Luna asta o sa o incepem altfel, adica nu cu o reteta ci cu o incursiune in alta bucatarie virtuala si vom incerca sa o cunoastem mai bine pe Madalina, cea care sta in spatele site-ului culinar “Madeline’s Cuisine” pe care poate o parte dintre voi il stiti deja. Bucataria virtuala a Madalinei este pentru mine una dintre sursele de inspiratie cand vreau sa gatesc ceva raw vegan si de multe ori ma delectez vizual cu bunatatile culinare simple si delicioase pe care ea le gateste si le arata si vizitatorii ei. Asa ca, daca inca nu ati trecut inca prin bucataria Madalinei va invit acum sa mergem impreuna pentru a afla cateva lucruri despre ea.
1. Sa incepem … cu inceputul: cine e Madalina in viata de zi cu zi?
Buna Claudia, in primul rand iti multumesc mult pentru invitatie! “Madeline” e o tanara normala, absolventa de Litere care lucreaza in Marketing la o firma multinationala si e pasionata de alimentatia gustoasa si sanatoasa.
2. De cand s-a nascut pasiunea ta pentru gatit?
Totul a inceput acum 4 ani cand m-am lasat de fumat. Mai incercasem inainte, dar ma ingrasasem si din aceasta cauza ma reapucasem din nou. Eram foarte hotarata sa nu mai patesc la fel, asa ca am inceput sa ma documentez despre alimentatia sanatoasa si mi-am schimbat complet stilul de viata: am inceput sa mananc muulte fructe si legume, sa elimin prajelile, mezelurile, zaharul rafinat, alimentele procesate si sa imi prepar tot in casa. Rezultatele au fost imediate si uimitoare: am inceput sa ma simt excelent, plina de vitalitate si am slabit 10 kg fara sa imi dau seama.
3. Stiu ca de curand ai sarbatorit un an de blog. Ce te-a determinat sa iti faci blog culinar?
De cand am inceput sa gatesc si sa am grija ce mananc am tot postat poze cu rezultatele experimentelor mele pe Facebook si am remarcat ca acestea aveau un mare succes: multe like-uri, comentarii, lumea imi cerea retetele. Adunasem un album maricel cu poze de mancaruri. Si intr-o zi toamna trecuta am facut in joaca un logo dragut cu o briosa, apoi am creat un blog simplu pe blogspot, mi-am facut o pagina de Facebook si asa mai departe. Totul a decurs foarte firesc. Si sunt tare bucuroasa si mandra sa va spun ca am avut si o ascensiune rapida.
4. Ce inseamna pentru tine “a gati sanatos”?
Sunt atatea teorii si studii in ziua de azi care se bat cap in cap, ca nu mai stii ce inseamna sanatos de fapt. Cred ca trebuie sa inveti sa iti asculti organismul si sa vezi ce iti cere si ce ii face bine. Pentru mine asta inseamna multe legume, fructe, leguminoase, nuci si seminte, feluri de mancare simple, gatite la abur, cuptor sau gratar. Cu masura paine integrala, lactate proaspete, carne slaba, deserturi facute in casa…
5. Cine iti rasfoieste blogul poate presupune ca esti adepta unui stil de viata in care predomina o alimentatie vegana si raw vegana. Asa este?
Bine spus predomina. Eu am o dieta variata, nu mananc exclusiv raw vegan sau vegan, dar intr-adevar mananc multe legume, fructe si leguminoase.
6. De ce crezi ca intra lumea la tine pe blog, ce cauta si ce anume crezi ca le oferi in plus fata de alte bloguri de acest gen?
Cred ca fiecare bog reflecta stilul personal al autorului. Si eu am creat Madeline’s Cuisine exact cum am simtit eu ca vreau sa fie: vesel, dragut si roz.
7. Respecti cu strictete o reteta sau iti place sa improvizezi in bucatarie?
Ohoo, improvizez mult! :) In functie de inspiratie si de ce am in camara, imi place sa ma joc cu ingredientele.
8. Care sunt sursele tale de inspiratie – carti de bucate, reviste, bloguri, emisiuni TV, etc?
TV Paprika si muulte alte bloguri din toata lumea, toate cred. Sunt trecute cele mai frecventate in “Yummy list”, lista blogurilor pe care le urmaresc si pe care o gasiti pe site.
