Mâncare de vinete cu roșii și ceapă
Dacă tot e sezonul vinetelor și acum sunt cele mai gustoase și dacă tot sunt roșii din belșug în piață merge perfectă o mâncare de vinete cu roșii. Unde mai pui că e și de post (vegan) și se face rapid și ușor.
Pentru a face această mâncare de vinete cu roșii nu ai nevoie de vinete coapte ci se pregătește cu vinete crude, tăiate cuburi, așa cum am făcut rețeta de vinete prăjite cu usturoi doar că acum sunt cu ceapă și roșii, ca un fel de tocană.
Cum vinetele, când le prăjești absorb mult ulei, eu am folosit mai puțin ulei dar în schimb am pus și puțină apă ca ele să se poată găti mai bine. Roșiile pe care le-am avut nu au fost nici ele prea zemoase. Așa că va trebui să apreciați din ochi dacă și câtă apă mai trebuie adăugată.
Vezi în video de mai jos cum se fac vinetele la cuptor!
Abonează-te și tu la canalul de Youtube!
Apasă și pe clopoțel pentru notificări!
- 800 grame de vinete (2 vinete)
- 200 grame de ceapa (4 cepe mici)
- 400 grame de rosii (4 roșii mari)
- 100 ml de ulei
- 100 ml apă
- sare și piper dupa gust
Mod de preparare pentru mâncare de vinete cu roșii
- Vom începe cu roșiile pe care v-a trebui să le opărim înainte de a le folosi pentru a le putea decoji mai ușor și a folosi doar pulpa de la ele.
- Punem într-o oală apă la fiert și, când aceasta clocotește adăugăm roșiile și le lăsăm până când vedem că începe să crape coaja după care le dăm deoparte și le lăsăm la răcit după acre le vom toca mărunt.
- Între timp spălăm vinetele și le curățăm de coajă după care le tăiem cuburi mici, cam de 1-2 cm pe care le punem într-un vas cu apă și sare. Lăsăm vinetele în apă cât ne ocupăm de ceapă.
- Ceapa o spălăm, o curățăm și o tocăm mărunt.
- Încingem uleiul într-o tigaie și adăugăm ceapa tocată. Presărăm puțină sare și o călim la foc mediu până devine arămie.
- Scurgem vinetele de apă și le stoarcem cu mâna ca să nu rămână apă în ele, după care le adăugăm peste ceapă. Călim puțn vinetele cât să le întoarcem pe o parte și alta după care adăugăm 100 ml de apă și le înăbusim până încep să se înmoaie.
- Adăugăm și roșiile tocate, sare, piepr, după gust și lăsăm să se găteească până când scade zeama și se gătesc legumele formându-se sosul de roșii.
- Când este gata servim caldă fie ca fel principal, fie ca și garnitură.
Să aveți spor și poftă la mâncare de vinete cu roșii!
Tips&trics
Nu am testat dar, sunt sigură că această mâncare de vinete cu roșii și ceapă se poate păstra și pe iarnă dacă o puneți în borcane sterilizate în prealabil și apoi le suprasterilizați și la Bain-Marie. Dacă încercați acestă variantă vă rog să reveniți cu un comentariu ca să-mi spuneți dacă a funcționat.
[…] Mâncare de vinete cu roșii și ceapă […]