• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome



  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • De post (vegan)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

March 16, 2018 · 6 Comments

Pizza de post cu legume cât mai multe

De post (vegan)· Feluri de baza

Spune si altora!
 54     
54
Shares

Pizza de post cu legume cât mai multe

Cu această rețetă închei seria rețetelor de post care le-am publicat în ideea alcătuirii unui meniu festiv de post pe care o să apară săptămâna viitoare  pe blog.

Când vine vorba de un fel de bază de post care să fie altceva decât ceea ce punem pe masă în fiecare zi e greu de făcut niște alegeri. Cu siguranță veți spune că o pizza ar face parte dintr-un meniu de zi cu zi, gen confort food. Și sunt și eu de acord cu asta.

pizza de post cu legume

Însă afirmația este valabilă mai mult pentru italieni decât pentru noi, românii care suntem obișnuiți să gătim mai degrabă o mâncare de fasole, o tocăniță de cartofi sau niște sarmale de post.

Ei bine, mie una această pizza de post cu legume mi s-a părut o idee foarte bună fiind și ușor de făcut și gustoasă.

Practic ai nevoie de un pic de aluat de pizza care nu necesită multa bătaie de cap ca să-l faci și diverse legume. Eu nu o să scriu și cantitățile de legume puse pe pizza din două motive:

  1. o pizza de post este foarte versatilă și legumele se pot pune în funcție de preferințe, folosind, de la ardei, roșii, dovlecel și până la conopidă sau broccoli.
  2. cantitățile de legume și proporțiile în care le combinăm pot, la fel, să varieze în funcție de gusturi. Se poate face o pizza cu mai mult legume sau cu mai puține. Am încercat ambele variante și mi-au plăcut.

Vezi cum se face și prăjitura de post cu morcov
Abonează-te și tu la canalul de Youtube!

De fapt mi-a plăcut pizza de post cu legume în diverse combinații și vă sfătuiesc și pe voi să experimentați, să vă jucați cu ingredientele/legumele folosite. La un moment dat am folosit chiar și niște brânză tofu pe care am fărâmițat-o și am împrăștiat-o peste legume.

Pizza de post cu legume cât mai multe
 
Save Print
Prep time
40 mins
Cook time
20 mins
Total time
1 hour
 
Autor: Claudia
Recipe type: Fel de bază
Cuisine: Italian
Serves: 2 portii
Ingrediente
  • ***pentru aluat
  • 250 grame de făină de grâu
  • ¼ linguriță sare
  • ½ cub drojdie proaspătă
  • 1 linguriță de zahăr
  • 2 linguri de ulei
  • 150 ml apă
  • ** pentru topping
  • dovlecel
  • ardei roșu
  • ceapa rosie
  • ciuperci (crude sau din conservă)
  • măsline
  • boabe de porumb din conservă
  • 2-3 linguri de suc de roșii
3.5.3229

Mod de preparare pentru pizza de post cu legume

  • Începem prin a prepara aluatul, astfel: cernem făina într-un vas, adăugăm sarea și amestecăm.
  • În alt vas punem drojdia, apa și zahărul și le dizolvăm
  • Turnăm amestecul de drojdie și apă peste făina din vas, adăugăm și uleiul și frământăm un aluat dens care să nu se prindă de mâini.
  • Acoperim cu un prosop și lăsăm la dospit, la loc cald, până își dublează volumul (aproximativ 30-40 minute).
  • Între timp spălăm, curățăm și tăiem legumele.
  • Când aluatul este crescut, aprindem cuptorul la 200 de grade și pregătim tava, tăvile în care îl vom coace așezând pe ele hârtie de copt.pizza de post cu legume multe
  • Împărțim aluatul în 2 sau chiar 3 dacă vrem să facem pizza mai mică, îl întindem pe suprafața de lucru cu ajutorul unui sucitor dându-i fie formă rotundă, fie pătrată.
  • Ungem aluatul cu puțin bulion (nu punem mult pentru că dacă este prea ud nu se va mai coace bine blatul.
  • Începem să așezăm peste aluat legumele pe rând după preferințe și imaginație. Dacă folosiți ceapă e de preferat să o puneți prima.
  • Punem tava în cuptorul încins și lăsăm să se coacă aproximativ 20 de minute, până observăm că aluatul s-a rumenit pe margini.
  • Scoatem din cuptor, lăsăm puțin  la răcit după care o tăiem bucăți și o consumăm cu mare poftă.

Poftă bună la pizza de post cu legume!

 


Spune si altora!
 54     
54
Shares
 
54
Shares
 54    
« Briose de post în două culori cu dulceață de vișine
Rețete tradiționale de Paști și câteva alternative la acestea »

Comments

  1. Ivan Adriana says

    November 23, 2021 at 2:44 pm

    O am si eu in plan pe zilele astea. Mi-e dor de pizza făcută în casă.

    Reply
    • Claudia Vasilache says

      November 23, 2021 at 3:31 pm

      Super! Ma bucur ca ti-am facut pofta :)

      Reply

Trackbacks

  1. Rețete de mâncare de post delicioase și ușor de făcut - Lecturi si Arome says:
    March 14, 2021 at 7:06 pm

    […] Pizza de post cu legume cat mai multe –  vezi aici rețeta […]

    Reply
  2. Cele mai bune 40 de rețete de post. Aperitive, deserturi și mâncăruri ușor de făcut! - Lecturi si Arome says:
    March 13, 2021 at 9:37 am

    […] Pizza de post cu legume  […]

    Reply
  3. 10 Retete de pizza de post (vegane) says:
    September 10, 2020 at 2:22 pm

    […] 1. Pizza de post cu legume cat mai multe […]

    Reply
  4. Aluat pentru pizza de casă - rețetă simpla și rapidă - Lecturi si Arome says:
    April 19, 2018 at 5:56 pm

    […] lucru și apoi îl punem tavă. Peste el adăugăm ingredientele și facem o pizza bună de casă. Vezi aici o rețetă de pizza de post cu legume la care am și folosit acest […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Rate this recipe:  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • Blanșarea legumelor. Ce înseamnă și cum se face. February 6, 2023
  • 10 retete de prăjituri cu mascarpone. Delicioase și ușor de făcut! February 4, 2023
  • 8 sfaturi practice pentru a găti minimalist January 23, 2023

Archives

March 2018
MTWTFSS
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
« Feb   Apr »

Copyright © 2023 · captivating theme by Restored 316