Reteta asta simpla de macaroane cu nuca imi aduce mereu aminte de copilarie, de bunici, de zilele in care ma jucam fara griji. Desi acum sunt la randul meu mama, nu pot sa nu redevin copil de fiecare data cand mananc macaroane cu nuca, asa ca pe vremuri.
Pe vremea cand eram noi copii, eu si fratele meu, imi aduc aminte ca singurele retete de paste care se pregateau in casa erau aceasta si cea cu branza (vezi aici reteta). Nu as putea sa spun acum care e preferata mea. Ambele au farmecul si gustul lor. De obicei, reteta de paste cu nuca se facea mai mult in zilele de post de peste an. Iar cea cu branza in rest.
In vremurile copilariei mele branza era un lux, da ai citit bine, branza, untul si multe alte ingrediente care in ziua de azi sunt atat de accesibile, pe atunci reprezentau un lux pentru multe familii. Asa ca, statistic vorbind, desi nu am facut calcule, cred ca ambele retete erau gatite proportional cam la fel.
Poate chiar, aceasta cu nuca mai des pentru ca noi avem nuci in curte si deci fructul lor il obtineam gratis si il aveam la discretie pe tot timpul anului. Ca sa nu mai zic ca nu doar faptul ca nuca era accesibila facea ca aceasta reteta sa fie pregatita mai des ci si faptul ca se face incredibil de usor.
Te invit sa te inscrii si in comunitatea de pe grupul de Facebook,
locul in care facem schimb de retete si sfaturi de folos in bucatarie
– apasa AICI sau pe poza pentru inscriere –
Atat de usor inca mult timp am ezitat sa scriu reteta pe blog pe motiv ca e prea simpla si ca mare lucru nu am ce spune despre ea. In plus, este o reteta versatila in sensul ca poti pune cata nuca vrei tu si cat zahar e pe gustul tau. Pe timpuri faceam economie chiar si la aceste ingrediente dar astazi pregatesc reteta folosindu-le in cantitate mai mare.
Asa ca, ma gandesc ca poate ar fi bine sa nu scriu nici acum o anumita cantitate la ingrediente ci doar sa spun care sunt si cum se prepara. Restul vei adapta tu dupa gustul tau. Daca esti mare iubitor de nuca iti vei pune mai multa. Sau invers. La fel si cu zaharul. Mai mult sau mai putin. Nu am incercat varianta cu miere dar sigur poti sa o folosesti in loc de zahar fara probleme. Retine deci, cantitatile din reteta sunt aproximative.
- 100 grame de paste fierte in prealabil
- 75 grame de nuca (aproximativ)
- 2-3 linguri de zahar (in functie de gusturi - se poate folosi si indulcitor)
- apa si sare pentru fiert pastele
Mod de preparare pentru macaroane cu nuca
- Fierbem pastele in apa cu sare conform instructiunilor de pe pachet.
- Cand sunt gata le scurgem si le punem intr-un castron. Daca nu sunt paste din grau dur le vom clati rapid sub jet de apa rece.
- Combinam miezul de nuca macinata cu zaharul si turnam peste paste (cantitatea de nuca difera in functie de gusturi).
- Amestecam bine si servim cu pofta.
Apasa AICI sau pe poza de mai jos si ABONEAZA-TE si la canalul de Youtube!
Public o reteta video noua in fiecare saptamana!
Pofta buna la macaroane cu nuca!
amy says
Foarte tare, ieri am luat nuca macinata pentru paste, iar azi iaca vad si reteta, jur ca nu stiam ca e aici… dar asa sunt eu… mai telepata 😊 va pup si o zi superba va doresc 😍😍😍 asa electronic, cred ca e voie ❤️
Claudia Vasilache says
Ma bucur ca te-am inspirat :) O zi superba si tie, Amy si … pofta mare ;)
Ana Maria says
Woooaw 😁 este extraordinar de buna! Acum am terminat de facut si nu ma mai pot opri din mâncat.
P.S. eu in loc de zahar am pus miere si un pic de aroma de vanilie.
Multumim tare mult pentru reteta!
Claudia Vasilache says
Cu mare drag! Ma bucur ca ti-a placut, Ana Maria! Este reteta copilariei mele si imi e tare draga! Uite ca nu am incercat sa fac cu miere si vanilie! Multumesc de idee :) Sarbatori fericite!
Antoaneta says
Cred ca merge la ziua de carbohidrati din dieta mea. O sa ma interesez.
Claudia V says
Poate revii cu un alt comentariu si ne spui si la ce fel de dieta e potrivita reteta :)
Nanuc says
La aceste macaroane cu nuci se pune scortisoara iar nuca este bine sa o sfarami cu sucitorul Totul este o. poveste
Claudia V says
Noi, in casa niciodata nu am pus scortisoara :) Asa o facea buna, reteta asta si asa am povestit-o si eu aici.
Dar stiu ca mai sunt si alte variante deci e binevenita precizarea ta :)
Caietul Cristinei says
si noi mai facem cand tinem post, dar foarte rar. Bunica ne facea cu persmet in copilarie ca nu avea nuci, si tot erau bune.
Claudia V says
Cu pesmet inca nu am incercat dar asa am auzit se mai face. Poate imi dai reteta, Cristina :)