Am făcut azi această supă (varianta de post) și a ieșit delicioasă. Am folosit:
    – 500 g mazăre congelată
    – 1 ceapă
    – 1 cartof
    – 1 morcov
    – 1 țelină mică
    – 1 mână de mentă
    – 2 linguri ulei
    – sare
    – piper
    Am tăiat legumele și cartoful cubulețe, le-am călit în ulei 5 minute, am turnat peste ele 1 litru apă clocotită, plus mazărea spălată și o linguriță de sare. Am lăsat supa la fiert 30 minute cu capacul pus. Am stins focul și am pus puțin piper negru măcinat (am adăugat și o linguriță de zahăr), am lăsat supa să se răcorească 5 minute, am adăugat menta tocată mărunt și am pasat supa cu un blender vertical. Apoi am servit-o cu plăcere. :)

    Reply
    • Claudia Vasilache says

      November 23, 2020 at 4:09 pm

      Cu drag! Ma bucur ca v-a placut! Chiar mi-ati dat o idee ce sa mai fac si eu de post acum :)

      Reply
  2. Eva Anca says

    January 16, 2019 at 4:58 pm

    Arata tare bine! Singura mea problema este ca nu-mi place menta sub nicio forma.

    Reply
    • Claudia Vasilache says

      January 16, 2019 at 8:23 pm

      Ei…atunci facem cu galuste :p

      Reply
  3. Aurica says

    December 2, 2013 at 12:38 pm

    din ingredientele cu care este facuta gustul ar fi unul de refresh, sanatos si gustos, dar pentru a afla trebuie incercata..foarte bine a iesit :)

    Reply

Trackbacks

  1. BAZELE GATITULUI VEGETARIAN – PARTEA II | Asociatia Vegetarienilor din Romania says:
    April 3, 2016 at 9:04 pm

    […] SUPA CREMA DE MAZARE SI MENTA […]

    Reply
  2. Meniul zilei #4 | Arome Culinare says:
    December 16, 2013 at 5:42 pm

    […] felul 1: Supă-cremă de mazăre cu mentă […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • 8 sfaturi practice pentru a găti minimalist January 23, 2023
  • Prăjitură rapidă cu mascarpone January 19, 2023
  • 10 idei de salate pentru anotimpul rece January 13, 2023

Archives

June 2013
MTWTFSS
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
    Jul »

Copyright © 2023 · captivating theme by Restored 316