Pentru ca astazi, in calendarul crestin-ortodox se serbeaza Buna Vestire si este dezlegare la peste pentru cei ce tin postul, m-am gandit sa scriu o reteta simpla, si poate banala, reteta de macrou prajit in crusta de malai.
Multi poate o stiti deja, altii poate ca inca nu asa ca am zis ”de ce nu” si m-am apucat sa fac fotografiile si acum sa scriu textul adica reteta in care, de fapt, mare lucru de povestit nu prea ar fi pentru ca un macrou prajit in crusta de malai se face simplu si usor. Joaca de copil.
Reteta de macrou prajit in crusta de malai
- Ingrediente pentru reteta de macrou prajit in crusta de malai
1 kg de macrou congelat
faina de porumb
ulei pentru prajit
sare
usturoi si mamaliga pentru servit
- Mod de preparare pentru reteta de macrou prajit in crusta de malai
- Lasam de cu seara macroul sa se dezghete iar a doua zi il curatam de intestine, ii taiem capul, codita si inotatoarele. Spalam bine pestii astfel curatati si apoi ii taiem bucati de marimea dorita. Ii puteti dezosa sau nu, dupa preferinte.
- Presaram sare peste fiecare bucata de macrou si le lasam la scurs (pe un platou sau tocator) aproximativ 10 minute. Sau puteti sa le stergeti cu prosoape absorbate de hartie si apoi le sarati.
- Punem faina de porumb intr-o farfurie si dam bucatile de macrou prin aceasta, intorcandu-le pe toate partile astfel incat sa se prinda bine de ele.
- Incingem intr-o tigaie uleiul pentru prajit si adaugam in acesta bucatile de macrou, pe rand, cate incap in tigaie. Prajim pe o parte si apoi intoarcem si pe partea cealalta si lasam la prajit in continuare.
- Scoatem bucatile de macrou prajit in crusta de malai, pe masura ce se gatesc si le asezam pe o farfurie in care am pus prosoape de bucatarie din hartie absorbanta.
- Servim calde, cu mamaliguta si mujdei de usturoi alaturi. Mmmmm… o nebunie! :)
Pofta buna sa aveti!
Iuliana says
Ce bun! Si noi avem azi peste in meniu. Scrumbie si crap :)
Claudia V says
Eh… voi mai de la Dunare… cu bunatati :p