• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome



  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • De post (vegan)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

December 19, 2019 · 3 Comments

Piersici umplute cu cremă. Rețeta copilăriei!

Fursecuri/biscuiti

Spune si altora!
 227     
227
Shares

Piersici umplute cu cremă

Așa cum ziceam și când v-am scris rețeta de nuci umplute cu cremă de ciocolată, anul acesta am avut de gând să refac 2 dintre rețetele dragi mie de când eram mică. Una dintre ele era cea de nuci umplute și a doua aceasta, de piersici umplute cu cremă.

Sunt 2 rețete de fursecuri foarte îndrăgite de români și nelipsite de pe platourile de prăjituri care se răgăsesc pe mesele de sărbătoare ale multora dintre noi. Ceea ce e și normal pentru că ambele sunt foarte gustoase.

piersici umplute cu cremă

Dacă rețeta de nuci umplute cu ciocolată este ceva mai dificil de făcut pentru că avem nevoie de o forma pentru a coace fursecurile care vor fi mai apoi umplute, ei bine, rețeta aceast de piersici umplute cu cremă este mult mai ușor de pregătit.

De data aceasta nu avem nevoie de o formă specială ca să coacem fursecurile. Pur și simplu vom forma biluțe din aluatul pregătit pentru aceasta, le vom așeza în tavă, le vom coace, le vom scobi, umple și apoi colora.

Ei, și aici am ajuns la o problemă ”spinoasă”. Mă refer la colorarea fursecurilor. Lumea e împărțită în 2 tabere. Unii care fac fursecurile acestea folosind pur și simplu colorant alimentar cumpărat din comerț. Altă tabără susține că nu e prea sănătos să folosim acest colorant și că ar fi mai bine să căutăm soluții naturale pentru a le vopsi.

Vezi mai jos si reteta in format video!
Abonează-te si tu la canalul de Youtube (click pe poza)!
Apasă și  pe clopoțel pentru notificări!

Sinceră să fiu, mult timp am și ezitat să fac aceste fursecuri tot din cauza colorantului alimentar. Dar, după lungi deliberări cu mine însămi (a se citi documentări) am decis că, la cât de des mâncam aceste fursecuri nu are cum să fie periculoase câteva grame de colorant alimentar așa că deocamdată pe acesta l-am folosit.

Spun deocamdată pentru că am de gând, în viitor să testez și soluții naturale de vopsit. Am înțeles că se poate folosi suc de sfeclă roșie pentru culoarea roșie si turmeric pentru culoarea galben. Cum nu știu cantitățile și nici cât de bine se colorează, deocamdată nu vă pot sfătui să le folosiți. Dar promit să revin cu un update după ce testez.

Piersici umplute cu cremă
 
Save Print
Prep time
1 hour
Cook time
20 mins
Total time
1 hour 20 mins
 
Autor: Claudia
Recipe type: Desert
Cuisine: Romaneasca
Serves: o portie
Ingrediente
  • 2 ouă medii
  • 80 grame unt cu 82% grăsime
  • 70 grame de unt cu 65% grăsime
  • 75 grame de zahăr pudră
  • 320 grame de făină (plus/minus, în funcție de cât de mare e oul)
  • o linguriță cu esență de vanilie
  • un vârf de cuțit cu sare
  • 5 grame de praf de copt
  • pt umplutura
  • 3 linguri cu gem de caise
  • 75 grame de nucă măcinată
  • 100 ml apă sau lapte
  • cateva picaturi de colorant allimentar roșu și galben
3.5.3251

pieesici umplute cu gem de caise si nuca

Mod de preparare piersici umplute cu cremă

  • Punem într-un castron cele 2 tipuri de unt. Adăugăm peste ele zahărul pudră și începem să amestecăm până obținem o cremă.
  • Adăugăm ouăle, sarea și vanilia și le încorporăm și pe ele.
  • Cernem făina împreună cu praful de copt și o adăugăm treptat încorporând-o până când vom obține un aluat moale dar nelipicios, de consistența unei plasteline. NOTĂ! Cantitatea de făină poate varia în funcție de tipul făinii folosite și de mărimea oului.
  • Acoperim aluatul cu o folie alimentară și îl lăsăm la rece 2-3 ore ca să se întărească și să se poată lucra ușor.
  • După ce trec orele de așteptare aprindem cuptorul la 180 de grade și punem hârtie de copt în tava de la aragaz.
  • Scoatem aluatul din frigider și începem să formăm bile mici de maxim 10 grame. Cântărim fiecare bucată pentru a fi sigur că nu ne ies unele fursecuri mai mici și altele mai mari.
  • Punem bilele de aluat în tavă și dăm la cuptor. Lăsăm să se coacă pentru 20-25 minute până observați că se rumenesc ușor.
  • Când sunt gata scoatem tava din cuptor și lăsăm fursecurile la răcit.
  • După ce se răcesc acestea se scobesc cu ajutorul unui cuțit ascuțit, cu grijă ca să nu se rupă, făcând astfel o gaură în partea de jos. Surplusul de aluat în vom pune într-un castron și folosi pentru cremă.

piersici scobite

  • Facem crema din restul de la scobitul fursecurilor, gem și nucă. Cantitățile de gem și nucă sunt relative și depind de cât de mult scobiți fursecurile.
  • Umplem cu o linguriță jumătățile de fursec și le lipim între ele după care le punem pe un platou.
  • Punem câteva picături de colorant roșu în 50 ml de apă și câteva picături de colorant galben în restul de 50 ml de apă. NOTĂ! În loc de apă simplă se mai poate folosi lapte fiert în prealabil sau un sirop din apă și zahăr. Dacă folosiți lapte fursecurile nu vor ține la fel de mult în timp ca cele la care am folosit apă sau sirop.
  • Luăm fiecare piersică/fursec umplut și o scufundăm în apa colorată în roșu, întoarcem și partea cealaltă o trecem prin apa de culoare galbenă.
  • La final le tăvălim prin zahăr tos, le așezăm pe o farfurie și se servim cu poftă.

piersici umplute cu cremă din gem

Să aveți poftă la piersici umplute cu cremă!


Spune si altora!
 227     
227
Shares
 
227
Shares
 227    
« Nuci umplute cu cremă de ciocolată
Guguluf pufos cu rahat. Rețetă simplă și rapidă »

Trackbacks

  1. Chec Coroniță. Guguluf festiv cu cacao - Lecturi si Arome says:
    December 18, 2020 at 5:20 pm

    […] platouri de prăjituri mai pe gustul lor. Așa că am făcut nuci umplute cu cremă de ciocolată, piersicuțe, napolitană și cornulețe cu smântâna și […]

    Reply
  2. Top 10 retete de fursecuri pentru Craciun - Lecturi si Arome says:
    November 19, 2020 at 2:04 pm

    […] Nelipsite de pe masa de sărbătoare sunt și fursecurile piersici – click AICI pentru reteta […]

    Reply
  3. Nuci umplute cu cremă de ciocolată - Lecturi si Arome says:
    October 9, 2020 at 4:50 pm

    […] AICI ca să vezi și rețeta de fursecuri […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Rate this recipe:  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • 5 trucuri pentru a tăia ceapa fără lacrimi January 31, 2025
  • Cum să economisești bani în ianuarie planificând inteligent mesele January 14, 2025
  • 5 idei de mic dejun nutritiv pentru zilele friguroase de ianuarie January 10, 2025

Archives

December 2019
MTWTFSS
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
« Nov   Jan »

Copyright © 2025 · captivating theme by Restored 316