Dupa atatea retete de deserturi (prajituri, inghetate, fursecuri, etc) sau gemuri si dulceturi cred ca ar fi cazul sa va mai dau si o reteta de mancare. Un fel de baza care este nici mai mult nici mai putin decat o reteta de mancare de mazare cu carne tocata. O reteta simpla si rapida care statea si ea ratacita printre drafturile de retete de pe site care inca nu au vazut lumina zilei din lipsa de timp sau pentru ca, sezonul dulceturilor fiind, retetele acestea au avut prioritate. Acum sa nu credeti ca ati scapat :) Nu! Mai urmeaza cateva retete de gemuri si dulceturi. Mai e loc in camara noastra si e bine sa fie diversitate si printre borcanele de conserve pentru iarna. Asa ca, pe masura ce apar fructele de sezon mai completam colectia cu cate doua trei borcane.
Dar asa revin la mazarea de azi si sa va dau rapid reteta la gandul ca poate o sa vreti sa o incercati si voi zilele astea. Nu fac gatesc prea des mazare. Nu ma intrebati de ce pentru ca nu as sti sa va spun. Insa dupa ce am incercat modul acesta de a pregati mazarea m-am convins singura ca ar trebui sa o trec mai des in meniu pentru ca este delicioasa, cel putin gatita asa, mai condimentat.
Si daca va intrebati ce mai cauta si oul ala pe acolo ca doar are si carne reteta, aflati ca asta a fost ideea, cererea sotului meu, mare amator de oua ochiuri. Si sa stiti ca nu a fost o idee rea. Chiar merg bine impreuna. Ca si gust. Ca daca e sa intrebati un nutritionist… nu cred ca v-ar recomanda asa o combinatie. Noroc ca nu gatim prea des mancare de mazare cu carne tocata ;)
Reteta de mancare de mazare cu carne tocata
- Ingrediente pentru reteta de mancare de mazare cu carne tocata
450 de grame de mazare congelata
200 de grame de carne tocata de porc
doi morcovi medii
o ceapa mare
un ardei mic
un pastarnac mic
un varf de cutit de seminte de chimen
un varf de cutit de nucsoara
un sfert de lingurita de fulgi de ardei iute
patru linguri de bulion
200 grame de rosii galbene mici
doua cani de apa (aproximativ 200 de ml)
doua linguri de ulei
sare, piper
- Mod de preparare pentru reteta de mancare de mazare cu carne tocata
- Spalam si curatam morcovii, ceapa, ardeii, pastarnacul dupa care le taiem bucati cat mai mici.
- Intr-o tigaie incapatoare adaugam cele doua linguri de ulei si le incalzim dupa care adaugam ceapa si lasam un minut, doua, sa se rumeneasca (atentie sa nu se arda).
- Adaugam morcovul, ardeiul, pastarnacul si apa dupa care lasam sa fiarba la foc mic pana cand se inmoaie legumele si scade apa.
- Intre timp, intr-o alta tigaie, rumenim carnea tocata cat sa isi schimbe culoarea dupa care o dam deoparte.
- Cand legumele au inceput sa se inmoaie si a scazut apa, adaugam mazarea congelata (nu e decongelam!), rosiile (daca folositi rosii congelate, asa cum am folosit si eu le adaugati fara a le decongela in prealabil), bulionul si condimentele potrivind si gustul mancarii in functie de preferintele noastre.
- Lasam sa fiarba pana cand se dezgheata mazarea si rosiile, dupa care adaugam si carnea si continuam fierberea pana cand scade din zeama si se formeaza sosul.
- Servim mazarea fie simpla ca si fel pricipal, fie adaugand alaturi, pentru o mai multa savoare, oua facute ochiuri.
Pofta buna sa aveti!
anda says
Niciodata nu am incercat sa prepar asa mazarea. Foarte buna combinatia !
Claudia V says
Da, as putea spune ca e interesanta :)
Iuliana says
Mie imi place tare mult mazarea, dar asa, cu carne tocata nu am facut-o niciodata. Ia sa incercam, zic! :)
Claudia V says
Sa stii ca e interesanta si asa, cu carne tocata :) Sa revii cu poza daca o incerci ;)