Reteta asta de fursecuri sarate cu parmezan nu imi apartine mie ci binecunoscutei Nigella Lawson, pe care cred ca multi dintre voi o stiti deja si care nu cred ca mai are nevoie de nici o prezentare. Inainte cu o zi de Craciun, cand printr-un ghinion (sau poate noroc) am ramas fara router si deci fara posibilitatea de a sta conectata la internet. Asa ca, dupa ce am terminat curatenia de inainte de sarbatori, ca sa ma relaxez am reusit sa imi conving copilul din dotare sa renunte la canalul de desene animate si sa ne uitam impreuna la Paprika TV.
Am avut bucuria sa prin o emisiune cu Nigella Lawson care gatea bunatati pentru masa de Craciun si printre toate mancarurile pe care le-a gatit s-a numarat si aceasta reteta de fursecuri sarate cu parmezan care mi-a atras atentia prin simplitatea ei.
Asa ca, a doua zi, am scos untul, oul si parmezanul din frigider, am adus faina din camara si cand toate au ajuns la temperatura camerei m-am apucat de treaba.
Iar cat a stat aluatul pentru fursecuri la frigider, am luat hotararea sa utilizez albusul de ou pentru a face o alta tura de fursecuri. De data aceasta dulci: fursecurile arici (click aici pentru reteta).
Reteta de fursecuri sarate cu parmezan
- Ingrediente pentru reteta de fursecuri sarate cu parmezan
100 grame de unt
75 grame de parmezan ras
150 grame de faina
un galbenus de ou
piper pentru presarat pe deasupra
- Mod de preparare pentru reteta de fursecuri sarate cu parmezan
- Amestecam untul (la temperatura camerei) cu parmezanul si oul. Tips&Trics! Albusul ramas il puteti folosi pentru a face fursecurile Arici (click aici pentru reteta)
- Adaugam faina si framantam unn aluat compact caruia ii dam o forma de sul.
- Il invelim in folie alimentara si il dam la frigider pentru macar o ora ca sa se intareasca coca.
- Dupa o ora aprindem cuptorul la 180 de grade si pregatim tava de la cuptor, punand pe ea hartie de copt.
- Scoatem aluatul din frigider, dam deoparte folia alimentara si, cu ajutorul unui cutit, taiem felii de jumatate de centimetru pe care le asezam in tava.
- Dupa ce am terminat de format toate fursecurile presaram pe desupra putin piper si apoi dam tava la cuptor pentru 15 minute.
- Dupa 15 minute scoatem tava si intoarcem fursecurile pe partea celalalta
- Punem tava inapoi in cuptor si mai lasam inca cinci minute sa se coaca.
- Cand sunt gata ii scoatem din cuptor si din tava, cu grija si ii lasam la racit, dupa care ii putem manca cu mare pofta.
Pofta buna sa aveti!
Vally says
Se pot face si cu margarina in loc de unt?
Claudia Vasilache says
Vally… sincera sa fiu nu stiu. Nu folosesc in general margarina la gatit pentru ca nu imi place gustul. Prefer untul pentru ca se lucreaza mai bine cu el si e si mai gustos rezultatul final. Dar poti incerca… La urma urmei e tot o grasime….
Iuliana says
Ce simplu si ce bun! Fac si eu!
Claudia V says
Da! Stii tu, ce e simplu e cel mai bun ;)