• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome



  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • De post (vegan)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

April 28, 2020 · Leave a Comment

Pulpă de miel la cuptor cu miere, muștar și vin

cu carne· Feluri de baza

Spune si altora!
 5     
5
Shares

Pulpă de miel la cuptor cu miere, muștar și vin

Anul acesta, de Paști am făcut , ca și anul trecut, tot pulpă de miel la cuptor. Și tot cu cartofi doar că după o altă rețetă. E tot o rețetă de inspirație grecească doar că aceasta este cu muștar și miere. Faptul că e cu miere nu trebuie să vă ducă cu gândul că va ieși o friptură dulce. Nici vorbă! Mierea este în cantitate mică.

În plus, în rețetă este și muștar care e acrișor și am mai adăugat și niște vin ca să frăgezească mai mult carnea. În unele rețete se recomanda ținerea cărnii în baiț cu o zi înainte. Eu nu am mai ținut-o. Gătită înăbușit pentru 3 ore, vă asigur că în final se va desprinde de pe os.

pulpă de miel cu miere și vin

În teorie ați puea renunța la cartofi. Este știut că mai degrabă merge combinată carnea de miel cu o salată decât cu niște cartofi. Asta pentru că nu este o carne prea ușor digerabilă. Însă ați putea face o excepție și să o faceți așa, cu cartofi. Vă asigur că nu veți regreta.

Sinceră să fiu, eu am mâncat mai cu poftă cartofii decât carnea de miel. Gătiți lent, înăbușit, la temperatura medie, acești cartofi au un gust tare bun. Vă întrebați dacă se sfărâmă fiind gătiți atâtea ore? Ei bine, nu! Rămân întregi și sunt foarte gustoși. Hai să vedem cum se face această delicioasă pulpă de miel la cuptor cu miere, muștar și vin.

friptura miel pulpa întreagă

Pulpă de miel la cuptor cu miere, muștar și vin
 
Save Print
Prep time
10 mins
Cook time
3 hours
Total time
3 hours 10 mins
 
Autor: Claudia
Recipe type: Friptura
Cuisine: Greceasca
Serves: 4 portii
Ingrediente
  • o pulpă de miel
  • o lingură cu miere
  • o lingură cu muștar
  • o lingură cu oregano
  • o lingură cu sare
  • zeama de la 2 lamai
  • un sfert de linguriță de piper măcinat
  • 50 ml de vin alb
  • 5-6 căței de usturoi
  • 5 cartofi
3.5.3251

Mod de preparare pentru pulpă de  miel la cuptor cu miere și vin

  • Modul de preparare este unul extrem de simplu. Trebuie să scoatem carnea din frigider cu câteva ore înainte ca să ajungă la temperatura camerei. Este o regulă generală în ce privește gătirea cărnii. Aceasta NU se gătește niciodată când este rece ci se aduce la temperatura camerei.
  • Pregătim marinada pe care o vom pune peste carne amestecând mierea cu muștarul, uleiul și condimentele.
  • Curățăm usturoiul și cartofii.
  • Tăiem cartofii cuburi.
  • Aprindem cuptorul la 160 grade.
  • Punem într-o tavă încăpătoare usturoiul și cartofii.
  • Așezăm peste ei carnea (pulpa de miel).

Vezi mai jos rețeta video!
Abonează-te și tu la canalul de Youtube!
Click pe clopoțel pentru a fi la curent cu ultimele rețete!

  • Turnăm marinada peste carnea de miel și frecăm bine pe toate parțile inclusiv cartofii.
  • Adăugăm vinul.
  • Acoperim cu folie de aluminiu și dăm la cuptor pentru 3 ore.
  • După 3 ore scoatem folia, mărim temperatura la 200 de grade și mai lăsăm înca 10-15 minute ca să se rumenească frumos.
  • Servim cu poftă alături de o salată sau doar cu cartofii gătiți împreună cu pulpa de miel.

friptura la cuptor din pulpă de miel

Poftă bună la pulpă de miel cu miere și vin la cuptor!


Spune si altora!
 5     
5
Shares
 
5
Shares
 5    
« Pâine simplă de casă. Rețetă ușor de făcut!
Pâine rapidă cu praf de copt. Fără frământare, fără dospire! »

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Rate this recipe:  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • Blanșarea legumelor. Ce înseamnă și cum se face. February 6, 2023
  • 10 retete de prăjituri cu mascarpone. Delicioase și ușor de făcut! February 4, 2023
  • 8 sfaturi practice pentru a găti minimalist January 23, 2023

Archives

April 2020
MTWTFSS
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
« Mar   May »

Copyright © 2023 · captivating theme by Restored 316