Bruschetta este un aperitiv cu specific italian ale cărui origini datează încă de prin secolul 15 şi este de fapt o pâine prajită frecată cu puţin usturoi peste care se mai adaugă puţin ulei de măsline, sare şi piper. Insă pornind de aici se pot face multe combinaţii dintre care eu am ales astăzi pe cea dintre roşii (că tot am în grădină) şi ton. Este un aperitiv foarte uşor de făcut, foarte sănătos dar şi suficient de arătos încât să vă puteţi impresiona musafirii într-o zi călduroasă de vară.
Ingrediente bruschette cu ton :
- două roşii bine coapte de mărime medie şi dacă se poate din grădina proprie ;)
- o ceapă mică
- o conservă de ton
- doi căţei de usturoi
- două linguri de capere
- câteva frunzuliţe de busuioc
- ulei de măsline
- sare şi piper după gust
Mod de preparare bruschette cu ton:
- Punem la prăjit feliile de pâine şi între timp pregătim amestecul pentru pus pe ele.
- Spălăm roşiile, le tăiem bucăţi cât mai mici şi le punem într-un castron. Adăugăm şi ceapa tăiată cât mai mărunt.
- Desfacem conserva de peşte, o scurgem de ulei şi o punem peste roşiile tăiate.
- Adăugăm caperele scurse bine, frunzuliţele de busuioc tăiate fin şi un căţel de usturoi tăiat cât mai mic (eventual îl putem da pe răzătoare).
- Luăm feliile de păine prăjite şi le ungem cu puţin ulei de măsline după care le frecăm puţin cu celălalt căţel de usturoi.
- Aşezăm compoziţia de roşii şi peşte peste ele şi le consumăm cu poftă!
Poftă bună să aveţi!
Diana says
Mmmm…ce bine arata bruschetele tale! Iti multumesc ca te-ai gandit la mine si ca le-ai trimis la provocare ;)
Claudia says
:) Multumesc!
Si eu ma bucur ca ai venit in vizita in bucataria mea.
Te mai astept :)