Borș cu carne de porc și cartofi. Ciorbă cu carne de porc acrită cu borș de puțină. Borș moldovenesc din carne de porc și cartofi.
Astăzi o să gătim împreună un borș cu carne de porc și cartofi sau altfel spus o ciorbiță savuroasă cu carne de porc și cartofi acrită cu borș de puțină. Indiferent cu s-ar chema, denumirea nu contează. Important e că acest fel de mâncare este gustos și sățios.
Rețeta este una simpla, rapidă și tare ușor de făcut, ca majoritatea rețetelor de borș/ciorbă, de altfel. La noi în casă se mânâncă foarte des acest preparat. Nu este săptămână în care să nu facem o ciorbiță sau borș cum i se mai zice prin Moldpva, fie ea cu carne sau doar cu legume.
Dacă nu doriți să folosiți carne de porc puteți să o înlocuiți cu carne de pui, curcan sau vită. Modul de preparare rămâne același, schimbându-se însă doar timpul de preparare în funcție de timpul de gătire al cărnii.
Nu este o mâncare sofisticată sau greu de făcut și nici nu ia mult timp. În plus este și hrănitoare și sățioasă. Cum ziceam și la început, noi nu concepem să treacă o săptămână fără să avem ceva de genul acesta pe masă. Mai degraba îmi place o ciorbă, un borș decât o supă cremă.
Pentru această ciorbiță am folosit 500 grame de carne de porc pe care am cumărat-o gata tăiată cuburi de la Lidl, din cea pentru gulaș. Iese un borș excelent și nici nu mai trebuie să tai carnea pentru că e gata tăiată.
- 500 grame de carne de porc tăiată cuburi
- 3-4 cartofi
- o ceapă mare
- 2 morcovi medii
- o jumătate de ardei roșu
- 1 păstârnac
- ¼ rădăcină de țelină
- o mână de frunze de țelină
- o mână de pătrunjel
- 4 litri de apă
- 30 ml ulei floarea soarelui
- 1 litru de borș de putină
Mod de preparare borș cu carne de porc și cartofi
- Spălăm și curățăm legumele.
- Ceapa o tocăm, morcovii, rădăcina de țelină, păstârnacul fie le dăm pe răzătoare fie le tocăm și pe ele în cuburi mărunte. Tocăm cuburi și ardeiul.
- Punem uleiul într-o tigaie sau o oală încăpătoare în care vom face ciorba.
- Când s-a încins adăugăm carnea pe care o rumenim pe o parte și cealaltă până când îți schimbă culoarea (aproximativ 10 minute)
- Dăm carnea deoparte și adăugăm ceapa adăugăm ceapa, presărăm puțină sare și o rumenim pentru 1 minut amestecând continuu.
- Adăugăm, morcovul, ardeiul țelina și păstârnacul, amestecăm și turnăm 1 litru de apă.
- Lăsăm să fiarbă la foc mediu aproximativ 15 minute după care punem la loc în oală carnea.
- Adăugăm cartofii și restul de apă. Notă: Ideal ar fi să aveți la îndemână apă caldă pentru a nu opri procesul de fierbere.
- Lăsăm să fiarbă împreună pentru încă 30-40 de minute, cât să se gătească carnea de porc și cartofii.
- La final adăugăm borșul și mai dăm un clocot.
- Stingem focul, adăugăm verdețurile, punem capacul și lăsăm 10 minute înainte de a o servi.
Să aveți poftă la ciorbă cu carne de porc cu cartofi!
Leave a Reply