Ciuperci cu unt și usturoi la Slow Cooker Crock-Pot 4.7 l Digital
Am găsit rețeta perfecta pentru a face niște ciuperci gustoase. Nu mă refer la ciupercile de pădure, cum sunt ghebele, de exemplu care se găsesc în natură în lunile de toamnă și care ies foarte bune gătite simplu, la tigaie, cu usturoi și mămăliguță alături.
Mă refer la ciupercile Champignon, cele care se găsesc de cumpărat tot timpul anului în supermarket care se comercializează fie vrac, fie preambalate în cutii de plastic, la 500 de grame sau 1 kilogram. Sunt ciuperci de cultură și, drept să zic nu mi se par a avea un gust cine știe ce. Comparativ cu cele de pădure.
Dar, cum sunt și mai ieftine și mai accesibile pe tot parcursul anului ne folosim de ele în diferite mâncăruri. Sau le putem pregăti simplu, la tigaie, ori la cuptor, umplute sau nu. Cu toate astea parcă la fel de bune ca cele pe care le-am pregătit zilele trecute la slow cooker nu ies dacă vrei să le gătești simplu, cu cât mai puține ingrediente.
Poate e doar părerea mea dar ciupercile Champignon pregătite așa, adică gătite lent la slow cooker Crock-Pot 4,7 l Digital, cum am eu, ies demențial de bune. Foarte gustoase! Probabil datorită faptului că sunt gătite timp îndelungat și la o temperatură mică.
Nu mai povestesc acum despre caracteristicile și modul de funcționare a unui slow cooker pentru că am scris mai multe la rețeta de tocăniță de vită cu cartofi dulci.
Și tot acolo vă spuneam despre cât de gustoasă iese mâncarea făcută la Slow Cooker-ul Crock-Pot 4.7 l Digital pe care îl am eu și mai ales cât de comod este să pui ingredientele în vasul acestuia, să uiți de ele și, peste un timp să ai mâncarea gata. Timp în care, evident, tu faci ce vrei. Citești, te uiți la un film, ieși în oraș cu prietenii etc.
Un astfel de electrocasnic, asistentul minune în bucătărie (cel puțin pentru mine) merită sărbătorit. Și luna aceasta, adică în octombrie chiar se sărbătorește la nivel internațional luna Crocktober, o lună întreagă dedicată toată gătitului cu efort minim la oalele electrice CrockPot și, evident, mâncatului sănătos.
Așa că m-am gândit să omagiez și eu pe micuțul meu asistent din bucătărie pregătindu-vă o mini serie de rețete pregătite cu ajutorul lui. Din discuțiile de pe grupul de Facebook ”Lecturi și Arome” mi-am dat seama că unii dintre voi ați fi dornici să folosiți un astfel de aparat dat apare teama că nu o să știți să-l folosiți așa că o să vă vin în ajutor cu rețetele testate de mine.
Vezi aici si rețeta în format video.
Nu uita să te abonezi și tu la canalul de Youtube.
Click și pe clopoțel pentru a fi la curent când postez ceva nou!
- 500 grame de ciuperci tip Champignon
- 75 de grame de unt
- o jumătate de căpățână de usturoi
- o jumătate de linguriță cu sare
- o lingură cu amidon
- câteva fire de pătrunjel tocat
Mod de preparare ciuperci cu unt și usturoi
- Curățăm ciupercile și, dacă sunt mici le lăsăm întregi iar dacă sunt mai mărișoare le tăiem în două sau 3 pe lungime.
- Curățăm și ustutoiul și îl tocăm sau îl pisăm mărunt.
- Punem în vasul de la slow cooker-ul Crock Pot ciupercile, adăugăm sarea și untul (topit sau măcar la temperatura camerei). Amestecăm.
- Amestecăm, punem capacul, setăm funcția ”High” și timpul la 1,5 ore și lăsăm ciupercile să se gătească.
- După 1 oră, adică cu jumătate de oră înainte de a expira timpul setat ridicâm capacul, adăugăm amidonul și pătrunjelul, amestecăm, punem la loc capacul și lăsăm să se gătescă până la final.
- Servim calde ca și garnitură sau, de ce nu, ca și fel principal.
Să aveți spor la făcut ciuperci în sos de unt și usturoi!
Clara says
Buna,Claudia!Doar ce mi-am cumparat o astfel de oala si prima reteta pe care am s-o fac ,este aceasta cu ciuperci!Multumesc pentru reteta!
Claudia Vasilache says
Clara, cu mare drag! Ma bucur ca prima reteta incercata va fi a mea. Sper sa iti placa si sa mai incerci si altele :)
Cristina Toth says
Imi plac ciupercile, asa ca reteta o voi incerca si eu.
Claudia Vasilache says
Super! Astept impresii! <3 Sa ai spor!
name says
Am încercat și eu reteta, dar nu aveam amidon. Ce rol are amidonul aici ?
Claudia Vasilache says
amidonul da consistenta sosului, il leaga.