• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome



  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • De post (vegan)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

February 12, 2016 · 4 Comments

Tarta inimioara cu ganache de ciocolata neagra

Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut· Tarte

Spune si altora!
 10     
10
Shares

Se spune ca dragostea trece prin stomac. Insa, inainte de asta e vizuala. Asa ca, ce ar fi mai potrivit ca si desert pentru o cina romantica, in doi, decat sa o inchei cu un desert in forma de inimioara. Adica o tarta inimioara, cu blat umed cu ness si ganache de ciocolata neagra.

Asa ca astazi trecem la actiune si facem repetitie pentru presupusa seara romantica in doi, fie ca aveti in plan sa o organizati intr-o zi obisnuita din an, fie de Valentine s Day, fie de Dragobete, sarbatoarea romaneasca a iubirii.

Reteta de tarta inimioara cu ganache de ciocolata neagra este o reteta simpla si rapida, asa ca pentru indragostiti grabiti care nu au timp sa stea prea mult in bucatarie, fie un el, fie o ea. Atat de simpla incat si un copil ar fi in stare sa o faca, va asigur :)tarta inimioara cu ganache

In plus se face si rapid, in maxim jumatate de ora, cat pui ingredientele la un loc si apoi bagi tarta la cuptor. Ar mai fi in plus timpul pentru racirea blaturilor scoase din cuptor insa pe acela nu il mai pun la socoteala pentru ca, practic il veti putea aloca, de exemplu, pregatirii mesei festive, asa cum v-am aratat aici.

Dar… vorbaria multa, saracia omului, asa ca sa ne apucam de treaba si sa facem rapid tarta inimioara cu ganache de ciocolata neagra.

Reteta de tarta inimioara cu ganache de ciocolata neagra

  • Ingrediente pentru reteta de tarta inimioara cu ganache de ciocolata neagra

– pentru blat

100 grame de faina alba de grau
1 ou
50 de grame de zahar
50 de grame de smantana (de 20%)
35 de grame de ulei de floarea soarelui
Un sfert de lingurita de bicarbonat
un sfert de lingurita de praf de copt
un varf de cutit de sare
50 ml ness cafe fierbinte (eu am folosit de orz)

–pentru ganache-ul de ciocolata neagra

50 grame de smantana pentru frisca de 20% grasime
50 de grame de ciocolata neagra cu minim 45% cacao

  • Mod de preparare pentru reteta de tarta inimioara cu ganache de ciocolata neagra
  1. Incingem cuptorul la 180 de grade si pregatim 4 forme speciale, in forma de inimioare, din silicon. Eu le-am cumparat de la LIDL cand le-am gasit in oferta si le puteti vedea in imaginea de mai jos.forma inimioare
  2. Pregatim doua castroane. Intr-unul amestecam ingredientele uscate (faina, zaharul sarea, praful de copt, bicarbonatul de sodiu) iar in cel de al doilea ingredientele umede, adica oul, smantana si uleiul.
  3. Batem bine pana la omogenizare, uleiul cu smantana si oul dupa care adaugam treptat ingredientele uscate amestecand totul cu un tel.
  4. La final punem si cafeaua fierbinte si amestecam pana la obtinerea unui aluat de consistenta unui chec.
  5. Turnam, cu ajutorul unei linguri compozitia obtinuta in cele patru forme din silicon pregatite mai devreme umplandu-le pe trei sferturi, dupa care le dam in cuptorul incins si le lasam la copt pentru 15 (maxim 20 de minute – in funtie de cum coace cuptorul vostru) dupa care facem testul cu scobitoarea si daca iese curata scoatem tartele din cuptor si le lasam la racit.
  6. Intre timp pregatim ganache-ul de ciocolata neagra, astfel: incalzim smantana pana la punctul de fierbere, luam de pe foc si adaugam ciocolata rupta bucati. In primele cinci minute nu amestecam ci lasam ciocolata sa se topeasca de la caldura provenita de la smantana fierbinte. Dupa aceea amestecam bine cu o lingura pentru a omogeniza compozitia si dam la rece. Dupa ce s-a racit batem bine crema cu un tel, sau o furculita (dat fiind cantitatea mica de ganache pe care o facem) pana cand observam ca isi mareste volumul si se albeste putin la culoare.tarte cu ganache de ciocolata neagra
  7. Intoarcem tartele invers si in spatiul ramas liber turnam ganache-ul de ciocolata in fiecare din cele  patru forme de silicon.
  8. Dam la rece si decoram cu stelute multicolore din zahar.

Pofta buna sa aveti si o seara plina de iubire ;) !


Spune si altora!
 10     
10
Shares
 
10
Shares
 10    
« Pasta de ciuperci cu nuca si ansoa
Negresa vegana (DE POST) cu ciocolata, nuci si ceai de portocale »

Comments

  1. Iuliana says

    February 12, 2016 at 10:39 am

    Love is in the air aici la tine :)

    Reply
    • Claudia V says

      February 12, 2016 at 10:57 am

      Daa! Pai ne pregatim, nu? ;)

      Reply

Trackbacks

  1. 10+ rețete pentru Valentine's Day sau Dragobete - Lecturi si Arome says:
    February 14, 2020 at 6:18 pm

    […] Tarte în formă de inimioară, umplute cu ganache de ciocolată neagră […]

    Reply
  2. Retrospectiva in bucate a lunii februarie 2016 - Lecturi si Arome says:
    February 29, 2016 at 8:06 am

    […] Tarta inimioara cu ganache de ciocolata neagra – (click aici pentru reteta) […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • Blanșarea legumelor. Ce înseamnă și cum se face. February 6, 2023
  • 10 retete de prăjituri cu mascarpone. Delicioase și ușor de făcut! February 4, 2023
  • 8 sfaturi practice pentru a găti minimalist January 23, 2023

Archives

February 2016
MTWTFSS
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29 
« Jan   Mar »

Copyright © 2023 · captivating theme by Restored 316