Ficăței de pui cu ceapă. Rețetă simplă și rapidă. Rețetă gata în 30 de minute! Cum se gătește ficatul de pui la tigaie cu ceapă. Ficăței trași la tigaie cu ceapă.
Cu piure de cartofi, cu mămăliguță caldă sau pur și simplu cu o felie de pâine de casă proaspăt scoasă din cuptor, acești ficăței de pui cu ceapă sunt un deliciu. Noi îi gătim des în forma aceasta pentru că ne place foarte mult gustul pe care îl ia ficatul de pui de la ceapa în care se gătește.
În plus aceasta este și o rețetă foarte ieftină, hrănitoare, sățioasă. Ca să nu mai spun că ficatul în general este recomandat a fi consumat și din motive de sănătate. Consumul acestuia previne anemia, prin conținutul de vitamină B12, îmbunătățește vederea prin conținutul în vitamina A, previne apariția cancerului de colon prin conținutul de acid folic.
Mai este și bogat în seleniu care menține sănătoasă tiroida, în niacină și vitamina B3 care ajută la ținerea sub control a stresului dar și în proteine care ajută la menținerea sănătății pielii, părului și a unghiilor. Una peste alta, ficatul de pui ar trebui să nu lipsească din alimentația noastră.
Doar că, dacă nu știi cum să-l gătești corect, acesta poate fi ușor fad. Motiv pentru care, ideal e să-l gătim așa, împreună cu puțină ceapă pentru a-l face mai gustos. Am văzut rețete în care, înainte de a fi gătit, ficatul de pui era ținut în lapte. Sinceră să fiu nu prea am înțeles rostul laptelui. Mie mi se pare deja prea fraged ficatul de pui ca să-l mai las în lapte o perioadă.
Pentru a-l prepara pur și simplu îi spăl bine înainte, elimin pe cât se poate tot sângele, închegat sau nu, eventualele bucățele de fiere, dacă acesta nu a fost bine curățat, îl las la scurs câteva minute și apoi îl pun în tigaie, la gătit.
- 500 grame de ficat de pui
- 2-3 cepe mari
- 3-4 linguri cu apă
- 2-3 linguri cu ulei
- 50 ml de apă
- sare, piper după gust
Mod de preparare pentru ficăței de pui cu ceapă
- Spălăm bine ficatul de pui și îl curățăm de eventualele bucăți de fiere rămase precum și de sânge.
- Lăsăm să se zvante cât timp ne ocupăm de ceapă.
- Curățăm ceapa și o tăiem felii sau o tocăm, după preferințe.
- Încingem într-o tigaie cele 2 linguri de ulei și apoi adăugăm ceapa.
- Presărăm puțină sare peste ceapă (sarea înmoaie ceapa) și mai adăugăm 50 ml de apă
- Călim înăbușit ceapa la la foc mediu, până când aceasta se înmoaie și devine sticloasă la aspect.
- Adăugăm și ficatul de pui, încă puțină sare și piper, punem capacul și lăsăm să se gătească 10-15 minute cât să se rumenească.
- Când este gata dăm deoparte și mâncam alături de o salată, de piure de cartofi sau mămăliguță caldă.
Să aveți poftă la ficăței de pui cu ceapă!
Leave a Reply