9. Ce bucatar celebru admiri?
Jamie Oliver, cred ca toata lumea il adora.
10. Ce cultura gastronomica iti place cel mai mult si de ce?
Bucataria mediteraneana si cea asiatica.
11. Care este mancarea ta preferata ?
E greu sa spun, pentru ca am muuulte preferate: salata de vinete, ardei copti, humus, legume pe gratar, oua fierte moi, orice cu quinoa, caramele raw, torturi raw, absolut toate fructele si cate si mai cate…
12. Daca ar fi sa alegi un ingredient specific bucatariei raw-vegan care l-ai alege? Care iti e cel mai “drag” si la care nu ai renunta?
Curmalele imi plac la nebunie.
13. Daca ar fi astazi sa alegi o reteta de la tine de pe blog pe care sa ne-o recomanzi sa o pregatim care ar fi aceea?
Mousse raw de ciocolata si portocale. E demential, foarte sanatos si nu iti trebuie decat robot de bucatarie.
14. Ne poti alcatui un meniu al zilei care sa fie usor de pregatit, gustos si sanatos in acelasi timp?
Mic dejun: 2 felii de paine integrala cu humus sau salata de vinete, 1 ou fiert moale, rosii, castraveti, masline (legume proaspete din belsug):
Gustare:
1 castron mare cu fructe de sezon
Pranz:
Somon la cuptor cu piure de radacinoase, capere si baby spanac, 1 lingura de ulei de masline
Gustare:
1 portie de ceva dulce facut in casa
Cina:
supa crema de legume + 1 felie de paine integrala
15. Cat de des gatesti? Tot ce gatesti apare si pe site?Se intampla sa ai si esecuri in bucatarie sau totul iti iese din prima?
Gatesc cam o data la 2 zile, cred. Nu public tot ce gatesc pentru ca nu am timp. Bineinteles ca mai am si esecuri culinare, sunt om si la urma urmei din greseli invatam. Dar in general imi ies, pentru ca retetele mele sunt atat de simple ca nu prea ai ce sa gresesti :) .
16. Crezi ca oricine poate invata sa gateasca?
Sigur, totul se invata!
17. Un sfat pentru cei ce vor sa se apuce de gatit dar inca nu au curaj?
Curaj, ladies! Suntem ceea ce mancam, asa ca de ce sa nu ne preparam noi singuri ceva gustos si sanatos? ;)
Multumesc, Madalina, pentru ca ai vrut sa ne impartasesti si noua din micile tale secrete si iti dorim, acum, la implinirea unui an de cand s-a nascut Madeline’s Cuisine sa ai cat mai multa inspiratie in continuare si sa ne delectezi cu delicioasele tale preparate.
Diana says
Foarte frumoasa rubrica asta a ta, Claudia. Felicitari! Ma bucur sa o “intalnesc” din nou pe Madalina si ca mi-ai dat ocazia sa o cunosc mai bine. O duminica frumoasa, fete dragi :*
Claudia V says
Multumesc, Diana! :)
Esti si tu invitata mea, Diana si uite, cosidera asta chiar o invitatie oficiala :)
Ce zici? Ne spui si noua cateva dintre secretele bucatariei tale? :)
O duminica frumoasa si tie! :)
Diana says
Iti multumesc, draga mea. Voi participa cu mare drag. Sa imi spui doar ce am de facut :)
Claudia V says
Perfect! Ma bucur ca esti de acord! Discutam amanuntele pe privat :)
Iuliana Sbirnea says
Ma bucur sa o cunosc pe Madalina! :) Ii urmaresc blogul, sunt incantata de tot ce face ea acolo si profit de ocazie sa o felicit si sa ii urez la multi ani blogului si multe retete frumoase si sanatoase si de acum incolo. Ah, si tin neaparat sa-i spun ca negresa ei cu cartof dulce mi-a cauzat oarece tulburari :D Inca n-am facut-o dar e pe lista de “must do” pentru un viitor foarte apropiat :)
Claudia V says
Mda..negresa aia…si mie mi-a ramas lipita de retina. Poza am vrut sa zic :))
Madeline says
Multumesc frumos!!! :) Sunteti niste dragute toate! <3