9 beneficii ale consumului de porumb fiert
Vara este și singura perioadă din an în care se poate consuma porumb fiert. De aceea este recomandat, indicat chiar, ca acum fiecare să-l consume în cantități cât mai mari, nu doar pentru a-și satisface o poftă, ci și pentru că acest aliment ne aduce o mulțime de beneficii.
Desigur, putem consuma porumb tot timpul anului, dar sub formă de mămăligă sau de fulgi de porumb. Însă porumbul fiert, deoarece este produs din porumb tânăr, numit popular și „în lapte”, are un cu totul alt conținut în substanțe nutritive și în vitamine și minerale.
Să vedem deci pe scurt care ar fi beneficiile consumului de porumb fiert.
- În primul rând, acest porumb „în lapte” are un conținut mult mai redus de amidon și implicit avea o valoare energetică mult mai redusă (are mult mai puține calorii), ceea ce-l face un aliment ideal pentru oricine. N-o să vă îngrășați nicidecum de la consumul de porumb fiert.
- Porumbul fiert are un conținut ridicat de vitamina C. Unul singur de mărime medie ne dă 10% din necesarul zilnic de vitamina C, responsabilă de întărirea sistemului imunitar.
- Și conținutul de vitamina B5 este unul ridicat, 15% din doza necesară zilnică fiind conținută într-un porumb fiert.
- Acidul folic, magneziul și vitamina E din acest aliment minune ne cresc tonusul și ajută inima să se mențină sănătoasă. De asemenea pielea este ajutată să se mențină suplă și elastică de către vitamina E.
- Nu trebuie să omitem și vitamina A, conținută de acest aliment și care este un puternic antioxidant, reducând procesele degenerative din organism.
- Conținutul ridicat de fibre alimentare din acest tip de porumb ajută digestia, ameliorează stările de constipație și reglează tranzitul intestinal.
- S-a demonstrat că o substanță numită beta-cryptoxanthin prezentă în porumbul fiert previne cancerul la plămâni.
- Vitaminele din grupul B, B1 și B5 mai ales, prezente în porumbul fiert, sunt elemente esențiale, alături de magneziu, în lupta împotriva stresului.
- Dintre mineralele prezente în porumbul fiert amintim potasiul, fierul, fosforul, magneziul și zincul, toate cu roluri importante și bine definite în metabolismul corpului uman.
Porumbul pentru fiert deja se găsește prin piețe și supermarket-uri, așa că acum este momentul când trebuie consumat, nu numai la mare pe plajă, ademeniți de reclamele „colorate” și inventive auzite de la vânzătorii ambulanți. Pur și simplu se pune porumbul (fără pănuși) la fiert în apă cu sare și o gustare delicioasă este gata imediat.
V-am făcut poftă? Ce mai așteptați?
Leave a Reply