Budincă de post cu cacao. Gata în 15 minute!
Cumpărasem din supermarket niște lapte vegetal din soia cu cacao, știți voi, din cel îndulci. L-am luat cu gândul să fac ceva bun de post pentru ai mei. O parte l-am consumat ca atare, o altă parte l-am folosit pentru a face o prăjitură de post și îmi mai rămăseseră vreo 400 ml pe care dacă nu îi consumam rapid se alterau, evident.
Așa că m-am decis să-i transform într-o budincă de post cu cacao. A ieșit un desert delicios pe care, drept să vă zic ”a fost bătaie” de la el. Din 400 ml nu au cum să iasă decât 4 porții, generoase, ce-i drept, dar noi suntem 4 persoane în casă așa că a trebuit să ne mulțumim mai mult cu testarea budincii. Cel mic, cel puțin a vrut porție dubla așa că noi, adulții chiar că mai mult am gustat decât mâncat.
Această budincă se poate face și dacă nu aveți lapte cu cacao gata îndulcit așa cum am avut eu. În acest caz va trebui însă să măriți cantitatea de cacao și să adăugați zahăr dupa gust. Chiar și așa îndulci cum l-am avut eu e posibil să nu vi se pară prea dulce. Noi ne-am obișnuit cu gustul mai puțin dulce așa că a fost suficient pentru noi cantitateade zahăr deja existentă în acel lapte și nu am mai adăugat în plus.
Este însă posibil să nu fie pe placul vostru așa că e bine să gustați înainte de a-l pune la fiert și eventual să mai adăugați zahăr în plus. Ca să se topească mai repede puteți chiar folosi zahăr pudră. Dar hadeți să vedem acum cum se procedează ca să facem această delicioasă budincă de post.
Urmărește-mă și pe Facebook, Instagram, Youtube
Vino și tu în grupul de Facebook Lecturi și Arome
– apasă aici pentru înscriere –
- 400 ml de lapte de soia cu cacao (îndulcit)
- 35 grame de amidon de porumb
- 15 grame de cacao
- 5o de grame de unt de arahide
- o linguriță cu esență de vanilie
Mod de preparare budincă de post cu cacao
- Amestecăm, într-o crăticioară, amidonul cu cacaoa cernută.
- Turnăm peste ele, în fir subțire laptele de soia și îl încorporăm.
- Punem oala pe foc, aducem compoziția la punctul de fierbere amestecând continuu până când compoziția se îngroasă.
- La final adăugăm și esența de vanilie după care dăm oala de pe foc și adăugăm untul de arahide.
- Amestecăm bine până la încorporare și apoi turnăm compoziția în două vase și o putem servi.
- Eu am decorat-o cu fulgi de cocos și o vișină decongelată.
Notă: Dacă o lăsați la răcit, dacă o pregătiți pentru a doua zi sau mai târziu, ca să nu facă crustă, aceperiți vasul în care e crema cu folie alimentară pusă direct peste aceasta. Adică se procedează exact ca la crema de vanilie. Aveți un video explicativ mai jos.
Ionela says
Geniala reteta, big like!
Claudia Vasilache says
multumesc :)