Friptură de miel la cuptor cu legume, rețetă simplă și ușor de făcut
Cred că v-ați obișnuit deja că după Paști public o parte dintre rețetele pe care le-am testat pentru masa festive. Și o să încep astăzi cu o rețetă de friptură de miel la cuptor cu legume.
Cum mie îmi plac rețetele simple, rapide și gustoase am ales ca anul acesta carnea de miel cumpărată de la Selgros să o pregătesc foarte simplu, la cuptor, cu doar câteva legume alături. Simplu, rapid și gustos.
Unele variante de rețete sugerează ținerea mielului în baiț pentru câteva ore bune. Însă cum mielul are o carne deja fragedă se poate găti și direct așa cum e carnea, doar punând ceva sare, ierburi aromate, puțin ulei și vin și gata cu ea, o dăm la cuptor. Și mai ales o gătim lent, la o temperatură mai joasă pentru a avea în final o bucățică de carne care efectiv ți se topește în gură la cât de bună e.
Pentru rețeta asta de friptură de miel la cuptor cu legume m-am inspirat dintr-o rețetă a cunoscutului chef Joseph Hadad care a gătit o pulpă întreagă la cuptor într-o manieră simplă dar cu un rezultat apetisant. O să vedeți mai jos și acel filmuleț din care m-am inspirat.
Aș fi vrut să pot găti și eu pulpa așa întreagă încă am avut un sfert de miel posterior care avea pulpa tăiată în două și oricum trebuia să gătesc și restul de carne așa că am pus totul la cuptor cu ceva legume alături și a ieșit o friptură minunată.
Vezi în video de mai jos și o altă variantă de friptură de miel
Apasă pe poza și ABONEAZA-TE și tu la canalul de Youtube!
Tot ce trebuie să faceți este să puneți ceva sare și condimente peste carne, să curățați ce legume aveți prin casă și apoi să îndurați chinul așteptării celor 2 ore cât durează să se facă friptura. Hai că nu e chiar așa de greu, nu? :)
- o pulpă inferioară de miel de aproximativ 3 kilograme
- o căpățână de usturoi
- 50 ml de ulei de măsline
- 100 ml de vin alb
- o lingura cu sare
- o jumătate de linguriță de piper
- o jumătate de linguriță de maghiran
- 2 bucăți de morcov
- 2 bucăți de păstârnac
- câteva bucăți de țelină
Mod de preparare pentru rețeta de friptură de miel la cuptor cu legume
- Aprindem cuptorul la 160 de grade și pregătim o tavă încăpătoare.
- Spălăm foarte bine legumele dar nu le și curățăm de coajă. Eu am curățat doar țelina pentru că am folosit bucăți mai mici. Iar usturoi am avut doar căței mici pe care i-am pus pe ici pe colo dar așa întregi cum erau.
- Curățăm pulpa de partea care a fost ștampilată apoi frecăm carnea cu sare, piper apoi cu ulei în care pune diverse alte mirodenii după preferințe.
- Așezăm și carnea peste legumele din tavă.
- Adăugăm și vinul alb, acoperim cu folie de aluminiu și dăm tava la cuptor pentru 40 de minute acoperită după care scoatem folia de aluminiu
- Lăsăm carnea în continuare să se gătească lent încă o oră după care mărim temperatura la 180 de grade și mai gătim jumătate de oră.
- Scoatem din cuptor și servim cu legumele coapte alături, cu o salată verde sau chiar cu una de sfeclă roșie cu hrean.
Să aveți poftă la friptură de miel la cuptor cu legume!
Laura says
Arata bestial, mi se face o poftaaaaaaaaaaaaaaaa
Claudia Vasilache says
Ma bucur! :) Asta e si scopul pozelor, sa faca pofta :)))