• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome



  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • vegane (de post)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

April 21, 2021 · Leave a Comment

Sos pesto de leurda cu spanac. DE POST. Gata in 5 minute!

Aperitive· vegane (de post)

Spune si altora!
 4     
4
Shares

Sos pesto de leurda cu spanac. DE POST. Gata in 5 minute!

Săptămâna trecută am publicat pe canalul de Youtube rețeta de sos de pesto de leurdă cu spanac. O rețetă DE POST gata în 5 minute. Iată că a venit rândul să o scriu și aici, pe blog ca să fie pentru cine dorește să o tipărească, nu doar să o urmărească în format video, video pe care îl veți găsi mai jos, la modul de preparare.

În mod normal, tradițional sosul pesto de face cu parmezan, busuioc, usturoi, semințe de pin și ulei de măsline. Se folosește în general la prepararea pastelor dar poate fi consumat și cu cartofi, orez sau chiar în diferite salate sau alte mâncăruri.

sos pesto cu leurdă și spanac

Cum, acum când scriu rețeta suntem în plin post al Paștelui, m-am gândit să-ncerc o rețetă de pesto de post. Cum frunzele de busuioc sunt specifice verii am optat pentru altceva verde și de sezon adică leurda pe care am combinat-o cu frunze de baby spanac.

Pentru a da cremozitate sosului am folosit nuci de caju. V-am mai povestit eu de ele când am publicat rețeta de smântână de post din caju- VEZI AICI REȚETA. Ei bine, nucile de caju trebuie hidratate în apă pentru minim 4 ore ca să avem un sos pesto cremos. Acesta este cel mai lung timp de așteptare în ce privește prepararea rețetei. În rest, totul e gata în 5 minute!

Sos pesto de leurda cu spanac. DE POST. Gata in 5 minute!
 
Save Print
Prep time
5 mins
Total time
5 mins
 
Autor: Claudia
Recipe type: Sos
Cuisine: Romaneasca
Serves: o portie
Ingrediente
  • 2 legaturi de leurda
  • 100 grame de frunze de spanac
  • 100 grame de caju
  • o lingura cu drojdie inactiva
  • 30 ml de apa plata sau lapte vegetal
  • 30 ml de ulei de masline
  • o lingurita cu sare
3.5.3251

 

Mod de preparare pentru pesto de leurdă și spanac

  • Punem nucile caju în apă și le lăsăm la hidratat minim 4 ore sau peste noapte.
  • După ce trece acest timp scoatem nucile caju din apă
  • Spălăm leurda și spanacul.
  • Tocăm leurda.

Vezi mai jos și rețeta în format video
Apasă pe poză și ABONEAZĂ-TE și tu la canalul de Youtube!

  • Punem în cuva robotului/mixerului nucile caju scurse de apă, adăugăm leurda tocată, frunzele de spanac, apa (sau laptele vegetal.
  • Mixam totul până când obținem o pastă de consistența unui sos.
  • Adăugăm uleiul și drojdia inactivă. Mixăm scurt și gata, sosul nostru pesto de post este gata.
  • Îl putem servi ca atare, uns pe pâine, ca și sos peste paste, în combinație cu cartofi etc.

Să aveți poftă la sos pesto de leurdă și spanac!

pesto de leurdă și spanac


Spune si altora!
 4     
4
Shares
 
4
Shares
 4    
« Chec de post cu unt de arahide și nuci
Cartofi țărănești cu ardei și ceapă. Rețetă rapidă, DE POST! »

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Rate this recipe:  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • Care sunt cele mai importante elemente dintr-o patiserie? June 20, 2022
  • Cum alegi paharele de vin? May 28, 2022
  • Ciorbă de urzici cu orez acrită cu borș May 5, 2022

Archives

April 2021
MTWTFSS
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
« Mar   May »

Copyright © 2022 · captivating theme by Restored 316