Maioneză din pufuleți (rețetă DE POST)
De-a lungul timpului am încercat mai multe rețete de maioneză de post. Unele mi-au plăcut și au ajuns pe blog altele nu prea, așa că nu le-am mai publicat. Rețetele pe care le găsiți pe blog sunt cele de maioneză din lapte de soia și maioneză din tofu. Am încercat și maioneză din aquafaba dar mie nu mi-a plăcut.
Știu că se mai poate face și din cartof sau din țelină, de exemplu. Chiar și din orez! Însă eu nu am încercat variantele acestea. Nu e timpul pierdut. Îmi place să experimentez așa că probabil că vor urma și aceste rețete pe blog dacă îmi va plăcea cum vor ieși maionezele respective.
Până atunci să vă povestesc cum se face această maioneză din pufuleți față de care, sinceră să fiu am avut ceva rezerve la început. Mă gândeam că nu va ieși prea bună dar în final mi-a plăcut. A mers perfect cu o salată de boeuf de post adică cu o salată Olivier cu maioneză vegetală.
Maioneza din pufuleți se face foarte ușor, ca de altfel și celelalte maioneze de post. Pufulețiii trebuie trecuți printr-un jet de apă și apoi lăsați să se înmoaie puțin după care punem uleiul și muștarul, pasăm totul bine și obținem maioneza.
- 30 grame de pufuleți ( o punga mica)
- 50 ml ulei de floarea soarelui
- 1 linguriță cu muștar
Mod de preparare pentru maioneză din pufuleți – rețetă de post
- Punem pufuleții într-o strecurătoare și îi trecem printr-un jet de apă după care îi punem într-un castron și-i lăsăm 10 minute să se îmnoaie.
- După aceasta punem peste ei muștarul și uleiul și pasăm totul cu ajutorul unui mixer cu picior până când se transformă într-o emulsie de consistența unei maioneze clasice. Eventual, la nevoie, dacă vi se pare prea groasă puteți adăuga o linguriță cu apă sau zeamă de lămâie. De asemenea se poate adăuga sare și piper după gust. Pentru noi a fost suficient muștarul.
Vezi mai jos cum se face și maioneza din lapte de soia!
Abonează-te și tu la canalul de Youtube!
Click pe clopoțel pentru a primi notificări când apare o nouă rețetă!
- *** Dacă nu avem mixer cu picior procedăm în felul următor: pasăm pufuleții cu furculița, adăugăm muștarul și uleiul treptat și amestecăm ca la maioneza clasică, până la încoporare.
Să aveți spor la făcut maioneză din pufuleți!
Eu sunt mare fan pufuleți, așa că maioneza asta e extrem de tentantă. Doamne, parcă îi și simt gustul, doar citind ce ai scris!
Are gust de pufuleti :p Sigur o sa iti placa :)