• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome



  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • De post (vegan)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

April 15, 2020 · 2 Comments

Pulpă de miel întreagă la cuptor, în stil grecesc

cu carne· Feluri de baza

Spune si altora!
 528     
528
Shares

Pulpă de miel întreagă la cuptor, în stil grecesc

Am făcut acum un an, pentru masa festivă de Paști, o friptură din pulpă de miel întreagă, la cuptor. Din păcate nu am apucat atunci să scriu rețeta ca s-o testați și voi. Așa că abia acum vede ”lumina tiparului”.

Nu este o rețetă complicată ci foarte ușor de făcut, ca de altfel orice rețetă de friptură simplă. Deși carnea de miel este mai greu digerabilă și nu prea e recomandat să se asocieze cu cartofii cu mai degraba cu o salată de crudități, de data asta am făcut o excepție și am pus și câțiva cartofi la gătit lângă ea.

pulpă de miel întreagă la cuptor

O fi nesănătoasă combinația dar zău că măcar o dată merită încercată. E delicioasă! mai ales atunci când cartofii sunt gătiți în sucul lăsat de la coacerea cărnii. Mmmm, o nebunie de gusturi și arome!

Pentru această rețetă de pulpă de miel întreagă la cuptor m-am inspirat din rețeta video pe care am văzut-o pe Youtube la Dimitra’s Dishes și pe care vi-l las mai jos. Explicații sunt în engleză dar pentru cine nu știe, am povestit pe larg metoda de preparare în scris, în română. Video completează perfect partea scrisă. Sau invers :)

În video de mai jos aveți o altă variantă de rețetă pentru a pregăti o pulpă de miel întreagă la cuptor. De data aceasta cartofii i-am pus de la început în tavă și au ieșit perfect chiar dacă au stat 3 ore la cuptor.

Nu uitați să vă abonați la canalul de Youtube
și să activați clopoțelul pentru a fi la curent cu ultimele noutăți!


Pulpă de miel întreagă la cuptor, în stil grecesc
 
Save Print
Prep time
15 mins
Cook time
3 hours
Total time
3 hours 15 mins
 
Autor: Claudia
Recipe type: Fel de baza
Cuisine: Greceasca
Serves: o portie
Ingrediente
  • o pulpă de miel întreagă
  • zeama de la 2 lămâi
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 2 căpățâni de usturoi
  • o lingură cu sare
  • o linguriță cu piper
  • o lingură cu oregano
  • 5 cartofi
3.5.3251

Mod de preparare pulpă de miel întreagă la cuptor

  • Curățăm usturoiul și-l punem în tavă.
  • Peste el așezăm pulpa de miel.
  • Pregătim marinada: amestecăm zeama de lămâie cu uleiul, sarea, piperul, oregano.
  • Turnăm marinada în tavă, peste pulpa de miel pe care o masăm ușor cu aceasta. Putem face lucru acesta și cu o seară înainte și să lăsăm carnea la marinat până a doua zi sau o punem direct la cuptor.
  • Acoperim cu folie și lăsăm să se gătească la 200 de grade pentru 30 de minute după care coborâm temperatura la 175 de grade și lăsăm să se mai gătească acoperit încă 1,5 ore.
  • Curațăm cartofii și-i tăiem cuburi.
  • Înlăturăm folia de aluminiu, adăugăm cartofii tăiați și întoarcem pulpa pe partea cealaltă.
  • Acoperim la loc, lăsăm să se gătească la 3o de minute după care înlăturăm folia și lăsăm în continuare să se gătească ca să se evapore apa și să se rumenească friptura.

Atenție! Timpul de gătire este relativ și depinde foarte mult de mărimea pulpei de miel! Cu cât aceasta este mai mare cu atât mai mult va trebui să o lăsați la gătit. La mine a fost o pulpă mai micuță, în jur de 1 kilogram. Dacă pulpa e mare, de exemplu la una de 2 kilograme va trebui să prelungiți timpul de coacere cu încă 2o-30 de minute iar dacă este de 3 kilograme chiar cu 40-50 de minute. Dar cât de bună o să fie! Așa că merită așteptarea.

  • Servim friptura cu o salată alături, nu înainte de a o lăsa măcar 20 de minute la răcit pentru a se redistribui sucurile cărnii gătite și carnea să devină mai moale, mai ”relaxată”.

pulpa de miel intreaga la cuptor

Să aveți poftă și spor la gătit pulpă de miel întreagă la cuptor, în stil grecesc!

Vezi și cele mai bune rețete de prăjituri pentru Paști!
– click AICI –

rețete de prăjituri pentru masa de Paște


Spune si altora!
 528     
528
Shares
 
528
Shares
 528    
« Ouă vopsite natural. 4 metode cu rezultat sigur!
Rețete de drob pe care să le încerci de Paști »

Comments

  1. Poster says

    April 15, 2020 at 3:02 pm

    pulpa*

    Reply

Trackbacks

  1. Friptură de miel la cuptor cu legume. Cea mai simplă rețetă. - Lecturi si Arome says:
    April 19, 2021 at 12:56 pm

    […] mie îmi plac rețetele simple, rapide și gustoase am ales ca anul acesta carnea de miel cumpărată de la Selgros să o pregătesc foarte simplu, la cuptor, cu doar câteva legume […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Rate this recipe:  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • 5 trucuri pentru a tăia ceapa fără lacrimi January 31, 2025
  • Cum să economisești bani în ianuarie planificând inteligent mesele January 14, 2025
  • 5 idei de mic dejun nutritiv pentru zilele friguroase de ianuarie January 10, 2025

Archives

April 2020
MTWTFSS
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
« Mar   May »

Copyright © 2025 · captivating theme by Restored 316