Chec din albușuri și cacao. Rețetă simplă și economică
Dragii mei, azi astăzi avem o nouă rețetă atât pe blog cât și pe canalul de Youtube. Adică atât în format printabi, pe blog, cât și în format video, pe canalul de Youtube. Este vorba de o rețetă simplă și rapidă dar în același simp economică de chec din albușuri cu cacao.
O rețetă care ne ajută să eliminăm risipa alimentară din bucătărie mai ales acum, în perioada sărbătorilor de iarnă când facem o mulțime de rețete care să nu necesite decât gălbenușurile. Albușurile rămân de multe ori nefolosite și ne întrebăm ce putem face cu ele.
Evident că avem la îndemână 2 soluții rapide. Fie le consumăm pe loc, prăjite în ulei, fie le punem la congelator pentru a le folosi mai târziu, cu gândul că până atunci vom găsi ce să facem bun cu ele. Ei bine, iată una dintre variante. Putem face din ele un chec marmorat, cu cacao.
Cum aveți mai jos rețeta în format video, aici, în varianta scrisă am să vă dau și câteva mici tips&trics pentru o reușită sigură și pentru a înțelege mai bine cum se face acest chec din albușuri.
În primul rând vom avea nevoie de niște albușuri care nu au în ele nicio urmă de gălbenuș. Mare atenție la acest aspet! Dacă ați scăpat gălbenuș în albușuri acestea NU se vor mai bate cum trebuie.
Mai avem nevoie și de un castron curat și degresat. Albușurile NU se vor bate bine dacă sunt urme de grăsime pe vasul în care le batem. La fel, este bine ca și paletele mixerului să fie curate și degresate. De ajutor v-ar fi chiar să ungeți cu zeamă de lămâie castronul și paletele. În acest fel veți fi siguri că sunt degresate.
În plus, adăugând puțină zeamă de lămâie în compoziție vă asigură o bate bună a albușurilor chiar în condiția în care acestea nu sunt chiar proaspete ci ținute mai mult timp la frigider sau la congelator și apoi dezghețate.
- 6 albușuri (200 grame)
- 150 grame de făină albă de grâu
- 120 grame de zahăr
- 4 linguri de ulei de floarea soarelui
- 1 linguriță de cacao
- o linguriță cu zeamă de lămâie
- un vârf de cuțit cu sare
A fost delicios! Mulțumim pentru rețetă ❤️
Cu drag! Ma bucur ca v-a placut! :)
Buna ziua,
super reteta, si daca imi permiteti un mic sfat din experienta personala, pentru culoarea galbena puteti sa adaugati in momentul cand bateti albusurile spuma, un varf de lingurita de curcuma pudra.
eu nu suport mirosul de ou si de aceea nu gatim acasa decat cu albus. Inclusiv omleta o facem doar din albus, cu putina cusrcuma si un praf de piper negru (ajuta la absolbtia curcumei de catre organism)
cu stima
Razvan
Multumesc pentru sugestie! Stiu si eu de proprietatile turmericului (curcuma) dar nu m-am gandit sa il folosesc si asa, la un chec din albusuri sau la o omleta fara galbenus :) Am sa incerc cu prima ocazie sa fac si eu asa :)
Sa aveti o zi frumoasa!
multumesc. mi-ati facut sa “imi ploua in gura” cu reteta de conopida murata.
maine ma duc sa iau conopida si pun la murat… partea mai dificila retetei va fi doar sa pot rezista asteptarii pana se mureaza :)
va doresc si dumneavoastra o zi minunata
Cu placere! Ma bucur ca v-am facut pofta :)
Da, partea cu rezistatul e intr-adevar cea mai grea :))
O seara frumoasa si dumneavoastra!
Testat!Au iesit foarte bune!Din albusurile ramase de la cozonac!Multumim pentru retete!
Cu mare drag! Ma bucur ca v-a iesit si mai ales ca v-a placut! Multumesc si eu pentru comentariu si feedback! :)
Excelenta reteta! O voi folosi de-acum incolo mereu pt albusuri ramase de la alte retete. Foarte bun, cu o texture moale, pufoasa, dar nu “gumoasa”!
Daca e pe alese, si eu prefer retetele scrise celor video… :)
Ma bucur ca v-a placut! Multumesc pentru ca ati revenit cu impresii :)
Am sa incerc sa fac retete atat scrise cat si video ca sa impac pe toata lumea :)
mor cu retetele astea video. de ce nu scrieti si in proza?
Mda, e greu… Nu poti multumi pe toata lumea. Unii nu mai vor decat video, alti, ca dumneavoastra vor doar scris.
Am sa remediez problema :) Fac un update la articol si am sa adaug si text ca sa fie ok pentru toata lumea.
multumesc mult de rețeta. făcusem tarte cu vanilie si am ramas cu multe albusuri. a iesit foarte bun checul. păcat ca nu pot atașa poza
Cu drag! Ma bucur ca v-a placut! Daca vreti, puteti sa imi trimiteti poza pe mail, pe Facebook sau Instagram prin mesaj privat si o atasez eu la reteta de aici :)