• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome



  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • De post (vegan)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

January 4, 2020 · 15 Comments

Chec din albușuri și cacao. Rețetă simplă și economică

Prajituri· Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut

Spune si altora!
 20     
20
Shares

Chec din albușuri și cacao. Rețetă simplă și economică

Dragii mei, azi astăzi avem o nouă rețetă atât pe blog cât și pe canalul de Youtube. Adică atât în format printabi, pe blog, cât și în format video, pe canalul de Youtube. Este vorba de o rețetă simplă și rapidă dar în același simp economică de chec din albușuri cu cacao.

O rețetă care ne ajută să eliminăm risipa alimentară din bucătărie mai ales acum, în perioada sărbătorilor de iarnă când facem o mulțime de rețete care să nu necesite decât gălbenușurile. Albușurile rămân de multe ori nefolosite și ne întrebăm ce putem face cu ele.

chec din albușuri și cacao

Evident că avem la îndemână 2 soluții rapide. Fie le consumăm pe loc, prăjite în ulei, fie le punem la congelator pentru a le folosi mai târziu, cu gândul că până atunci vom găsi ce să facem bun cu ele. Ei bine, iată una dintre variante. Putem face din ele un chec marmorat, cu cacao.

Cum aveți mai jos rețeta în format video, aici, în varianta scrisă am să vă dau și câteva mici tips&trics pentru o reușită sigură și pentru a înțelege mai bine cum se face acest chec din albușuri.

În primul rând vom avea nevoie de niște albușuri care nu au în ele nicio urmă de gălbenuș. Mare atenție la acest aspet! Dacă ați scăpat gălbenuș în albușuri acestea NU se vor mai bate cum trebuie.

chec cu albușuri și cacao

Mai avem nevoie și de un castron curat și degresat. Albușurile NU se vor bate bine dacă sunt urme de grăsime pe vasul în care le batem. La fel, este bine ca și paletele mixerului să fie curate și degresate. De ajutor v-ar fi chiar să ungeți cu zeamă de lămâie castronul și paletele. În acest fel veți fi siguri că sunt degresate.

În plus, adăugând puțină zeamă de lămâie în compoziție vă asigură o bate bună a albușurilor chiar în condiția în care acestea nu sunt chiar proaspete ci ținute mai mult timp la frigider sau la congelator și apoi dezghețate.

5.0 from 3 reviews
Chec din albușuri și cacao. Rețetă simplă și economică
 
Save Print
Prep time
15 mins
Cook time
40 mins
Total time
55 mins
 
Autor: Claudia
Recipe type: Dessert
Cuisine: Romaneasca
Serves: o portie
Ingrediente
  • 6 albușuri (200 grame)
  • 150 grame de făină albă de grâu
  • 120 grame de zahăr
  • 4 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 1 linguriță de cacao
  • o linguriță cu zeamă de lămâie
  • un vârf de cuțit cu sare
3.5.3251

Mod de preparare pentru chec din albușuri și cacao


Spune si altora!
 20     
20
Shares
 
20
Shares
 20    
« Tort bulgăre de zăpadă (FĂRĂ coacere)
Salată Floarea Soarelui cu piept de pui și ciuperci »

Comments

  1. Melu says

    January 15, 2023 at 8:26 pm

    A fost delicios! Mulțumim pentru rețetă ❤️

    Reply
    • Claudia Vasilache says

      January 16, 2023 at 12:23 pm

      Cu drag! Ma bucur ca v-a placut! :)

      Reply
  2. Razvan says

    November 8, 2021 at 2:49 pm

    Buna ziua,
    super reteta, si daca imi permiteti un mic sfat din experienta personala, pentru culoarea galbena puteti sa adaugati in momentul cand bateti albusurile spuma, un varf de lingurita de curcuma pudra.
    eu nu suport mirosul de ou si de aceea nu gatim acasa decat cu albus. Inclusiv omleta o facem doar din albus, cu putina cusrcuma si un praf de piper negru (ajuta la absolbtia curcumei de catre organism)

    cu stima
    Razvan

    Reply
    • Claudia Vasilache says

      November 8, 2021 at 3:06 pm

      Multumesc pentru sugestie! Stiu si eu de proprietatile turmericului (curcuma) dar nu m-am gandit sa il folosesc si asa, la un chec din albusuri sau la o omleta fara galbenus :) Am sa incerc cu prima ocazie sa fac si eu asa :)
      Sa aveti o zi frumoasa!

