Fursecuri Raffaello – fursecuri moi cu unt și lapte praf
Am făcut zilele trecute o porție mai mică de bomboane Raffaello ca să filmez rețeta și s-o aveți și în variantă video. O puteți vedea mai jos. Și, după ce am filmat cum formam biluțele pentru bomboane mi-a venit o idee. Mi-am zis, ce ar fi dacă la compoziția asta aș adăuga și niște făină și aș face fursecuri Raffaello?
M-am gândit că nu e o idee rea și am început eu să fac calcule pornind de la atât de cunoscutele fursecuri fragede ”3/2/1” și am zis ca orice ar fi… ceva comestibil tot o ieși. Evident că, aluatul fiind cumva mai uscat, deci cu mai puțină apă în el, în afară de făină era clar că mai avea nevoie și de lichid.
Așa că am folosit și puțină apă. Doar cât să rezulte un aluat moale și foarte maleabil, ca o plastelină, pe care, la fel ca și la bomboane, să-l pot transforma în biluțe și apoi coace. Zis și făcut așa că iată rezultatul în rețeta de azi.
Au ieșit niste fursecuri Raffaello cu gustul pe care îl au bomboanele dar cu avantajul că țin mai mult fiind coapte. Eu am folosit chiar și midgale pentru a pune înauntru, exact ca la bomboane. Pentru a fi puțin contrast nu le-am mai decojit. Au fost ok și așa dar pentru un plus de eleganță e mai bine să le decojiți înainte.
- 100 grame de unt cu 82% grăsime
- 100 grame de zahăr pudră
- 100 grame de lapte praf
- 50 grame de fulgi de cocos
- 50 ml de apă
- 100-110 grame de făină
- o lingură cu esență de migdale
- midgale sau nuci pentru interior
- 50 grame fulgi de cocos pentru tăalit (aprox)
Mod de preparare pentru fursecuri Raffaello
- Punem într-un castron untul moale, la temperatura camerei.
- Adaugam peste el zahărul pudră și frecăm bine până când se topește.
- Punem peste această cremă laptele praf, nuca de cocos, apa și făina și amestecăm până când obținem un aluat moale, nelipicios, elastic pe care îl strângem în formă de bilă și îl lăsăm la frigider pentru 30 de minute cât să se întprească untul.
- După trecerea timpului aprindem cuptorul la 180 de grade și punem hârtie de copt în tava de la cuptor.
- Procedăm ca atunci când facem bomboanele Raffaello (vezi video de mai jos) și formăm biluțe umplute cu miez de nucă sau migdale pe care le tăvălim puțin prin nucă de cocos după care le așezăm în tavă.
- Dăm tava la cuptor pentru 20 de minute cât să se rumenească ușor. Când pe fund sunt rumenite înseamnă că sunt gata.
- Scoatem fursecurile din cuptor, le lăsăm la răcit pe un grătar și apoi le servim cu poftă.
Să aveți poftă la fursecuri Raffaello, fursecuri moi cu unt și lapte praf!
Leave a Reply