V-am dat zilele trecuta reteta de curd de visine si va promiteam atunci ca voi scrie si cateva retete in care sa va spun cum puteti sa folositi aceasta crema dulce acrisoara facuta din aceste delicioase fructe de vara. O sa incep astazi cu un desert simplu si usor de facut in care veti putea folosi si cele patru albusuri ramase din ziua in care ati facut curdul de visine.
Este vorba de o reteta de rulada cu blat de nuca care seamana foarte mult cu cel de bezea cu nuca sau altfel spus aduce putin ca si structura cu un blat dacquoise doar ca eu l-am facut cu nuca si nu cu migdale asa cum acesta se face de obicei si am mai adaugat si putina faina, blatul dacquoise putand sa aiba eventual putin amidon.
Daca nu vreti sa folositi faina alba, adica vreti un blat fara gluten puteti sa renuntati la ea si sa o inlocuiti cu exact aceeasi cantitate de nuca sau migdale, depinde ce folositi in compozitia blatului. Sa trecem la treaba deci :)
Reteta de rulada cu blat de nuca si curd de visine
- Ingrediente pentru reteta de rulada cu blat de nuca si curd de visine
– pentru blat
4 albusuri de oua
patru linguri rase de zahar
100 de grame de nuca macinata
20 de grame de faina alba tip 000
un strop de sare
– pentru crema
100 grame de curd de visine (gasiti reteta aici)
– pentru decor
doua linguri de frisca
doua linguri de curd de visine
ciocolata rasa
- Mod de preparare pentru reteta de rulada cu blat de nuca si curd de visine
- Batem, cu ajutorul mixerului sau a unui tel, albusurile spuma cu un praf de sare si cand acestea stau ferme incepem sa adaugam zaharul, pe rand, cate o lingura, continuand sa batem albusurile in acelasi timp pana cand se dizolva zaharul.
- Adaugam nuca macinata si faina in compozitia de albusuri si zahar amestecand cu grija, de jos in sus, de data asta ajutandu-ne de o lingura sau o spatula de silicon.
- Punem hartie de copt intr-o tava de dimensiunile aproximative de 38/25 si turnam compozitia in tava dupa care o intindem cat mai uniform pe toata suprafata acesteia.
- Dam tava in cuptorul preincalzit in prealabil la 160 grade pentru 20-25 de minute, pana cand observam ca s-au rumenit marginile.
- Scoatem tava din cuptor si apoi, cu ajutorul unui cutit desprindem cu grija blatul de pe hartia de copt, il transferam pe o alta hartie de copt si il rulam cu grija.
- Lasam blatul sa se raceasca invelit in hartia de copt si apoi cand este racit il scoatem din hartie si il ungem cu crema de curd de visine pe care o avem deja pregatita dupa reteta de aici.
- Rulam inapoi blatul dandu-i forma specifica de rulada.
- Amestecam cele doua linguri de curd de visine cu doua linguri de frisca iar crema obtinuta o intindem cat mai uniform pe suprafata exterioara a ruladei.
- Ornam rulada cu putina ciocolata rasa si cateva visine sau dupa cum aveti inspiratie in acel moment. Mie imi place mult combinatia de ciocolata, frisca si visine asa ca am optat pentru acest decor simplu.
Pofta buna sa aveti!
Iuliana says
Nu am facut niciodata rulada cu blat de bezea, dar e o idee tare buna, caci mi-au ramas multe albusuri de la inghetata si nu stiam deloc ce sa fac cu ele :)
Claudia V says
Sa stii ca la inceput am avut si eu ceva temeri. Ca daca nu iese, ca daca… daca. Dar a iesit si a fost chiar prea buna :)
Paula says
Yummy! Am venit si eu la o portie delicioasa. Pupici!
Claudia V says
Bine ai venit! Hai ca tai acum rulada si mancam impreuna la cafeluta de dimineata ;)