• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome



  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • De post (vegan)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

December 28, 2022 · 2 Comments

Salam de biscuiți cu mascarpone, nucă și ciocolată

Prajituri· Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut

Spune si altora!
 3     
3
Shares

Anul acesta, de Crăciun, am făcut mai puțin dulce decât în anii din urmă. Am preferat să fac doar o porție de fursecuri nuci, a căror rețetă e deja publicată pe blog și canalul de Youtube (vezi aici și aici) și am testat două noi rețete, una de faguri umplute cu cremă de ciocolată și un salam de biscuiți cu mascarpone.

Am ales această ultimă rețetă, adică cea de salam de biscuiți cu mascarpone, să o public ca ultimă rețetă din anul 2011, fiind o rețetă rapidă și ușor de făcut, cu ingrediente puține și cu un rezultat absolut delicios. Mă gândesc că o să vrei să o încerci și tu pentru masa festivă de Revelion așa că acesta este un al motiv pentru care m-am grăbit să o scriu azi.

salam de biscuiți cu mascarpone

În ce privește tortul festiv din noaptea de trecere dintre ani, încă nu m-am decis ce voi face. Înclin spre un tort diplomat cu fructe, un tort de biscuiti cu ciocolată sau poate ceva extrem de simplu, transformând una din prăjiturile FĂRĂ coacere de pe blog într-un tort rapid și răcoros.  Dar până una, alta, hai să vedem cum se face acest gustos salam de biscuiți cu mascarpone care mie una mi se pare mai gustos decat cel clasic, salamul de biscuiți cu rahat și stafide.

5.0 from 1 reviews
Salam de biscuiți cu mascarpone, nucă și ciocolată
 
Save Print
Prep time
30 mins
Total time
30 mins
 
Autor: Claudia
Recipe type: Dessert
Cuisine: Romaneasca
Serves: 2 portii
Ingrediente
  • 250 grame de biscuiți Petit Beurre
  • 250 grame de mascarpone
  • 20 grame de cacao
  • 125 grame de ciocolată neagră (cu peste 50% cacao)
  • 50 grame de zahar pudră + alte 2-3 linguri de zahăr pudră pentru tavalit
  • o linguriță cu esență de vanilie sau rom (după preferință)
3.5.3251

 

Mo de preparare pentru salam de biscuiți cu mascarpone, nucă și ciocolată

  • Punem într-un castron brânza mascarpone și adăugăm peste ea zahărul și cacaoa. Amestecăm totul bine și dăm deoparte. Atenție! Vom lucra cu brânza mascarpone adusă la temperatura camerei!
  • Separat, în alt castron pregătim biscuiții rupându-i bucăți cât mai mici.
  • Ciocolata o topim pe baie de aburi sau la cuptorul cu microunde până devine lichidă.
  • Nucile le tocăm și, de preferat, le vom și prăji puțin, cu puțină sare, pentru a intensifica aroma acestora. Eu nu am mai făcut acest lucru deoarece băiețelului meu nu îi plac nucile prăjite.

    salam de biscuiti ciocolata

  • Peste amestecul de mascarpone, zahăr și cacao adăugăm esența de rom sau vanilie, biscuiții rupți bucăți și ciocolata călduță. Atenție! Aceasta nu trebuie să fie fierbinte ci se va lăsa puțin să se răcească (3-4 minute) așa încât temperatura acesteia să ajungă cât mai aproape de cea a brânzei mascarpone, adică la temperatura camerei.
  • Amestecam totul bine, împărțim cantitatea în 2. Întindem pe blatul de lucru folie alimentară și adăugăm prima jumătate. Rulăm totul strans, în formă de baton de salam, sigilăm la capete și apoi dăm la frigider pentru câteva ore sau peste noapte.
  • A doua zi îndepărtăm folia alimentară, tăvălim salamul prin zahăr pudră și apoi îl feliem. Servim cu poftă!

Notă. Pentru a face acest salam de biscuiți m-am inspirat din rețeta de aici unde se recomandă mai întâi să se pună compoziția la rece pentru 30-40 de minute și apoi să se ruleze în formă de salam. În cazul meu nu a fost nevoie să fac asta. Compoziția mi s-a părut foarte bine legată din prima așa că nu am mai dat la rece. E posibil ca, în funcție de tipul ciocolatei care se folosește în rețetă (eu am folosit ciocolată neagra belgiană, cu conținut mare de cacao) compoziția finală să iasă mai moale sau mai tare așa că e indicat să ții cont de acest lucru și să decizi ”la fața locului” dacă mai e nevoie să lași în prealabil compoziția la frigider înainte de a-i da forma de baton de salam.

salam de biscuiți cu mascarpone, nucă și ciocolată

Să ai spor și poftă la salam de biscuiți cu mascarpone, nuci și ciocolată!


Spune si altora!
 3     
3
Shares
 
3
Shares
 3    
« 10 prăjituri de Crăciun simple și rapide
10 idei de salate pentru anotimpul rece »

Comments

  1. Eva Anca says

    December 29, 2022 at 8:29 am

    Yummy, arată delicios, iar combinația mi se pare grozavă. Trebuie să testez și eu rețeta.

    Reply
    • Claudia Vasilache says

      December 29, 2022 at 11:16 am

      Super! Ma bucur ca iti place! Astept impresii :)

      Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Rate this recipe:  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • 5 trucuri pentru a tăia ceapa fără lacrimi January 31, 2025
  • Cum să economisești bani în ianuarie planificând inteligent mesele January 14, 2025
  • 5 idei de mic dejun nutritiv pentru zilele friguroase de ianuarie January 10, 2025

Archives

December 2022
MTWTFSS
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
« Nov   Jan »

Copyright © 2025 · captivating theme by Restored 316