Pulpa de porc la cuptor cu vin și usturoi
În weekend-ul trecut ne-am răsfățat cu o pulpă de porc la cuptor cu vin și usturoi. O friptură simplă și care nu necesită mult timp pentru preparare. Adică o rețetă pe gustul meu. Puțin timp petrecut în bucătărie și un rezultat delicios în farfurie cred că este dezideratul oricărei gospodine.
Și ce poate fi mai ușor de făcut decât o friptură gătită la cuptor. Iei carnea, pui restul ingredientelor, bagi totul la cuptor si din când în când mai arunci o privire să vezi ce face fripturica pusă la cald.
O mai întorci, o mai stropești cu zeama din vas și aștepti cu nerăbdare să se termine mai repede de gătit pentru că prea îmbietor miroase în casă iar tu nu mai poți de poftă să guști din ea. Cam așa a fost la noi duminică.
Iar cina a fost fabuloasă. Drept e că ar fi trebuit să fie prânzul fabulos dar, cum am vrut să fac și varianta video a rețetei plus poze ca să pot pune și pe blog, a trebuit să fac în așa fel încât să am lumină suficientă pentru ambele și am ratat masa de prânz.
Dar bună a mai fost friptura din pulpă de porc la cuptor și la cină și abia a doua zi, la prânz. Mai ales că a doua zi am făcut și niște cartofi fierți în coajă și apoi rumeniți în lichidul rămas de la friptură. Mmm… o nebunie!
- 1 kg pulpa de porc
- 100 ml de vin alb
- o linguriță cu sare
- 2 linguri cu untură
- 4-5 căței de usturoi
- o linguriță de rozmarin
- o jumătate de linguriță de piper măcinat
Mod de preparare pentru pulpă de porc la cuptor cu vin și usturoi
- Aprindem cuptorul la 200 de grade.
- Bucata întreagă de carne o frecăm cu sare și o punem într-un vas din sticlă termorezistentă, de preferat cu capac.
- Presărăm piperul și rozmarinul, adăugăm cățeii de usturoi curățați și tăiați bucăți, dacă sunt mai mari.
- Turnăm vinul și punem peste carne cele 2 linguri de untură.
- Punem capacul și dăm la cuptor, la 200 grade, lăsând să se gătească timp de o oră. Dacă nu aveți vad cu capac acoperiți vasul cu o folie de aluminiu.
- După o oră luam vasul din cuptor, dăm capacul jos și întoarcem bucata de carne pe partea celalată.
- Coborâm temperatura la 180 de grade și lăsăm să se gătească în continuare pentru jumătate de oră, fără a mai pune capacul.
Rețeta video o poți vedea mai jos. Nu uita să te abonezi și tu la canalul de Youtube.
Pentru a fi la curent cu ultimele rețete video activează și clopoțelul!
- După jumătate de oră scoatem iar vasul din cuptor, întoarcem bucata de carne iarăși cu fața în sus, dăm înapoi la cuptor pentru încă 30 de minute.
- Odată ce a trecut și această jumătate de oră mărim iar temperatura la 200 de grade, stropim puțin carnea cu zeama din vas și mai dăm la cuptor pentru 15 minute ca să se rumeanască frumos.
- Când este gata, scoatem carnea, o punem pe o farfurie, o feliem și o servim cu mare poftă simlă, cu o garnitură de salată sau ceva cartofi prăjiți.
Să aveți spor la gătit pulpă de porc la cuptor cu vin și usturoi!
Leave a Reply