Prăjitură rapidă cu prune și cremă de brânză
Aveam niște cremă de brânză în frigider pe care o ocolea toată lumea. Drept să zic nu știu de ce pentru că e tare gustoasă. Am cumpărat-o cu gândul să fac cu ea cremă de brânză cu avocado dar băiețelul meu a vrut să folosesc avocado într-un smoothie așa că am rămas cu brânza.
Puteam să mai cumpăr avocado sau să o folosesc la un altfel de aperitiv dar mi-a venit ideea să încerc altceva cu ea. Mai exact m-am gândit să fac un desert, că tot era sâmbătă și de obicei, pentru weekend fac un desert pentru ai mei.
Aveam și niște prune rătăcite. Le luasem și pe acestea cu gândul să fac gomboti cu prune. A venit căldura și nu am mai avut chef de făcut aburi în bucătărie așa că în final o parte dintre ele au ajuns tot în prăjitura asta și chiar mi-a plăcut ce a ieșit.
Practic, rețeta de bază, de la care am pornit, a fost cea pe care tot ați văzut-o pe aici în diferite variante, chiar și în format video, cel pe care îl vedeți în continuare. Rețeta originală o am de la cumnata mea și de când mi-a dat-o am tot pornit de la ea și, modificând-o am testat diferite variante de prăjituri. Unele au ieșit bune și rețetele au ajuns pe blog, altele nu au mai fost niciodată publicate. Așa se întâmplă atunci când experimentezi, mai dai și greș uneori.
Varianta aceasta de prăjitură cu cremă de brânză mi-a plăcut cum a ieșit așa că vă zic în continuare cum se face. Dacă nu aveți prune, nu-i problemă, merge și fără. E la fel de bună. Practic prunele alea sunt mai mult de decor dat fiind că am folosit doar 6 prune mici dar sigur puteți pune mai multe dacă aveți.
- 3 ouă medii
- 150 grame de zahăr
- 100 grame de cremă de brânză
- 50 grame de lapte dulce
- 75 grame de ulei de floarea soarelui
- 10 grame de praf de copt
- 200 grame de făină albă de grâu tip 000
- un praf de sare
- o linguriță cu esență de vanilie
Mod de preparare pentru prăjitură rapidă cu prune și cremă de brânză
- Scoatem sâmburii de la prune și le tăiem în sferturi.
- Aprindem cuptorul la 180 de grade și pregătim o tavă cu dimensiunile de 23/24, punând în ea hârtie de copt.
- Batem ouăle cu mixerul pentru 1 minut după care adăugăm zahărul, sarea și vanilia. Continuăm să batem ouăle cu zahărul până când acestea își dublează volumul și zahărul se topește.
- Amestecăm crema de brânză cu laptele dulce pentru a dizolva puțin crema de brânză după care adăugăm compoziția peste ouă.
- Turnăm și uleiul și mai amestecăm totul pentru 1 minut cât să se omogenizeze ingredientele.
Vezi mai jos și rețeta video!
Abonează-te și tu la canalul de Youtube!
Click și pe clopoțel pentru noutăți!
- Cernem făina împreună cu praful de copt după care o adăugăm treptat în compoziția de ou și brânză amestecând de data asta cu ajutorul telului. Nu mai folosim mixerul ca sa nu dezvoltam reteaua de gluten.
- După ce am omogenizat totul, turnăm compoziția în tava pregătită mai devreme și așezăm feliile de prune din loc în loc. Opțional, pe deasupra putem presăra puțină ciocolată rasă, scorțișoară sau cacao pentru un aspect deosebit.
- Dăm tava în cuptorul încins la 180 de grade pentru aproximativ 20-25 minute până se rumenește deasupra. Facem testul cu scobitoarea și, dacă iese curată, scoatem tava din cuptor, lăsăm prăjitura la răcit pe un grătar și apoi o porționăm. Înainte de servire putem presăram puțin zahăr pudră.
Să aveți spor și poftă la prăjitură rapidă cu prune și cremă de brânză!
Leave a Reply