Chec cu matcha și caju. Chec cu cremă de matcha și caju.
Când am făcut zilele trecute acele cupcakes faine cu cremă de matcha și caju mi-a rămas puțină cremă și ce mi-am zis eu? Ia să fac un chec și să pun pe ici colo câte un pic din această cremă așa încât să aibă un aspect de ”leopard”.
În fine, leopard cu pete verzi nu cred că exista dar ați înțeles voi ideea. Se înțelege și în poza de mai jos despre ce vorbesc. Să nu vă mire culoarea maronie a checului. Aceasta provine de la faptul că o parte din cantitatea de zahăr este melasă și nu zahăr alb.
Dacă nu aveți melasă acest chec cu matcha și caju nu o să vă iasă așa închis la culoare. Dar tot gustos o sa fie, vă asigur. Nici nu are cum să fie altfel dacă e să judecăm după lista ingredientelor.
Dacă la melasă ați putea renunța și ați putea-o înlocui cu zahăr alb, din păcate nu vă recomand să renunțați la uleiul de cocos. Eventual puteți experimenta și înlocui uleiul de cocos cu un topit. Nu am încercat această variantă dar vreau să fac un astfel de experiment.
Prezența uleiului de cocos în acest chec cu matcha îi conferă o frăgezime deosebită. Așa încât nu vă recomand să-l tăiați cât este cald. Ca să îl pot poza în aceeași zi, cum ai mei deja începeau să dea semne de nerăbdare la gândul că l-ar gusta, eu l-am tăiat când încă nu era perfect răcit și a trebuit să fiu foarte atentă să nu se rupă feliile.
Pentru aspectul mai maroniu de pe deasupra checului am folosit puțină pudră de ciocolată pe care am presărat-o peste aluatul de chec înainte de a-l da la cuptor. Eu am cumparat această pudră de la Lidl dar se poate face în casă sau puteți chiar renunța la ea. Ca să o faceți este suficient să radeți ciocolata pe răzătoarea mică.
- 2 ouă
- 200 ml lapte (eu am folosit lapte vegetal)
- 260 grame de făină de grâu
- 50 ml ulei de cocos
- 50 ml ulei de floarea soarelui
- 50 zahăr muscovado
- 50 grame de zahăr alb
- o linguriță cu esență de vanilie
- un vârf de cuțit cu sare
- un praf de copt
- 75 de grame de pastă de caju cu matcha
Mod de preparare pentru chec cu matcha și caju
- Preparăm pasta de matcha și caju așa cum am explicat pe larg în rețeta de cupcakes cu cremă de matcha – vezi AICI rețeta și o dăm la rece. Notă: Cel mai bine ar fi să pregătim crema de macha cu o zi înainte.
- Pregătim o tavă de chec în care punem hârtie de copt și aprindem cuptorul la 160 de grade.
- Punem ouăle întregi în vasul mixerului.
- Batem ouale un minut și apoi adăugăm sarea, melasa și zahărul. Continuăm să mixăm până se topește zahărul (aproximativ 8-9 minute).
- Încălzim uleiul de cocos până când se topește.
- Peste compoziția de ouă și zahăr adăugăm laptele, esența, și cele 2 tipuri de ulei. Amestecăm bine tot cu mixerul.
- Cernem făina împreună cu praful de copt.
- Adăugăm treptat făina în compoziția de lapte și ou și, cu ajutorul unei palete de silicon sau a unui tel o încorporăm bine.
- Turnăm compoziția în tava pregătită în prealabil și, din loc în loc, punem crema de matcha, ajutându-ne de o linguriță.
- Presărăm peste compoziția din tavă ciocolata rasă și apoi dăm la cuptor pentru aproximativ 50 de minute sau, în funcție de cum coace cuptorul, până când, dacă facem testul cu scobitoarea, aceasta iese curată.
- Scoatem tava din cuptor și apoi checul din tavă și îl lăsăm la răcit după care îl feliem și îl servim cu poftă.
Să aveți spor la făcut chec cu matcha și caju!
Leave a Reply