Brioșe de post în două culori cu dulceață de vișine
Astăzi vreau să vă dau o rețetă de desert de post foarte simplă și ușor de făcut. Este vorba despre niște brioșe de post în două culori, cu dulceață de vișine. Eu am făcut de două ori aceste brioșe pentru că am avut nevoie de mai multe bucăți.
Așa că, deși aluatul este același, o parte închis la culoare și o parte alb, am încercat două variante. În prima am pus mai întâi aluatul maro și apoi pe cel alb după care am inversat și am pus mai întâi aluatul alb și apoi pe cel maro.
La fel și în ce privește dulceața de vișine, la cel cu alb la bază am pus dulceața de vișine la mijloc pentru că oricum nu ar fi ieșit în evidență. Dar la varianta cu aluatul alb deasupra am pus dulceața la final și a ieșit așa cum vedeți.
Ca orice desert de post, și această rețetă de brioșe de post în două culori, este una rapidă și foarte ușor de făcut. Practic trebuie să amestecați ingredientele lichide separat de cele solide și apoi sa le combinați. Haideți să vedem pe larg cum se procedează pentru a face niște brioșe de post în două culori cu dulceață de vișine.
Vezi AICI cum se fac brioșele de post cu nucă și banane
- 240 de grame de făină albă de grâu
- 120 grame de zahăr
- 20 grame de zahăr vanilat
- 250 grame de apă carbogazeificată
- 75 de grame de ulei de floarea soarelui
- 2 linguri de nucă de cocos
- 15 grame de cacao
- o linguriță de esență de vanilie
- un vârf de cuțit de sare
- 2 lingurițe rase de praf de copt
- 2 linguri de dulceață de vișine (aproximativ)
Mod de preparare pentru brioșe de post în două culori
- Aprindem cuptorul la 180 de grade și pregătim o tavă specială pentru brioșe în care punem hârtii speciale pentru brioșe.
- Pregătim ingredientele, cântărindu-le/masurându-le.
- Într-un castron amestecăm apa carbogazeificată cu uleiul și esența de vanilie.
- Adăugăm zahărul după care amestecăm bine până când acesta se dizolvă.
- În alt castron cernem făina și o amestecăm cu praful de copt și sarea.
Vezi în video de mai jos și cum se face negresa cu nucă și gem!
Apasă pe poză și ABONEAZĂ-TE și tu la canalul de Youtube!
- Adăugăm treptat făina în amestecul de ulei, apă și zahăr până la încorporarea completă.
- Împărțim aluatul în două părți egale. Într-o parte adăugăm nuca de cocos și în cealaltă punem cacaoa cernută. Amestecăm până la încorporare.
- Punem o lingură din aluatul maro/alb în fiecare dintre cele 12 hârtiuțe apoi adăugăm câte o lingură din aluatul alb/maro.
- În mijlocul fiecărei brioșe punem puțină dulceață de vișine și dăm tava la cuptor pentru 20-25 minute, în funcție de cum coace cuptorul. Facem testul cu scobitoarea și dacă iese uscată scoatem brioșele din cuptor.
- Le lăsăm la răcit puțin după care le scoatem din tavă și le lăsăm în continuare, să se răcească complet, pe un grătar.
Să aveți poftă la brioșe de post în două culori, cu dulceață de vișine!
Mocanu Cristina says
Nu merge si cu alt fel de dulceata? Se pune doar fructul sau si sirop?
Claudia Vasilache says
Cred ca merge doar ca eu nu am incercat. Nu are de ce sa nu mearga :)
Se pune cu tot cu fruct!
Cristina Dragomir says
super bine arata. Si eu am facut, dar reteta mea e usor diferita. Important este ca rezultatul este delicios. Dar sunt briose sau muffins? Ca eu am innebunit cu diferenta intre ele si nu o mai pricep.
Claudia Vasilache says
Sa stii ca nici eu nu stiu diferenta dar cum mie imi place mai mult cum suna briose decat muffins le-a numit asa :)