Chec de post cu unt de arahide și nuci. Rețetă de desert de post delicioasă și ușor de făcut.
Desertul de weekend-ul trecut a fost unul de post. Am facut un chec de post cu nuci si unt de arahide, chec care, spre surprindera mea, a fost si unul care mi-a placut. Cred ca am mai zis eu si in alte postari de pe blog ca nu sunt mare amatoare de deserturi de post deoarece nu mi se par la fel de gustoase precum celelalte. Așa că, în perioadele de post prefer să gătesc mai puține deserturi.
Mi-am dorit însă, de ceva timp, să încerci un desert de post cuunt de arahide. Îmi place gustul untului de arahide și îl consumăm deseori la micul dejun. Mai degraba îl prefer așa, întins pe rondele de orez, eventual și cu puțină miere peste. Un mic dejun de post perfect, zic eu.
Dar, cum tot vă pe net diferite rețete de deserturi cu unt de arahide am zis că neapărat trebuie să-ncerc și eu să-l folosesc așa. Și cum poate fi pus mai bine în valoare decât într-un desert de post, m-am gândit eu. De ce? Pentru că gustul puternic aromat al acestuia ar putea suplini o parte din cantitatea mare de zahăr din deserturile de post și ar da în același timp o savoare aparte acestuia.
Și da, am avut dreptate. Intuiția mea a fost una bună pentru că, în sfârșit am fost și eu mulțumită de un desert de post de genul acesta. Acum să nu înțelegeți că celelalte deserturi de post a căror rețete le-am publicat de-a lungul timpului nu mi-au plăcut. Normal că mi-au plăcut pentru că altfel nu le mai publicam. Doar că, acesta parcă este cel mai bun dintre toate. Poate și din cauza aromei de unt de arahide care mie îmi place mult.
Urmărește-mă și pe Facebook, Instagram, Youtube
Vino și tu în grupul de Facebook Lecturi și Arome
– apasă aici pentru înscriere –
Rețeta, ca orice altă rețetă de desert de post este una foarte ușor de făcut. Amestecam între ele ingredientele uscate într-un castron și pe cele umede în altul după care le combinăm între ele și gata. Fără să avem nevoie de mixer sau timp mare de petrecut în bucătărie. Dar hai să vedem împreună cum se face.
- 125 grame de zahăr
- 250 ml de apa carbogazoasă
- 10 grame de ness sau nessquick (pentru copii)
- 30 grame de unt de arahide
- 50 ml ulei de floarea soarelui
- 280 grame de făină albă de grâu
- 10 grame de praf de copt
- un vârf de cuțit cu sare
- o linguriță cu esență de vanilie
- 50 grame de nucă tocată mărunt
Mod de preparare chec cu unt de arahide și nuci
- Punem într-un vas apa carbogazoasă, adăugăm zahărul, untul de arahide și ness-ul (eu am folosit nessquick pentru că a mâncat și juniorul meu).
- Amestecăm bine până când zahărul se topește și untul se dizolvă.
- Turnăm peste ele uleiul și esența de vanilie. Amestecăm.
- În alt vas combinăm făina cernută cu praful de copt și apoi le adăugăm treptat peste compoziția lichidă.
- Va rezulta un aluat de consistența unei smântâni groase în care vom adăuga și nucile tocate după care pe care îl turnăm într-o tavă de chec în care am pus în prealabil hârtie de copt.
Vezi mai jos și cum se face negresa de post cu nucă și gem!
Apasă pe poza și ABONEAZĂ-TE și tu la canalul de Youtube!
- Dăm tava în cuptorul încins la 180 de grade pentru aproximativ 40-45 minute, in functie de cum coace cuptorul.
- Facem testul cu scobitoarea și, dacă iese curată scoatem tava din cuptor și apoi lăsăm checul la răcit pe un grătar.
- Feliem când s-a răcit și servim cu poftă cu o cafea sau cană cu lapte alături.
Să aveți poftă la chec cu unt de arahide și nuci!
[…] Chec cu unt de arahide și nuci – vezi AICI rețeta […]