Prajitura pufoasă cu mere și iaurt
Astăzi m-am gândit să facem împreună ceva bun cu mere. Mai exact o prăjiturică cu mere tare gustoasă și tare ușor de făcut și pentru care ai nevoie de doar câteva ingrediente și puțin timp de petrecut în bucătărie ca să o faci..
Nu este singura rețetă de prăjitură cu mere de pe blog. Cum am câtiva meri roditori în grădină, toamna, când merele sunt din belșug fac des prăjituri cu mere pentru că le plac alor mei. Și mie, recunosc. Îmi plac și prăjiturile dar și plăcintele cu mere. Dar cui să nu îi placă merele și deserturile cu mere, nu?
Dacă în alte dăți am făcut prăjitură răsturnată cu mere, spre exemplu sau tort cu mere, de data aceasta am zis că să încerc ceva super rapid pornind de la aluatul de bază cu lapte bătutu, cu care am mai făcut alte prăjituri cum ar fi prăjitura cu rubarbă.
A fost o idee minunată pentru că acel aluat este deja un pic mai umed decât un pandispan clasic, simplu și, în combinație cu merele a rezultat o prăjitură pufoasă, cu un blat ușor umed și delicioasă. Acum regret că am făcut din doar 3 ouă și 3 mere pentru că, la cât de bună e s-a terminat imediat. Hai să vedem cum se face.
- 3 mere
- 3 oua medii
- 150 grame de zahar
- 150 ml lapte batut (iaurt) subtire
- 75 ml ulei
- 250 grame de faina alba de grau
- 10 grame de praf de copt
- un varf de cutit cu sare
- o lingura cu esenta de vanilie
Mod de preparare prăjitură pufoasă cu mere și iaurt
- Spalăm și curatăm merele de coajă dupa care le tăiem în două, îndepărtăm cotorul apoi le feliem și le tăiem cuburi mici.
- Punem totul într-un castron, stropim cu zeamă de lâmâie și amestecăm bine așa încât să nu se oxideze cât facem aluatul.
- Pentru a face aluatul începem prin a sparge cele 3 oua într-un castron.
- Adăugăm puțină sare și începem să le batem bine pâna cand se desfac usor. Cand observam ca începe să se formeze o spumă adaugăm zahărul.
- Continuăm să batem ouăle împreună cu zăhărul pentru 5-6 minute cât îi trebuie acestuia să se topească și compoziției să se deschidă la culoare și să-și dubleze volumul.
Vezi mai jos și rețeta video!
Apasă pe poză și abonează-te și tu la canalul de Youtube!
- Aromatizăm compoziția adaugând și puțină esență de vanilie.
- Turnam apoi, pe rand, laptele bătut (iaurtul) și uleiul. Amestecăm scurt și dăm deoparte.
- Separat, în alt vas, amestecăm făina cernută cu praful de copt.
- Amestecul îl adăugam treptat peste compoziția de ouă și zahăr și îl încorporăm, folosind, de data aceasta o paletă de silicon și nu mixerul electric. Vom obține un aluat de consistența unei smântâni mai groase.
- Adaugăm compoziția peste merele tăiate cuburi și amestecam bine dupa care turnăm totul într-o tavă cu diametrul de 25/24 centimetri în care am pus în prealabil hârtie de copt.
- Nivelăm și dăm tava la cuptor pentru aproximativ 20-25 de minute, în funcție de cum coace cuptorul fiecăruia. Facem testul cu scobitoarea și, dacă iese curată, scoatem tava din cuptor, lăsăm la racit pe un grătar dupa care feliem, pudram cu zahăr și servim cu poftă.
Spor la pregătit prăjitură pufoasă cu mere și iaurt!
Violeta CHIRITA says
Foarte buna! Felicitari pentru reteta
Claudia Vasilache says
Multumesc :) Ma bucur ca v-a placut :)
Eva Anca says
Arata atat de bine, incat ai reusit iar sa-mi faci pofta, desi in general nu ma dau in vant dupa mere sau prajituri cu mere.
Claudia Vasilache says
Ma bucur! Asta e si ideea, sa-ti fac pofta si sa incerci si tu reteta! :)