Cel mai simplu desert cu hrișcă și nucă
Îmi mai rămăsese un rest de hrișcă fiartă din totalul de hrișcă pe care îl pusesem la înmuiat înainte de a face risotto de hrișcă (vezi aici rețeta). Și, ce m-am gândit eu? Să încerc și un desert din hrișcă în ideea că i-am ”sta bine” și într-o rețetă dulce, nu doar sărată.
Uitându-mă la el după fierbere mi-am dat seama că seamănă foarte bine cu bobul de arpacas ”înflorit” adică fiert. Și imediat m-am dus cu gândul la atât de cunoscuta colivă, desertul care se folosește la praznice pentru pomenirea celor adormiți.
Așa că, pornind de la acea rețetă mi-a fost foarte ușor să încropesc ad-hoc acest desert de post (vegan) care este atât de simplu de făcut încât e treabă de copil de grădiniță. Practic nu trebuie decât să amestecați ingredientele între ele într-un castron și apoi să le așezați în vase pentru servit și gata :)
Am să scriu mai jos și pașii ca să fie dar sunt sigură că ați înțeles deja cum se face. Mai precizez încă un lucru. Eu amfolosit zahăr brut pentru a îndulci acest desert însă la fel de bine se poate folosi miere sau alte îndulcitor care substituie zahărul.
Rețeta de astăzi este una dietetică și sănătoasă, perfectă pentru cei care au intoleranță sau alergie la gluten, dar și pentru cei care au un regim vegan sau țin post în anumite perioade.
- 250 grame de hrișcă fiartă în prealabil
- 100 de grame de nucă măcinată
- 2-3 linguri de zahăr sau alt îndulcitor după preferință
- o lingură cu cacao
- bombonele/fulgi de cocos pentru decor
Mod de preparare pentru desert cu hrișcă
- Punem hrișca fiartă într-un castron.
- Adăugăm îndulcitor după gust și preferințe. Eu am folosit zahăr brut.
- Punem cacao și esență. Eu am folosit esență de rom dar se poate folosi și altceva în funcție de preferințe.
- Amestecăm totul bine apoi punem în boluri separate și servim cu poftă.
Poftă bună la desert cu hrișcă și nucă!
Leave a Reply