Gazpacho este denumirea unei supe tradiţionale pe meleagurile sudice ale Spaniei, mai exact din Andaluzia şi care are ca ingredient principal roşiile. Este o supă care necesită doar câteva ingrediente uşor de găsit acum pe timpul verii iar faptul că se serveşte rece o face a fi ideală pentru zilele caniculare. Reteta contine otet insa cum eu nu sunt prea amatoare de otet am preferat sa il inlocuiesc cu niste zeama de la un compot de corcoduse pe care tocmai il facusem. A iesit buna si asa. Ba chiar un pic mai placuta ca si arome ;)
Retetea de gazpacho cu aroma de corcoduse
- Ingrediente gazpacho cu aroma de corcoduse:
3 roşii
un castravete
un ardei mic
o ceapă mică
un căţel de usturoi
o lingură de ulei de măsline
câteva frunzuliţe de busuioc
sare după gust
o cană apă
o lingură cu oţet
- Mod de preparare gazpacho cu aroma de corcoduse:
- Se spală bine toate legumele, castravetele se curăţă de coaja iar ardeiul de seminţe.
- Tăiem legumele bucăţi şi le punem în blender. Adăugăm usturoiul şi frunzele de busuioc tăiate şi ele mărunt, zeama de la compot sau apă, uleiul şi amestecăm bine totul. Punem sare şi piper după gust.
- Dăm supa la rece pentru măcar jumătate de oră şi o servim cu crutoane.
- Tips&Trics
Pentru a înlocui oţetul eu am folosit în loc de o cană cu apă o cană cu zeamă de compot de corcoduşe.
Poftă bună să aveţi!
E delicioasă! Mama face vara şi aş mânca zilnic măcar o porţie. :D
Nu numai delicioasa dar si sanatoasa si….usor de facut ;)