Sandwich cu Pâine Boierească, ouă fierte și salam
Cred că e un lucru deja știut, gătim mult de sărbători. De cele mai multe ori, după mesele îmbelșugate pe care le luăm împreună cu cei dragi, rămâne multă mâncare neconsumată. Pentru a evita risipa de mâncare avem la îndemână o mulțime de idei și rețete.
Despre cum să evităm risipa de mâncare am tot scris pe blog, fie în articole separare, cu sfaturi pe care să le iei în considerare dacă vrei să faci asta, fie cu exemple concrete, adică cu rețete prin care își sugeram cum se poate, practic, evita această risipă.
Cred că aceste sfaturi și idei de reciclare a mâncării sunt acum mai de actualitate dacă e să luăm în considerare vremurile pe care le trăim. Așa că astăzi m-am gândit să-ți propun încă o rețetă. De data aceasta este vorba despre o rețetă de sandwich. M-am gândit că este o rețetă perfectă pentru un mic dejun mai consistent sau de luat la pachet când ieși la iarbă verde sau chiar pentru job sau școală.
Cum recomandarea mea vine după mesele festive de Paști îți propun un sandwich cu o combinație care nouă ne-a plăcut: cremă de brânză, ou fiert, salam, roșii, ceapă roșie și câteva frunze de baby spanac. Totul condimentat cu sare și un strop de oțet balsamic.
Și, pentru ca gustul acestuia să fie și mai bun, am folosit o pâine de calitate din gama Boiereasca, o pâine care se menține proaspătă pe întreaga durată a termenului de valabilitate, are un gust specific, ușor dulceag, un miez fin și aspect rustic. Gama are mai multe produse:
- Boiereasca Albă 700g
- Boiereasca Neagră 700g
- Boiereasca Secară 700g
- Boiereasca Semințele Pâmântului 700g
Pentru a face acest sandwich eu am ales pâinea albă Boiereasca.
Poate ai auzit deja despre această pâine în București și împrejurimi. Povestea începe cu dospirea în coșuri speciale din lemn, ca pe vremuri, și folosirea unui proces tehnologic care asigură intensificarea fermentației lactice, responsabilă pentru unicitatea gustului și aromei produsului copt.
Pâinea Boierească a fost primul brand de paine local care, în 2022, a inclus pe ambalaje eticheta Nutri-Score, oferind în acest fel și mai multă transparență și sprijin în adoptarea unor bune practici alimentare. Poate ai să te întrebi ce semnifică acest tip de etichetă. Ei bine, eticheta Nutri-Score ajută la identificarea valorii nutritive a unui produs alimentar iar pâinile din gama Boiereasca sunt încadrate în categoria A, adică cea a alimentelor care pot fi consumate des.
Lista ingredientelor necesare pentru a face acest tip de sandwich o să le scriu mai jos însă nu o să dau și cantitățile pentru că nu are rost. Depinde mult de câte sandwich-uri faci și ce gusturi ai. O să descriu doar modul de preparare.
- pâine Boierească
- cremă de brânză
- salam uscat
- ouă fierte
- roșie
- ceapă roșie
- frunze de spanac sau salată verde
- sare, piper
- oțet balsamic
Mod de preparare pentru sandwich cu Pâine Boierească, ouă fierte și salam
- Curățăm oul de coajă și îl feliem.
- Tăiem ceapa rondele.
- Spălăm frunzele de baby spanac și le ștergem de apă cu un prosop de bucătărie absorbant.
- Spălăm și tăiem rondele și roșiile
- Ungem o felie de pâine albă Boiereasca cu crema de brânză.
- Începem să așezăm în straturi, pe rând, feliile de salam, ou, roșii, ceapă, spanac.
- Presărăm puțină sare și oțet balsamic în cantitatea dorită.
- Aplicăm peste ingrediente încă o felie de pâine albă.
- Pentru o prezentare elegantă, tăiem în două sandwich-ul, îl așesăm pe tocător și în fixăm cu bețișoare speciale din lemn.
Poftă bună la sandwich cu Pâine Boierească, ouă și salam!
Eva Anca says
Vai, cât de bine arată! M-aș teleporta la tine pentru un sandwich din ăsta.
Claudia Vasilache says
Multumesc! <3 Hai, te astept. Imediat mai fac inca unul :)