• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome




  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • vegane (de post)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

April 2, 2018 · 4 Comments

Sarmale de post cu miez de nucă

Feluri de baza· vegane (de post)

Spune si altora!
  •  
  • 7
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    7
    Shares

Sarmale de post cu miez de nucă

Ei bine am făcut-o și pe asta. Adică am făcut niște sarmale de post cu miez de nucă. Am tot auzit eu că s-ar putea, am studiat cum s-ar face și mi-am zis că nu au cum să nu iasă gustoase.

Și așa a fost. Adică au ieșit niște sarmale de post pe care le-am mâncat cu poftă și pe care o să le mai fac și altă dată. Așa de bune au ieșit!

sarmale de post cu miez de nucă

Acest gen de sarmale de post o să îl mai găsiți și sub denumirea de ”sarmale mănăstirești”. Probabil pentru că de acolo, adică de la o mănăstire, a venit și această idee de a pune nucă în compoziția de sarmale.

Sarmale de post cu miez de nucă
 
Save Print
Prep time
30 mins
Cook time
60 mins
Total time
1 hour 30 mins
 
Autor: Claudia
Recipe type: Fel de baza
Cuisine: Romaneasca
Serves: o portie
Ingrediente
  • 1 morcov
  • 1 ceapă
  • 1 păstarnac
  • 1 cartof
  • 150 grame de orez
  • 75 ml ulei
  • 150 nucă măcinată
  • 150 bulion
  • 100 grame pesmet
  • sare, piper după gust
  • varză murată sau dulce pentru învelit
3.5.3229

Mod de preparare pentru sarmale de post cu miez de nucă

  • Punem orezul în apă călduță cât să-l cuprindă și-l lăsăm la hidratat o oră.
  • Spălăm și curățăm legumele apoi le tăiem sau dăm pe răzătoare, după caz.
  • Între timp spălăm legumele și le curățăm. Tăiem ceapa mărunt iar morcovul și cartofii îi dăm pe răzătoarea mică.
  • Punem uleiul într-o tigaie, îl încălzim și adăugăm ceapa și morcovul. Lăsăm la călit câteva minute după care adăugăm cartofii și mai gătim alte 2-3 minute.
  • Adăugăm bulionul și lăsăm 5 minute să se gătească împreună după care dăm de pe foc.
  • Adăugăm orezul scurs, pesmetul, nuca sarea și piperul după gust. Amestecăm și lăsăm să se răcească.  Atentie! Puneți sare cu măsură. Foile de la varza murată sunt și ele sărate!!!!

Vezi in video de mai jos cum se face si negresa de post cu nuca
Aboneaza-te si tu la canalul de Youtube!

  • Între timp pregătim varza murată: o desfacem și o punem la desărat, mai mult sau mai puțin în funcție de cât de sărată este și de gusturile tale.
  • Dăm cotoarele deoparte și frunzele le stoarcem de apă și, în funcție de mărimea lor le umplem ca atare sau le rupem mai întâi și apoi le umplem.
  • Așezăm o cantitate mică de compoziție pe frunză și rulăm sub formă de sărmăluță.
  • Cotoarele și varza care rămân în plus le tocăm mai mărunt și le punem pe fundul unui vas încăpător și începem să așezăm sarmalele, fie culcate, fie în picioare, de jur împrejurul pereților vasului.
  • Pe deasupra se poate pune iarăși varză tocată sau doar 2-3 frunze cât să acopere sarmalele.
  • Turnăm apă cât să cuprindă sarmalele și punem vasul pe foc. Apa pe care o puneți la sarmale o puteți combina cu bulion dacă vă plac puțin mai acrișoare. De asemenea mai puteți folosi și borș de putină în loc, sau în combinație cu apa.
  • Lăsăm cât să înceapă să fiarbă, dăm un clocot timp de 5 minute după care băgăm vasul la cuptor la temperatură mic (150 de grade) pentru aproximativ 1 oră și ceva, în funcție de cât de repede se gătește frunza de varză.
  • Când sunt gata le servim cu pâine proaspătă de casă sau cu mămăliguță caldă alături.

Să aveți poftă la sarmale de post cu miez de nucă!


Spune si altora!
  •  
  • 7
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    7
    Shares
  •  
    7
    Shares
  •  
  • 7
  •  
  •  
  •  
  •  
« Ce poți pregăti pentru un meniu festiv de post (vegan)
Cornulețe fragede de post umplute cu halva »

Comments

  1. Cosmina says

    February 7, 2019 at 9:33 pm

    Miezul de nucă când se pune???

    Reply
    • Claudia Vasilache says

      February 9, 2019 at 11:34 am

      Cand puneti si orezul!

      Reply

Trackbacks

  1. Cele mai bune 40 de rețete de post. Aperitive, deserturi și mâncăruri ușor de făcut! - Lecturi si Arome says:
    July 31, 2020 at 5:38 pm

    […] Sarmale de post cu nucă – (click pe denumire pentru a afla rețeta) […]

    Reply
  2. Rețete de mâncare de post delicioase și ușor de făcut - Lecturi si Arome says:
    March 21, 2019 at 10:38 am

    […] Sarmale de post cu miez de nucă –  vezi aici rețeta […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Rate this recipe:  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • Ostropel de pui. Cea mai simplă mâncare de pui cu sos de roșii February 24, 2021
  • Ciuperci la tigaie cu ceapă și usturoi. Rețetă DE POST! February 17, 2021
  • Rulouri din piept de pui la cuptor în crustă de parmezan February 8, 2021

Archives

April 2018
M T W T F S S
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  
« Mar   May »

Copyright © 2021 · captivating theme by Restored 316