Pulpă de miel la cuptor cu miere, muștar și vin
Anul acesta, de Paști am făcut , ca și anul trecut, tot pulpă de miel la cuptor. Și tot cu cartofi doar că după o altă rețetă. E tot o rețetă de inspirație grecească doar că aceasta este cu muștar și miere. Faptul că e cu miere nu trebuie să vă ducă cu gândul că va ieși o friptură dulce. Nici vorbă! Mierea este în cantitate mică.
În plus, în rețetă este și muștar care e acrișor și am mai adăugat și niște vin ca să frăgezească mai mult carnea. În unele rețete se recomanda ținerea cărnii în baiț cu o zi înainte. Eu nu am mai ținut-o. Gătită înăbușit pentru 3 ore, vă asigur că în final se va desprinde de pe os.
În teorie ați puea renunța la cartofi. Este știut că mai degrabă merge combinată carnea de miel cu o salată decât cu niște cartofi. Asta pentru că nu este o carne prea ușor digerabilă. Însă ați putea face o excepție și să o faceți așa, cu cartofi. Vă asigur că nu veți regreta.
Sinceră să fiu, eu am mâncat mai cu poftă cartofii decât carnea de miel. Gătiți lent, înăbușit, la temperatura medie, acești cartofi au un gust tare bun. Vă întrebați dacă se sfărâmă fiind gătiți atâtea ore? Ei bine, nu! Rămân întregi și sunt foarte gustoși. Hai să vedem cum se face această delicioasă pulpă de miel la cuptor cu miere, muștar și vin.
- o pulpă de miel
- o lingură cu miere
- o lingură cu muștar
- o lingură cu oregano
- o lingură cu sare
- zeama de la 2 lamai
- un sfert de linguriță de piper măcinat
- 50 ml de vin alb
- 5-6 căței de usturoi
- 5 cartofi
Mod de preparare pentru pulpă de miel la cuptor cu miere și vin
- Modul de preparare este unul extrem de simplu. Trebuie să scoatem carnea din frigider cu câteva ore înainte ca să ajungă la temperatura camerei. Este o regulă generală în ce privește gătirea cărnii. Aceasta NU se gătește niciodată când este rece ci se aduce la temperatura camerei.
- Pregătim marinada pe care o vom pune peste carne amestecând mierea cu muștarul, uleiul și condimentele.
- Curățăm usturoiul și cartofii.
- Tăiem cartofii cuburi.
- Aprindem cuptorul la 160 grade.
- Punem într-o tavă încăpătoare usturoiul și cartofii.
- Așezăm peste ei carnea (pulpa de miel).
Vezi mai jos rețeta video!
Abonează-te și tu la canalul de Youtube!
Click pe clopoțel pentru a fi la curent cu ultimele rețete!
- Turnăm marinada peste carnea de miel și frecăm bine pe toate parțile inclusiv cartofii.
- Adăugăm vinul.
- Acoperim cu folie de aluminiu și dăm la cuptor pentru 3 ore.
- După 3 ore scoatem folia, mărim temperatura la 200 de grade și mai lăsăm înca 10-15 minute ca să se rumenească frumos.
- Servim cu poftă alături de o salată sau doar cu cartofii gătiți împreună cu pulpa de miel.
Poftă bună la pulpă de miel cu miere și vin la cuptor!
Leave a Reply