      Reply
      • Razvan says

        November 8, 2021 at 3:16 pm

        multumesc. mi-ati facut sa “imi ploua in gura” cu reteta de conopida murata.
        maine ma duc sa iau conopida si pun la murat… partea mai dificila retetei va fi doar sa pot rezista asteptarii pana se mureaza :)

        va doresc si dumneavoastra o zi minunata

        Reply
        • Claudia Vasilache says

          November 8, 2021 at 6:30 pm

          Cu placere! Ma bucur ca v-am facut pofta :)
          Da, partea cu rezistatul e intr-adevar cea mai grea :))
          O seara frumoasa si dumneavoastra!

          Reply
  3. Suslanescu Corina says

    June 2, 2021 at 2:15 pm

    Testat!Au iesit foarte bune!Din albusurile ramase de la cozonac!Multumim pentru retete!

    Reply
    • Claudia Vasilache says

      June 2, 2021 at 3:05 pm

      Cu mare drag! Ma bucur ca v-a iesit si mai ales ca v-a placut! Multumesc si eu pentru comentariu si feedback! :)

      Reply
  4. Adri says

    June 1, 2021 at 1:53 pm

    Excelenta reteta! O voi folosi de-acum incolo mereu pt albusuri ramase de la alte retete. Foarte bun, cu o texture moale, pufoasa, dar nu “gumoasa”!
    Daca e pe alese, si eu prefer retetele scrise celor video… :)

    Reply
    • Claudia Vasilache says

      June 1, 2021 at 1:58 pm

      Ma bucur ca v-a placut! Multumesc pentru ca ati revenit cu impresii :)
      Am sa incerc sa fac retete atat scrise cat si video ca sa impac pe toata lumea :)

      Reply
  5. RAMONA HERCIU says

    April 26, 2021 at 3:51 pm

    mor cu retetele astea video. de ce nu scrieti si in proza?

    Reply
    • Claudia Vasilache says

      April 27, 2021 at 8:09 am

      Mda, e greu… Nu poti multumi pe toata lumea. Unii nu mai vor decat video, alti, ca dumneavoastra vor doar scris.
      Am sa remediez problema :) Fac un update la articol si am sa adaug si text ca sa fie ok pentru toata lumea.

      Reply
  6. Paula Oancea says

    November 3, 2020 at 10:51 am

    multumesc mult de rețeta. făcusem tarte cu vanilie si am ramas cu multe albusuri. a iesit foarte bun checul. păcat ca nu pot atașa poza

    Reply
    • Claudia Vasilache says

      November 3, 2020 at 5:01 pm

      Cu drag! Ma bucur ca v-a placut! Daca vreti, puteti sa imi trimiteti poza pe mail, pe Facebook sau Instagram prin mesaj privat si o atasez eu la reteta de aici :)

      Reply

Trackbacks

  1. Chec rapid în două culori - Lecturi si Arome says:
    January 18, 2020 at 11:00 am

    […] faceți ceva doar din ele, adică fără a mai adăuga ouă întregi vă recomand să încercați acest chec marmorat sau această prăjitură cu albușuri și nucă. Aveți, de exemplu, mai jos și varianta video a […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Rate this recipe:  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • Blanșarea legumelor. Ce înseamnă și cum se face. February 6, 2023
  • 10 retete de prăjituri cu mascarpone. Delicioase și ușor de făcut! February 4, 2023
  • 8 sfaturi practice pentru a găti minimalist January 23, 2023

Archives

January 2020
MTWTFSS
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
« Dec   Feb »

Copyright © 2023 · captivating theme by Restored 316