Nu ştiu cât de des consumaţi voi mazăre verde. Deşi este o legumă foarte bogată în vitamine cum ar fi de exemplu vitamina K, şi ar trebui să o consumăm mai des, recunosc că din păcate în ce mă priveşte se întâmplă rar acest lucru. Iar când o consumăm folosim din păcate mazarea verde din conservă. E buna şi asta dar prin conservare îi scad proprietăţile nutritive însă din păcate pe la noi nu se prea găseşte în stare crudă. Aşa că eu o să vă scriu astăzi cum fac supa crema de mazare cu menta în varianta utilizării acesteia din conservă iar dacă o încercaţi cu mazăre crudă nu uitaţi să reveniţi şi să îmi spuneţi într-un comentariu cum a fost varianta voastră. Până atunci să trecem la gătit :)
Ingrediente supa crema de mazare cu menta:
- 1 ceapă
- 1 morcov
- 1 cartof
- 1 bucată de rădăcina de ţelină
- 1 borcan de mazăre de 800 grame
- 800 ml supă de pui ( zeamă de oase sau apă)
- sare
- piper
- o mână de mentă
- o lingură de unt (sau ulei de masline)
- smântână (optional)
Mod de preparare supa crema de mazare cu menta:
- Tăiem legumele cubuleţe sau le dăm pe răzătoare.
- Punem o lingură de unt (sau ulei) într-o cratiţă mai mare pe care o aşezăm pe aragaz la foc mic. Când untul s-a topit adăugăm legumele tăiate şi le amestecăm cu untul după care adăugăm mazărea din conservă şi supa de pui (zeama de oase sau apa) încălzită un pic în prealabil (dacă o avem păstrată la frigider).
- Se lasă să fiarbă totul la foc mediu până se fierb toate legumele.
- Se condimentează cu sare şi piper după gust.
- Când legumele sunt fierte se dă oala de pe foc şi se lasă un pic supa la răcit.
- Între timp tocăm menta cât mai mic.
- După ce s-a răcit puţin supa se strecoară legumele fierte se adaugă peste ele menta tocată fin şi se pasează totul cu mixerul.
- Peste această pastă se adaugă zeama separată mai devreme în cantitatea dorită în funcţie de cât de groasă vreţi să vă iasă supa.
- Se mai dă un clocot la supa cremă şi e gata de servit.
- În momentul servirii se poate adăuga şi o lingură de smântănă pentru un gust mai bun.
Notă: Dacă doriţi să fie de post înlocuiţi untul cu ulei de măsline, supa de pui cu apa şi … uitaţi de smântână ;)
Pofta bună!
Florentina B. says
Mulțumesc de rețetă! Am făcut azi această supă (varianta de post) și a ieșit delicioasă. Am folosit:
– 500 g mazăre congelată
– 1 ceapă
– 1 cartof
– 1 morcov
– 1 țelină mică
– 1 mână de mentă
– 2 linguri ulei
– sare
– piper
Am tăiat legumele și cartoful cubulețe, le-am călit în ulei 5 minute, am turnat peste ele 1 litru apă clocotită, plus mazărea spălată și o linguriță de sare. Am lăsat supa la fiert 30 minute cu capacul pus. Am stins focul și am pus puțin piper negru măcinat (am adăugat și o linguriță de zahăr), am lăsat supa să se răcorească 5 minute, am adăugat menta tocată mărunt și am pasat supa cu un blender vertical. Apoi am servit-o cu plăcere. :)
Claudia Vasilache says
Cu drag! Ma bucur ca v-a placut! Chiar mi-ati dat o idee ce sa mai fac si eu de post acum :)
Eva Anca says
Arata tare bine! Singura mea problema este ca nu-mi place menta sub nicio forma.
Claudia Vasilache says
Ei…atunci facem cu galuste :p
Aurica says
din ingredientele cu care este facuta gustul ar fi unul de refresh, sanatos si gustos, dar pentru a afla trebuie incercata..foarte bine a iesit :)