Morcovi la cuptor. Cea mai simplă rețetă.
În postul ăsta am ”descoperit” și, evident, savurat de mai multe ori, morcovii gătiți la cuptor, trecuți doar puțin ulei și ceva condimente cât să le dea un gust mai bun. Dar, drept să zic, la cât de bun e morcovul la gust parcă nici nu-i mai trebuie alte condimente.
Am făcut morcovi la cuptor în diferite variante. Am pus și usturoi peste și printre ei, am folosit și mix de condimente cum ar fi cimbru sau rozmarin. Într-o am pus peste ei chiar și o pulbere făcută dintr-un mix uscat de legume de la Solaris. Au ieși bun oricum i-am făcut. Și i-am mâncat cu poftă.
Inițial am zis ca nu e cine știe ce rețetă ca să o pun pe blog. Dar m-am răzgândit și am făcut rapid o mini ședință foto cu câțiva morcovi la cuptor, lăsând membri familiei să aștepte cuminți și pofticioși să termin treaba.
Așa că mare lucru nici nu am ce să vă povestesc despre aceasta rețetă atât de simplă și de ușor de făcut. Poate doar să scot în evidență faptul că timpul de coacere al morcovilor depinde foarte mult de grosimea acestora și chiar frăgezimea lor. Una e să ai un morcov proaspăt cules din grădina ta de zarzavat și alta e să fie unul care a stat cine știe cât timp prin depozite.
Morcovii mai mari vor trebui tăiați pe lungime, în 2 sau 2 fâșii după care vor fi stropiți cu ulei și ”împrieteniți” cu ceva condimente, gen sare, piper, cimbru, rozmarin sau orice altceva vă place vouă. Nu uitați să strecurați în tavă și niste usturoi. Copt are un gust nemaipomenit. Iar daca aveți la îndemână o pudră uscată de usturoi presarați-o peste feliile de morcovi. Nu o să regretați!
- 1 kilogram de morcov
- o linguriță piper
- o linguriță sare
- 4 linguri ulei
- opțional -15 grame de mix uscat de legume de la Solaris
Mod de preparare pentru morcovi la cuptor
- Aprindem cuptorul la 180 de grade și pune hârtie de copt în tava de la aragaz.
- Spălăm și curățăm morcovii după care, dacă sunt mai groși îi tăiem în felii mai subțiri.
- Punem morcovi într-un vas și turnăm peste ei uleiul, condimentăm cu sare, piper și alte condimente (eu am folosit și un mix de legume uscate de la Solaris – vezi aici) și amestecăm bine totul.
- Așezăm morcovii în tavă, la distanță unii de alții, avâdn grijă să nu se suprapună.
- Dăm tava la cuptor pentru 30 de minute după care o scoatem și întoarcem morcovii pe partea cealaltă.
- Mai pune tava la cuptor pentru încî 10-15 minute după care, când sunt gata (încercăm cu furculița) îi scoatem din cuptor și îi servi ca și fel principal de post sau ca și garnitură lângă o friptură.
Să aveți poftă la morcovi la cuptor!
Ionut S says
Superb! Mi-ați făcut o poftăăă! Chiar azi o sa fac,pt 2 mese pe maine! O să adaug piept de pui fiert! Multumeeeesc de idee!!!
Claudia Vasilache says
Multumesc si eu pentru aprecieri dar si pentru sugestie. Buna idee sa fac si eu cu piept de pui. Sa avem pofta :)