• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome



  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • De post (vegan)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

April 12, 2018 · 4 Comments

Friptură de miel la cuptor cu legume. Cea mai simplă rețetă.

cu carne· Feluri de baza

Spune si altora!
 3     
3
Shares

Friptură de miel la cuptor cu legume, rețetă simplă și ușor de făcut

Cred că v-ați obișnuit deja că după Paști public o parte dintre rețetele pe care le-am testat pentru masa festive. Și o să încep astăzi cu o rețetă de friptură de miel la cuptor cu legume.

Cum mie îmi plac rețetele simple, rapide și gustoase am ales ca anul acesta carnea de miel cumpărată de la Selgros să o pregătesc foarte simplu, la cuptor, cu doar câteva legume alături. Simplu, rapid și gustos.friptura de miel la cuptor cu legume

Unele variante de rețete sugerează ținerea mielului în baiț pentru câteva ore bune. Însă cum mielul are o carne deja fragedă se poate găti și direct așa cum e carnea, doar punând ceva sare, ierburi aromate, puțin ulei și vin și gata cu ea, o dăm la cuptor. Și mai ales o gătim lent, la o temperatură mai joasă pentru a avea în final o bucățică de carne care efectiv ți se topește în gură la cât de bună e.

Pentru rețeta asta de friptură de miel la cuptor cu legume m-am inspirat dintr-o rețetă a cunoscutului chef Joseph Hadad care a gătit o pulpă întreagă la cuptor într-o manieră simplă dar cu un rezultat apetisant. O să vedeți mai jos și acel filmuleț din care m-am inspirat.

Aș fi vrut să pot găti și eu pulpa așa întreagă încă am avut un sfert de miel posterior care avea pulpa tăiată în două și oricum trebuia să gătesc și restul de carne așa că am pus totul la cuptor cu ceva legume alături și a ieșit o friptură minunată.

Vezi în video de mai jos și o altă variantă de friptură de miel
Apasă pe poza și ABONEAZA-TE și tu la canalul de Youtube!

 

Tot ce trebuie să faceți este să puneți ceva sare și condimente peste carne, să curățați ce legume aveți prin casă și apoi să îndurați chinul așteptării celor 2 ore cât durează să se facă friptura. Hai că nu e chiar așa de greu, nu? :)

5.0 from 1 reviews
Friptură de miel la cuptor cu legume - rețetă simplă
 
Save Print
Prep time
10 mins
Cook time
150 mins
Total time
2 hours 40 mins
 
Autor: Claudia
Recipe type: Fel de baza
Cuisine: Romaneasca
Serves: 12 portii
Ingrediente
  • o pulpă inferioară de miel de aproximativ 3 kilograme
  • o căpățână de usturoi
  • 50 ml de ulei de măsline
  • 100 ml de vin alb
  • o lingura cu sare
  • o jumătate de linguriță de piper
  • o jumătate de linguriță de maghiran
  • 2 bucăți de morcov
  • 2 bucăți de păstârnac
  • câteva bucăți de țelină
3.5.3239

Mod de preparare pentru rețeta de friptură de miel la cuptor cu legume

  • Aprindem cuptorul la 160 de grade și pregătim o tavă încăpătoare.
  • Spălăm foarte bine legumele dar nu le și curățăm de coajă. Eu am curățat doar țelina pentru că am folosit bucăți mai mici. Iar usturoi am avut doar căței mici pe care i-am pus pe ici pe colo dar așa întregi cum erau.
  • Curățăm pulpa de partea care a fost ștampilată apoi frecăm carnea cu sare, piper apoi cu ulei în care pune diverse alte mirodenii după preferințe. legume friptura
  • Așezăm și carnea peste legumele din tavă.
  • Adăugăm și vinul alb, acoperim cu folie de aluminiu și dăm tava la cuptor pentru 40 de minute acoperită după care scoatem folia de aluminiu
  • Lăsăm carnea în continuare să se gătească lent încă o oră după care mărim temperatura la 180 de grade și mai gătim jumătate de oră.
  • Scoatem din cuptor și servim cu legumele coapte alături, cu o salată verde sau chiar cu una de sfeclă roșie cu hrean.

friptură de miel la cuptor cu legume

Să aveți poftă la friptură de miel la cuptor cu legume!


Spune si altora!
 3     
3
Shares
 
3
Shares
 3    
« Hristos a Înviat! Paște fericit!
Lapte din semințe de mac (raw vegan) »

Comments

  1. Laura says

    April 12, 2018 at 12:28 pm

    Arata bestial, mi se face o poftaaaaaaaaaaaaaaaa

    Reply
    • Claudia Vasilache says

      April 12, 2018 at 2:58 pm

      Ma bucur! :) Asta e si scopul pozelor, sa faca pofta :)))

      Reply

Trackbacks

  1. Stufat de pui. O alternativă dietetică la stufatul de miel - Lecturi si Arome says:
    April 10, 2019 at 6:21 pm

    […] pe masa festivă de Paști nu poți pune un preparat tradițional din carne de miel, cum ar fi o friptură de miel sau un stufat din miel, nu-i problemă. Poți face alte alegeri. Iar rolul meu este să te ajut, […]

    Reply
  2. Pulpă de miel gătită lent la cuptor | Selgros Cauta Pasiunea says:
    April 17, 2018 at 12:08 pm

    […] Rețeta completă, deși multe nu mai sunt de spus, o găsești AICI. […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Rate this recipe:  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • 5 trucuri pentru a tăia ceapa fără lacrimi January 31, 2025
  • Cum să economisești bani în ianuarie planificând inteligent mesele January 14, 2025
  • 5 idei de mic dejun nutritiv pentru zilele friguroase de ianuarie January 10, 2025

Archives

April 2018
MTWTFSS
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
« Mar   May »

Copyright © 2025 · captivating theme by Restored 316