• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome



  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • De post (vegan)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

March 17, 2020 · Leave a Comment

Risotto din hrișcă – rețetă simplă și rapidă, de post

De post (vegan)· Feluri de baza

Spune si altora!
 582     
582
Shares

Risotto din hrișcă – rețetă simplă și rapidă, de post

Știu că denumirea rețetei sunt un pic mai altfel și poate părea ceva sofisticat de făcut însă te asigur că această rețetă este ușor de preparat. De nu i-am spus altfel și l-am denumit risotto din hriscă? Pentru că am folosit metoda de preparare de la risotto adică am pus apă treptat atunci când l-am gătit.

Pentru că l-am vrut și un preparat de post la final nu am adăugat unt sau brânză ca să-l și fac cremos însă am pus o lingură de drojdie inactivă care seamănă la gust cu parmezanul și care este un ingredient de post (vegan). Nu este un ingredient obligatoriu. Se poate face și fără el dacă nu îl aveți. Doar dă preparatului un plus de savoare.

risotto din hrișcă

Evident că, nefolosint unt la final nu a ieșit și cremos ca atunci când faci un risotto dar asta nu înseamnă că nu este foarte gustos. Poate că mulți diintre voi evitați să gătiți hrișcă pentru că nu vă place gustul. Sinceră să fiu nici eu nu mă dau în vânt după gustul ei dar am învățat să o gătesc în așa fel încât să dispară acest gust specific de hrișcă.

Morcovul, usturoiul, ceapa și vinul sunt o combinație excelentă pentru a transforma un ingrediente anost la gust, cum e hrișca (părerea mea) într-unul delicios. Așa că nu vă fie teamă de hrișcă. Gătiți-o pentru că e sănătoasă! Pentru a afla mai multe despre această cereală puteți citi articolul de AICI.

Eu am pus la înmuiat 500 de grame de hrișcă, adică un pachețel întreg. Din aceste 500 de grame am făcut foarrte multă mâncare pentru ai mei. Am pregătit acest risotto de hrișcă, am făcut niște chifteluțe din hrișcă și cartof, am pus chiar și într-o ciorbă, în loc de orez și am făcut un desert simplu, cu miere și nucă.

Cum am pus totul la înmuiat și apoi am împărțit hrișca și am folosit-o ca și ingredient în diferite preparate veți găsi trecută la ingrediente cantitatea de hrișcă deja înmuiată. Hrișca o puneți la înmuiat în apă cu puțin oțet și o lăsați să stea așa peste noapte sau măcar câteva ore.

risotto din hrișcă

Risotto din hrișcă - rețetă simplă și rapidă, de post
 
Save Print
Prep time
15 mins
Cook time
20 mins
Total time
35 mins
 
Autor: Claudia
Recipe type: Fel de baza
Cuisine: Romaneasca
Serves: 6 portii
Ingrediente
  • 600 grame de hriscă înmuiată în prealabil peste noapte în apă
  • 800 grame de apă
  • o lingură cu legume deshidratate
  • 100 ml de vin alb
  • o ceapă
  • un morcov
  • 2-3 căței de usturoi
  • sare, piper, boia după gust
  • o lingură cu drojdie inactivă
3.5.3251

Mod de preparare pentru risotto de hrișcă

  • Spălăm legumele și le curățăm.
  • Dăm morcovul prin răzătoare, tocăm mărunt ceapa și usturoiul.
  • Punem într-o tigaie 2 linguri de ulei și când sunt încinse adăugăm ceapa și usturoiul, presărăm sare și călim 1-2 minute după care adăugăm și morcovul.
  • Amestecăm și turnăm vinul. Lăsăm să se gătească până acesta scade.
  • Între timp punem pe foc, într-un vas 800 ml de apă și o linguriță cu legume deshidratate (eu am folosit de la Sano Vita (ca acestea de AICI). Dacă nu aveți, nu este o problemă. Puteți găti doar folosind apă. Iese însă mai gustos așa sau cu o supă de legume.
  • După ce se evaporă vinul adăugăm hrișca amestecăm și turnăm treptat apa fierbinte. Punem câte un polonic cu apă și când aceasta se evaporă mai adăugăm încă unul și tot așa până când se gătește hrișca.
  • De asemenea adăugăm și condimente după gust și preferințe, sare, piper, boia de ardei etc.
  • Tot procesul durează cam 20-30 de minute, nu mai mult. Hrișca, fiind înmuiată, se gătește foarte repede. Veți observa că atunci când este gătită aceasta ”înflorește”, se desface așa cum se desface bobul de grâu de la colivă :).
  • Când hrișca este gătită adăugăm o lingură cu drojdie inactivă, amestecăm și apoi servim cu poftă. Simplu, ca și preparat de post sau ca și garnitură lângă altceva.

risotto cu hrișcă

Poftă bună la risotto din hrișcă!


Spune si altora!
 582     
582
Shares
 
582
Shares
 582    
« Supă cremă de praz cu cartofi
Chiftele din hrișcă și cartofi, gătite la cuptor »

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Rate this recipe:  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • 5 trucuri pentru a tăia ceapa fără lacrimi January 31, 2025
  • Cum să economisești bani în ianuarie planificând inteligent mesele January 14, 2025
  • 5 idei de mic dejun nutritiv pentru zilele friguroase de ianuarie January 10, 2025

Archives

March 2020
MTWTFSS
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
« Feb   Apr »

Copyright © 2025 · captivating theme by Restored 316