• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome



  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • De post (vegan)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

December 30, 2015 · 8 Comments

Fursecuri sarate cu parmezan

Fursecuri/biscuiti· Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut

Spune si altora!
 29     
29
Shares

fursecuri sarate

Reteta asta de fursecuri sarate cu parmezan nu imi apartine mie ci binecunoscutei Nigella Lawson, pe care cred ca multi dintre voi o stiti deja si care nu cred ca mai are nevoie de nici o prezentare. Inainte cu o zi de Craciun, cand printr-un ghinion (sau poate noroc) am ramas fara router si deci fara posibilitatea de a sta conectata la internet. Asa ca, dupa ce am terminat curatenia de inainte de sarbatori, ca sa ma relaxez am reusit sa imi conving copilul din dotare sa renunte la canalul de desene animate si sa ne uitam impreuna la Paprika TV.

Am avut bucuria sa prin o emisiune cu Nigella Lawson care gatea bunatati pentru masa de Craciun si printre toate mancarurile pe care le-a gatit s-a numarat si aceasta reteta de fursecuri sarate cu parmezan care mi-a atras atentia prin simplitatea ei.

Asa ca, a doua zi, am scos untul, oul si parmezanul din frigider, am adus faina din camara si cand toate au ajuns la temperatura camerei m-am apucat de treaba.

Iar cat a stat aluatul pentru fursecuri la frigider, am luat hotararea sa utilizez albusul de ou pentru a face o alta tura de fursecuri. De data aceasta dulci: fursecurile arici (click aici pentru reteta).

Reteta de fursecuri sarate cu parmezan

  • Ingrediente pentru reteta de fursecuri sarate cu parmezan

100 grame de unt
75 grame de parmezan ras
150 grame de faina
un galbenus de ou

piper pentru presarat pe deasupra

  • Mod de preparare pentru reteta de fursecuri sarate cu parmezan
  1. Amestecam untul (la temperatura camerei) cu parmezanul si oul. Tips&Trics! Albusul ramas il puteti folosi pentru a face fursecurile Arici (click aici pentru reteta)
  2. Adaugam faina si framantam unn aluat compact caruia ii dam o forma de sul.
  3. Il invelim in folie alimentara si il dam la frigider pentru macar o ora ca sa se intareasca coca.
  4. Dupa o ora aprindem cuptorul la 180 de grade si pregatim tava de la cuptor, punand pe ea hartie de copt.
  5. Scoatem aluatul din frigider, dam deoparte folia alimentara si, cu ajutorul unui cutit, taiem felii de jumatate de centimetru pe care le asezam in tava.fursecuri sarate cu parmezan
  6. Dupa ce am terminat de format toate fursecurile presaram pe desupra putin piper si apoi dam tava la cuptor pentru 15 minute.
  7. Dupa 15 minute scoatem tava si intoarcem fursecurile pe partea celalalta
  8. Punem tava inapoi in cuptor si mai lasam inca cinci minute sa se coaca.
  9. Cand sunt gata ii scoatem din cuptor si din tava, cu grija si ii lasam la racit, dupa care ii putem manca cu mare pofta.

Pofta buna sa aveti!


Spune si altora!
 29     
29
Shares
 
29
Shares
 29    
« Fursecuri Arici
Carte de bucate – luna decembrie 2015 si un bilant »

Comments

  1. Vally says

    May 11, 2018 at 7:45 pm

    Se pot face si cu margarina in loc de unt?

    Reply
    • Claudia Vasilache says

      May 12, 2018 at 9:44 am

      Vally… sincera sa fiu nu stiu. Nu folosesc in general margarina la gatit pentru ca nu imi place gustul. Prefer untul pentru ca se lucreaza mai bine cu el si e si mai gustos rezultatul final. Dar poti incerca… La urma urmei e tot o grasime….

      Reply
  2. Iuliana says

    December 30, 2015 at 8:58 pm

    Ce simplu si ce bun! Fac si eu!

    Reply
    • Claudia V says

      December 31, 2015 at 8:18 am

      Da! Stii tu, ce e simplu e cel mai bun ;)

      Reply

Trackbacks

  1. Carte de bucate - luna decembrie 2015 si un bilant - Lecturi si Arome says:
    January 12, 2021 at 10:47 am

    […] Fursecuri sarate cu parmezan […]

    Reply
  2. Top 10 retete de fursecuri pentru Craciun - Lecturi si Arome says:
    November 6, 2016 at 8:49 am

    […] Fursecuri sarate cu parmezan – click aici pentru reteta […]

    Reply
  3. Fursecuri cu nuca si cacao - Lecturi si Arome says:
    March 7, 2016 at 7:13 pm

    […] Fursecuri sarate cu parmezan (click aici pentru reteta) […]

    Reply
  4. Carte de bucate - luna decembrie 2015 si un bilant - Lecturi si Arome says:
    January 6, 2016 at 7:18 pm

    […] ← Fursecuri sarate cu parmezan Tort diplomat cu fructe → […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • Despre soc și câteva dintre utilizările acestuia June 6, 2023
  • Care sunt cele mai sănătoase legume pe care poți să le consumi primăvara April 25, 2023
  • 5 motive ca să consumi urzici primăvara! April 19, 2023

Archives

December 2015
MTWTFSS
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
« Nov   Jan »

Copyright © 2023 · captivating theme by Restored 316