Conopidă pane DE POST. Rețeta de post cu conopidă, rapidă și foarte ușor de făcut, cu un rezultat gustos. Conopidă în aluat de post.
Nu știu dacă te numeri și tu printre iubitorii acestei legume aromate, dar eu sunt fan conopidă. Îmi place mai mult decât fratele ei verde, broccoli. Mi se pare că are un gust mai bun, că e mai aromată. Desigur, nu place la toată lumea tocmai datorită acestui gust, dar mie tocmai asta îmi place la ea.
Am gătit până acum conopida în fel și chip, de la o delicioasă supă cremă de conopidă cu brânză, la salata de conopidă cu maioneză și usturoi sau un pate din conopidă. Am adunat aici mai multe rețete în care vedeta, ingredientul principal este tocmai conopida. Poate te inspiră și pe tine dacă vei vrea să o răsfoiești.
Bun, dar să revinla rețeta de astăzi de conopidă pane de post. În general am tot gătit conopida în afara postului, în diferite combinații cu brânzeturi. Mi se pare că merge foarte bine combinată așa. Ei bine, acum mi-am zis că nu ar strica să mai încerc și altă rețetă de post în afară de varianta noastră favorită de a găti conopida în post, adică sub forma de pate de conopidă.
Așa că am făcut un aluat ca de clătite de post, am tăvălit-o prin el și prin pesmet după care am prăjit-o în ulei încins. Evident că nu am făcut asta decât după ce am fiert conopida pentru câteva minute în apă ca să fie gătită și pregătită pentru a fi mai apoi prăjită. Hai să vedem cât de simplu se face această rețetă.
- 500 grame de conopidă
- - pentru fiert conopida
- 2 litri de apă + o lingură cu sare
- - pentru aluat
- 400 grame de făină albă de grâu
- 250 ml de apă carbogazoasă
- condimente după gust: sare, piper, usturoi pudră etc
- - pentru tavalit (în afară de aluat)
- 50 grame de făină
- 100 grame de pesmet
Mod de preparare conopidă pane de post
- Fierbem conopida în apă cu sare pentru 3-4 minute, cât să se îmnoaie puțin. Atenție! Nu o gătim ca să se înmoaie de tot ci cât să fie gătită dar fermă în același timp. Dacă o gătești prea mult se va înmuia prea tare.
- Scoatem conopida din apă fierbinte și, ca să stopăm gătirea o pune într-un vas cu apă rece. O lăsăm 5 minute după care o scoatem și o lăsăm la scurs și răcit în continuare.
- Din apa carbogazoasă și făină se face un aluat ca de clătite care se aromatizează cu condimente după preferință.
Merge foarte bine cu un pilaf de post alaturi. Apasă pe poza ca să vezi rețeta video!
Abonează-te și tu la canalul de Youtube!
- Se pune uleiul la încins.
- Se trec buchețelele de conopidă prin făină. Se scutură bine ca să nu rămână surplus de făină.
- Se dau apoi prin aluatul de clătite și la final prin pesmect.
- Se pun îl uleiul încins și se prăjesc câteva minute pe o parte și alta.
- Când sunt aurii se scot pe un platou în care am pus în prealabil prosop din hârtie
- Se servesc calde ca și fel principal sau aperitiv de post.
Extrasfat: În loc de apă carbogazoasă se poate folosi bere sau lapte vegetal.
Să ai poftă la făcut conopidă pane de post!
Eva Anca says
Mulțumesc pentru rețetă! Îmi place conopida sub diverse forme, pane încă nu am încercat.
Claudia Vasilache says
Merita incercata,zic eu :)