• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome




  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • vegane (de post)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

February 17, 2016 · 6 Comments

Paste cu carnati si mazare

cu carne· Feluri de baza

Spune si altora!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Sunt zile in care, ca multi din voi, cred, imi doresc sa petrec mai putin timp in bucatarie. Ori sunt obosita dupa o zi de munca, ori pur si simplu vreau sa incerc o masa de pranz rapida, gustoasa si hranitoare. Aaa, si, ce-i mai important, sa fie, daca se poate, cat mai putine vase de spalat dupa aia. Nu toti ne dorim asta? Simplu, rapid, gustos, hranitor, obtinut cu efort minim si daca mai zic si economic. Iar in aceasta categorie se poate inscrie foarte bine o mancare cu paste cum este cea de astazi de paste cu carnati si mazare.

Pastele in general nu sunt pretentioase ca si fel de mancare. Se fac rapid. Cat fierbe apa pentru paste si apoi pastele ai timp suficient sa faci si sosul iar totul iti ia in general in jur de 30 de minute. Stiu ei italienii ce stiu, nu? :)paste cu mazare si carnati

Pentru sos am folosit o bucata de carnati de casa pe care i-am facut inainte de Craciun si i-am pus la pastrare la congelator, putina mazare din conserva (se gateste rapid fiind prefiarta).

De data aceasta, pentru sos nu am mai folosit suc de rosii de casa (rezervele sunt deja pe cale de disparitie din camara) ci o parte dintre produsele primite spre testare de la Golin: rosii in bulion si suc de rosii cu busuioc marca Delikat care a lansat recent pe piata o gama noua de conserve si sosuri din rosii.

Rosiile folosite la prepararea acestor conserve provin din culturi 100% sustenabile, de la cei mai buni producatori din zone cu traditie in agricultura din Grecia si Italia.

Desi nu am incercat inca toate produsele primite ci doar doua dintre ele, pot sa va recomand cu incredere sa incercati si voi sosul de rosii cu busuioc care este foarte gustos. Si mai ales bine venit acum pe timpul iernii cand busuiocul verde e dificil de gasit in bucataria noastra. Afi chiar pacat sa ne privam de aroma combinatiei dintre rosie si busuioc daca tot avem altenative, nu? :)

Reteta de paste cu carnati si mazare

  • Ingrediente pentru reteta de paste cu carnati si mazare

250 grame de paste 
150 de grame de carnati de casa
o jumatate de cutie de conserva de rosii
200 de grame de sos de rosii cu busuioc
cinci-sase linguri de mazare din conserva
un morcov mediu

o jumatate de tija de telina Apio (optional)
doua linguri de ulei de masline
o canita mica cu apa
sare, piper dupa gust

  • Mod de preparare pentru reteta de paste cu carnati si mazare
  1. Punem o oala mare cu apa la fiert si adaugam in ea sare.
  2. Cat apa pentru paste fierbe, incepem sa pregatim sosul.
  3. Indepartam pielita de la carnatul de casa, il punem intr-o farfurie si il sfaramam cu ajutorul unei furculite.
  4. Curatam si spalam morcovul si tijele de telina. Morcovul il dam pe razatoare iar tijele le taiem cubulete mici.
  5. Intr-o tigaie incingem cele doua linguri de ulei de masline si adaugam morcovul si telina.
  6. Punem apa si le inabusim cinci-zece minute cat sa se inmoaie.
  7. Adaugam carnatul pasat si amestecam.
  8. Punem in tigaie rosiile si sucul de rosii si lasam sa fiarba inca aproximativ un sfert de ora dupa care, spre final adaugam si mazarea din conserva, care nu are nevoie de mult timp de gatire pentru ca e prefiarta.
  9. Potrivim gustul de sare si piper si lasam sosul sa scada in continuare inca cinci-zece minute.
  10. Intre timp punem si pastele in apa care desigur deja clocoteste pe celalalt ochi de aragaz si le fierbem atatea minute cat scrie pe ambalaj. Cand sunt gata le scurgem de apa si le amestecam cu sosul din tigaie.
  11. Servim calde cu putin parmezan presarat peste ele, pentru un plus de aroma. Parmezanul este optional. Sunt foarte gustoase si fara acesta.paste cu carnati

Pofta buna sa aveti!


Spune si altora!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
« #vreausastiu leacuri si remedii naturale pentru durerea de gat
Spaghete cu ansoa, capere si rosii »

Comments

  1. Iuliana says

    February 17, 2016 at 4:31 pm

    Si eu mai am carnati in congelator. Acum stiu ce sa fac cu ei ;)

    Reply
    • Claudia V says

      February 17, 2016 at 7:10 pm

      Pai, atunci, la treaba ;)

      Reply

Trackbacks

  1. Paste cu bacon si ciuperci - Lecturi si Arome says:
    March 7, 2016 at 10:18 am

    […] Paste cu carnati si mazare (click aici pentru reteta) […]

    Reply
  2. Retrospectiva in bucate a lunii februarie 2016 - Lecturi si Arome says:
    February 29, 2016 at 7:13 am

    […] Paste cu carnati si mazare – (click aici pentru reteta) […]

    Reply
  3. Zelist Blog » Blog Archive » 12 – 18 februarie 2016 – Saptamana in Social Media says:
    February 19, 2016 at 11:56 am

    […] de euro si o noua casa sponsorizata la SOS Satele Copiilor Romania. Agentia promoveaza si produseleDelikat. MullenLowe anunta un parteneriat cu […]

    Reply
  4. Spaghete cu ansoa, capere si rosii - Lecturi si Arome says:
    February 19, 2016 at 5:59 am

    […] Paste cu carnati si mazare […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • Paste cu brânză de vaci la cuptor March 2, 2021
  • Ostropel de pui. Cea mai simplă mâncare de pui cu sos de roșii February 24, 2021
  • Ciuperci la tigaie cu ceapă și usturoi. Rețetă DE POST! February 17, 2021

Archives

February 2016
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29  
« Jan   Mar »

Copyright © 2021 · captivating theme by Restored 316