Cotlet de porc felii, la cuptor, cu bere.
Rețetă de friptură de porc cu bere și condimente mediteraneene.
Astăzi avem o nouă rețetă video publicată pe canalul de Youtube. Așa cum am promis, mă țin de cuvânt și public și pe blog varianta scrisă ca să aflați și voi despre ea dacă încă nu v-ați abonat la canalul de Youtube, lucru pe care vă invit să-l faceți pentru că unele rețete mai durează până ajung și aici, pe blog, în varianta scrisă.
Revenind la rețeta de astăzi, o să vă spun cum am făcut eu această friptură de porc la cuptor, în bere. Am scos carnea din congelator cu gândul să fac o friptură la cuptor în vin pornind de la o rețetă pe care deja o am publicat pe blog (vezi aici) dupa care mi-am dat seama ca nu am vin alb.
Bun, nu am intrat în panică. Daca nu e vin, atunci să fie bere mi-am zis. Și bere am pus. Cum știam despre cotletul de porc că e o carne ceva mai puțin grasă m-am gândit că un pic de ulei de măsline nu strică. Așa că am pus bucățile de carne întrun vas, am turnat ulei de măsline și am pus ce condimente am avut la îndemână și știam că merg cu carnea.
Aș fi spus că e o friptură de porc cu influențe mediteraneene doar că printre condimente se număra și boiaua de ardei care nu e specifică zonei. Însă am pus oregano care mie îmi place foarte mult și cimbru și ulei de măsline adus chiar din Grecia când am fost anul trecut în vacanță. Așa că, dacă vreți, puteți să o considerați și o friptură cu influențe mediteraneene.
Sper să vă placă în această variantă. Desigur, puteți pune altfel de condimente. Nu e obligatoriu să folosiți ce am folosit și eu dacă un condiment anume nu vă place. Gusturile diferă. Dar hai să vă arăt cum se face, mai exact să vă las lista ingredientelor pentru a o putea, eventual lista și apoi vă invit, pentru modul de preparare, să urmăriți video de mai jos.
- 1 kg de cotlet de porc fără os, feliat
- 30 ml ulei de măsline
- 200 ml de bere
- 1 linguriță cu sare
- 1 linguriță cu usturoi praf sau 4-5 căței de usturoi
- ¼ linguriță cu piper
- ½ linguriță cu boia de ardei
- 1 linguriță cu cimbru uscat
- 1 linguriță cu oregano uscat
Mod de preparare pentru cotlet de porc felii la cuptor cu bere
Îl puteți consuma alături de o garnitură de cartofi și o salată de sfeclă roșie cu hrean! Sau în alte combinații în funcție de gusturile fiecăruia.
Să aveți poftă la cotlet de porc felii la cuptor cu bere!
Leave a Reply