Supă cremă de legume – rețeta simplă. Cum se face o supă cremă de legume. Rețeta de bază
A face o supă cremă de legume nu e mare filozofie. E, cred, una dintre cele mai banale și mai ușor de pregătit mâncăruri. Ca să nu mai zic și de faptul că, practic nici nu ai nevoie de o rețetă exactă, cu cantități stricte.
E genul acela de rețetă care poate fi făcută ”la ochi”, fără cine știe ce tehnici culinare, fără bătăi de cap. Practic și un copil ar putea să o face pentru că este practic vorba de a fierbe niște legume după care se pasează și gata supa.
Recunosc că nu fac prea des supă cremă de legume. Eu una prefer ciorbele de legume, ceva mai acrișoare. Însă nu îl pot convinge pe cel mic să mănânce legume decât în varianta asta. Adică totul pasat.
Așa că, cel puțin de când am în dotarea bucătăriei blenderul profesional G21 Perfect Smoothie Vitality care pasează foarte bine legumele, măcar o dată pe săptămână facem o supă cremă de legume. Despre acest super performant aparat electrocasnic v-am tot vorbit pe site pentru că am publicat mai multe rețete în decursul anului trecut (vezi aici) și așa că știți detalii dacă mă urmăriți.
Pentru cine e pentru prima dată în vizită pe aici și vrea să afle mai multe, îl invit să citească detalii amănunțite despre acesta direct de pe site-ul importatorului (vezi AICI). Se mai poate și achiziționa și de AICI.
În felul asta are și el porția de legume asigurată, ca să zic așa. Greu e cu cei mici mai ales când sunt și mofturoși de felul lor. Dar bine că măcar așa mănâncă legume, sub formă de supă cremă.
- 2 morcov
- 1 ceapa
- 1 pastarnac
- 1 ardei
- o bucata de sedano
- un cartof
- fasole verde 250 grame
- sare
- piper
- 1,5 l apa
- opțional - parmezan, patrunjel
Mod de preparare pentru supă cremă de legume
- Spălăm și curățăm legumele după care le tăiem cuburi/bucăți.
- Punem legumele într-o oală încăpătoare și adăugăm apa.
- Lăsăm să fiarbă 20-30 minute până când legumele sunt gătite.
- Dăm deoparte și lăsăm puțin la răcit după care strecurăm, separând zeama de legumele fierte.
- Punem legumele în cuva blenderului. Adăugăm și puțină zeamă și mixăm până transformăm totul într-o cremă.
- Adăugăm restul de zeamă rămasă până ajungem la consistența dorită.
- Putem mânca supa cremă de legume, așa simplă sau îi putem adăuga puțin parmezan ras, sau pătrunjel sau chiar smântână dacă nu o dorim vegan (de post). În loc de pâine putem folosi crutoane aromate.
Poftă bună la supă cremă de legume!
O reteta pe care o pregatesc mai ales toamna, cand sunt o multime de legume in curte. Reteta mea e cam aceeasi!