Cornulete de post cu cacao
Am vrut weekend-ul aceasta sa ii fac o surpriza fiului meu, mare fan ciocolata ca si mine, si in loc de obisnuitele de acum cornulete fragede cu nuca si gem care cel putin pe perioadele de post le facem des, sa ii fac varianta ciocolatoasa adica sa fie cornulete de post cu cacao. Bine, el stie ca sunt cu ciocolata si la fel am fost si eu tentata sa scriu titlu, cornulete de post cu ciocolata insa nu ar fi fost chiar adevarat pentru ca in aluat nu am ciocolata ci cacao.
Si nu doar de facut experimente culinara am avut eu chef in weekend-ul asta ci si de experimenta un alt fel de a face fotografiile. De cand tot ma uit pe Pinterest sau Instagram la superbe fotografii culinare si vad diverse stiluri de a le face, m-am molipsit si eu. Si daca tot mi-am cumparat si Canon-ul ar fi si pacat sa nu incerc si altceva. Sau mai bine spus sa experimentez pentru a invata mai mult, fotografia fiind una dintre pasiunile mele.
Departe de perfectiune, poza de mai sus in care va invit eu sa gustati din cornulete sau ultima in care va invita sotul meu sa o faceti (deh, trebuia sa il pun si pe el la treaba, nu?) sunt in altfel decat v-am obisnuit pana acum. Sper sa va placa si varianta asta precum si urmatoarele incercari fotografice ce vor mai veni in timp :)
Reteta de cornulete de post cu cacao
- Ingrediente pentru reteta de cornulete de post cu cacao
500 grame de faina alba de grau
150 ml ulei
250 ml bors (gasiti aici)
o lingurita cu sare
o lingura cu zahar
25 grame de drojdie proaspata sau 10 grame de drojdie uscata
o lingura cu cacao pudra
pentru umplutura:
un borcan cu gem de capsuni
150 grame de nuca
- Mod de preparare pentru reteta de cornulete de post cu cacao
- Punem intr-un vas, borsul, adaugam drojdia maruntita si o dizolvam.
- Adaugam uleiul, zaharul si sarea si amestecam bine cu telul omogenizand compozitia.
- Punem cacaoa si apoi adaugam treptat faina pana cand obtinem un aluat consistent si usor de intins.
- Acoperim castronul cu un prosop si il asezam la loc caldut pana cand isi dubleaza volumul.
- Cand aluatul a crescut aprindem cuptorul la 180 de grade si pregatim tava de la aragaz asezand in ea o hartie de copt.
- Pregatim umplutura amestecand nuca macinata cu gemul si apoi ne apucam de facut cornuletele, asa cum am explicat in reteta de cornulete fragede cu nuca si gem (vezi aici tehnica plus poze)
- Dupa ce am format cornuletele (sau invartitele – eu am facut de doua feluri, asa cum se vede si in poza) le asezam in tava si o dam la cuptor pentru 30-maxim 35 minute (in functie de cuptor).
- Cand sunt gata le scoatem, le asezam pe un platou si le pudram cu zahar pudra din belsug.
Pofta buna sa aveti!
sanda says
Hello. Nu e cam multa sare? 1 LINGURA !!! .Eu nu am pus.
Claudia Vasilache says
Da, multumesc! E lingurita :)
Iuliana says
Mai, mai, mai cum pacalesti cu bietul copil! :)
Claudia V says
Eh… asta nu-i nimic :)))
Stai sa vezi maine ce am mai inventat :p