• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome



  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • De post (vegan)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

April 5, 2016 · 6 Comments

Gogosi de post pufoase si aromate

Aluaturi/Placinte· De post (vegan)

Spune si altora!
 116     
116
Shares

Gogosi de post pufoase si aromate

Un alt desert din categoria retetelor de post este si aceasta reteta de gogosi de post pufoase si aromate. Un desert simplu care este mai mult o joaca de copil sa il faceti. Si chiar va puteti juca cu cei mici facandu-l. Cel putin baietelul meu s-a distrat de minune cand l-am pus si pe el la treaba.

Aluatul bineinteles ca nu a intrat in sarcina lui sa il framante ci doar a fost asistent. Apoi a urmarit cu simt de raspundere cand creste (si cum creste) aluatul lasat in loc caldut, dupa care am trecut la treaba. Si ca sa nu ne incurcam unul pe altul, fiecare a avut bucatica lui de aluat. A mea mai mare, a lui mai mica.

gogosi de post pufoase si aromate

Corespunzator a fost si forma (paharul) cu care am ”stantat” fiecare in dreptul lui bietul aluat ca sa il transformam in gogosi. Lui i-am dat un paharel mic, pentru servit tuica si asa ca am avut si gogosi liliputane. Nu chiar asa de pufoase, ce-i drept ;) Dar nu putea sa nu ii iau munca in considerare si sa ii las gogosile necoape, nu-i asa?

Ma gandesc ca poate multi stiti deja reteta, sau poate ca aveti o alta varianta. Oricum ar fi gogosile, chiar fie ele nesanatoase, tot bune raman. :) Eu am tinut sa scriu aici, in cartea mea virtuala de bucate si reteta de gogosi de post pentru ca e varianta mamei mele care o stie de la mama ei … si tot asa. Pot zice chiar ca e o reteta veche ;). Oricum e clasica dar nemuritoare. La gogosi inainte! :))

gogosi pufoase executie

Hai sa vedem impreuna reteta de gogosi de post pufoase si aromate, ca la mama acasa.

Gogosi de post pufoase si aromate
 
Save Print
Prep time
30 mins
Cook time
15 mins
Total time
45 mins
 
Autor: Claudia
Recipe type: Desert
Cuisine: Romaneasca
Serves: 12 portii
Ingrediente
  • 600 grame faina alba de grau
  • 400 ml apa
  • 25 grame de drojdie proaspata
  • doua linguri de ulei
  • o lingurita de sare
  • o lingura de zahar
  • o lingurita de esenta de vanilie
  • ulei pentru prajit si intins pe masa de lucru
  • zahar vanilat pentru ornat
3.5.3251

Mod de preparare pentru reteta de gogosi de post pufoase si aromate

  • Punem intr-un vas drojdia impreuna cu o lingura de zahar o dizolvam  in 100 ml de apa.
  • In alt vas incapator (un bol) punem faina si facem in mijloc o gaura, dand la o parte faina din centrul vasului.
  • In locul ramas liber (ce seama cu un crater) turnam drojdia dizolvata si restul de apa. Adaugam si esenta si sarea.
  • Incorporam treptat faina de pe margini si framantam un aluat ca de paine ajutandu-ne si de cele doua linguri de ulei pe care le adaugam la final, dupa ce am incoporat toata faina.
  • Acoperim vasul cu un prosop si lasam sa creasca la loc caldut pana cand isi dubleaza volumul.gogosi pufoase de post mod preparare
  • Intindem cu ajutorul sicutorului aluatul pe masa de lucru pe care l-am uns in prealabil cu ulei
  • Facem in aluat, cu ajutorul unui pahar, prin presare, forme rotunde.
  • Lasam gogosile sa creasca cel putin zece minute dupa care le putem praji un uleiul incins, la foc mediu. Bucatile ramase de la decupare le prajiti asa cum sunt si veti obtine gogosi de diferite forme, care mai de care mai haioase.gogosi prajite
  • Pe masura ce se prajesc, scoatem delicioasele gogosi pufoase si aromate, din uleiul fierbinte si le punem pe o farfurie in care am asezat in prealabil prosop absorbant de hartie.
  • Pudram cu zahar si servim cu pofta cat sunt calde ;)gogosi pufoase de post lecturi si arome

Tips&Trics:

  • De obicei pe masa de lucru se pune faina alba inainte de a intinde aluatul. In cazul gogosilor e de preferat sa puneti ulei pentru a nu se arde faina care se lipeste de gogosi daca o folositi pentru a presara pe masa de lucru
  • Nu prajiti gogosile la foc mare deoarece ele fiind mari nu se vor coace si in mijloc.

Pofta buna sa aveti!


Spune si altora!
 116     
116
Shares
 
116
Shares
 116    
« Ciorba cu urzici si cartofi – reteta mamei mele
Hummus de fasole si leurda »

Comments

  1. Simona says

    December 1, 2017 at 7:44 pm

    Ce poftă mi-ai făcut! :)

    Reply
    • Claudia Vasilache says

      December 1, 2017 at 7:47 pm

      Ma bucur :p

      Reply
  2. Iuliana says

    April 5, 2016 at 8:23 am

    Eu vreau gogosi facute de manutele alea mici! :)

    Reply
    • Claudia V says

      April 5, 2016 at 10:12 am

      Dam si din alea chiar daca nu sunt asa de pufoase :p
      Gogosile, sa ne intelegem :))

      Reply

Trackbacks

  1. Clătite DE POST cu apă minerală. 15 mici secrete pentru a ieși perfecte! - Lecturi si Arome says:
    March 22, 2023 at 7:47 pm

    […] și gogosile cred că sunt printre cele mai iubite deserturi. Și cum ar putea fi altfel dacă ele ne aduc […]

    Reply
  2. 10 deserturi de post delicioase si usor de facut - Lecturi si Arome says:
    March 24, 2017 at 9:44 am

    […] Gogosi de post – vezi aici reteta […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Rate this recipe:  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • 5 motive să folosești o hotă în bucătărie September 4, 2023
  • Cum să faci Sangria, băutura spaniolă cu vin și fructe September 1, 2023
  • Cum găsești echilibrul perfect între eleganță și comoditate atunci când gătești August 28, 2023

Archives

April 2016
MTWTFSS
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
« Mar   May »

Copyright © 2023 · captivating theme by Restored 316