Sos pesto de leurda cu spanac. DE POST. Gata in 5 minute!
Săptămâna trecută am publicat pe canalul de Youtube rețeta de sos de pesto de leurdă cu spanac. O rețetă DE POST gata în 5 minute. Iată că a venit rândul să o scriu și aici, pe blog ca să fie pentru cine dorește să o tipărească, nu doar să o urmărească în format video, video pe care îl veți găsi mai jos, la modul de preparare.
În mod normal, tradițional sosul pesto de face cu parmezan, busuioc, usturoi, semințe de pin și ulei de măsline. Se folosește în general la prepararea pastelor dar poate fi consumat și cu cartofi, orez sau chiar în diferite salate sau alte mâncăruri.
Cum, acum când scriu rețeta suntem în plin post al Paștelui, m-am gândit să-ncerc o rețetă de pesto de post. Cum frunzele de busuioc sunt specifice verii am optat pentru altceva verde și de sezon adică leurda pe care am combinat-o cu frunze de baby spanac.
Pentru a da cremozitate sosului am folosit nuci de caju. V-am mai povestit eu de ele când am publicat rețeta de smântână de post din caju- VEZI AICI REȚETA. Ei bine, nucile de caju trebuie hidratate în apă pentru minim 4 ore ca să avem un sos pesto cremos. Acesta este cel mai lung timp de așteptare în ce privește prepararea rețetei. În rest, totul e gata în 5 minute!
- 2 legaturi de leurda
- 100 grame de frunze de spanac
- 100 grame de caju
- o lingura cu drojdie inactiva
- 30 ml de apa plata sau lapte vegetal
- 30 ml de ulei de masline
- o lingurita cu sare
Mod de preparare pentru pesto de leurdă și spanac
- Punem nucile caju în apă și le lăsăm la hidratat minim 4 ore sau peste noapte.
- După ce trece acest timp scoatem nucile caju din apă
- Spălăm leurda și spanacul.
- Tocăm leurda.
Vezi mai jos și rețeta în format video
Apasă pe poză și ABONEAZĂ-TE și tu la canalul de Youtube!
- Punem în cuva robotului/mixerului nucile caju scurse de apă, adăugăm leurda tocată, frunzele de spanac, apa (sau laptele vegetal.
- Mixam totul până când obținem o pastă de consistența unui sos.
- Adăugăm uleiul și drojdia inactivă. Mixăm scurt și gata, sosul nostru pesto de post este gata.
- Îl putem servi ca atare, uns pe pâine, ca și sos peste paste, în combinație cu cartofi etc.
Să aveți poftă la sos pesto de leurdă și spanac!
Leave a Reply