• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome



  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • De post (vegan)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

March 19, 2020 · Leave a Comment

Cel mai simplu desert cu hrișcă și nucă

Deserturi speciale

Spune si altora!
 35     
35
Shares

Cel mai simplu desert cu hrișcă și nucă

Îmi mai rămăsese un rest de hrișcă fiartă din totalul de hrișcă pe care îl pusesem la înmuiat înainte de a face risotto de hrișcă (vezi aici rețeta). Și, ce m-am gândit eu? Să încerc și un desert din hrișcă în ideea că i-am ”sta bine” și într-o rețetă dulce, nu doar sărată.

Uitându-mă la el după fierbere mi-am dat seama că seamănă foarte bine cu bobul de arpacas ”înflorit” adică fiert. Și imediat m-am dus cu gândul la atât de cunoscuta colivă, desertul care se folosește la praznice pentru pomenirea celor adormiți.

desert cu hrișcă

Așa că, pornind de la acea rețetă mi-a fost foarte ușor să încropesc ad-hoc acest desert de post (vegan) care este atât de simplu de făcut încât e treabă de copil de grădiniță. Practic nu trebuie decât să amestecați ingredientele între ele într-un castron și apoi să le așezați în vase pentru servit și gata :)

Am să scriu mai jos și pașii ca să fie dar sunt sigură că ați înțeles deja cum se face. Mai precizez încă un lucru. Eu amfolosit zahăr brut pentru a îndulci acest desert însă la fel de bine se poate folosi miere sau alte îndulcitor care substituie zahărul.

Rețeta de astăzi este una dietetică și sănătoasă, perfectă pentru cei care au intoleranță sau alergie la gluten, dar și pentru cei care au un regim vegan sau țin post în anumite perioade.

Cel mai simplu desert cu hrișcă și nucă
 
Save Print
Prep time
5 mins
Total time
5 mins
 
Autor: Claudia
Recipe type: Dessert
Cuisine: Romaneasca
Serves: 2 portii
Ingrediente
  • 250 grame de hrișcă fiartă în prealabil
  • 100 de grame de nucă măcinată
  • 2-3 linguri de zahăr sau alt îndulcitor după preferință
  • o lingură cu cacao
  • bombonele/fulgi de cocos pentru decor
3.5.3251

Mod de preparare pentru desert cu hrișcă

  • Punem hrișca fiartă într-un castron.
  • Adăugăm îndulcitor după gust și preferințe. Eu am folosit zahăr brut.
  • Punem cacao și esență. Eu am folosit esență de rom dar se poate folosi și altceva în funcție de preferințe.
  • Amestecăm totul bine apoi punem în boluri separate și servim cu poftă.

cel mai simplu desert cu hrișcă

Poftă bună la desert cu hrișcă și nucă!


Spune si altora!
 35     
35
Shares
 
35
Shares
 35    
« Chiftele din hrișcă și cartofi, gătite la cuptor
Turte FĂRĂ drojdie, coapte în tigaie (lipii) »

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Rate this recipe:  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • 5 trucuri pentru a tăia ceapa fără lacrimi January 31, 2025
  • Cum să economisești bani în ianuarie planificând inteligent mesele January 14, 2025
  • 5 idei de mic dejun nutritiv pentru zilele friguroase de ianuarie January 10, 2025

Archives

March 2020
MTWTFSS
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
« Feb   Apr »

Copyright © 2025 · captivating theme by Restored 316