• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome



  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • De post (vegan)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

February 19, 2019 · Leave a Comment

Pulpa de porc la cuptor cu vin și usturoi

cu carne· Feluri de baza

Spune si altora!
 10     
10
Shares

Pulpa de porc la cuptor cu vin și usturoi

În weekend-ul trecut ne-am răsfățat cu o pulpă de porc la cuptor cu vin și usturoi. O friptură simplă și care nu necesită mult timp pentru preparare. Adică o rețetă pe gustul meu. Puțin timp petrecut în bucătărie și un rezultat delicios în farfurie cred că este dezideratul oricărei gospodine.

Și ce poate fi mai ușor de făcut decât o friptură gătită la cuptor. Iei carnea, pui restul ingredientelor, bagi totul la cuptor si din când în când mai arunci o privire să vezi ce face fripturica pusă la cald.

pulpă de porc la cuptor cu vin

O mai întorci, o mai stropești cu zeama din vas și aștepti cu nerăbdare să se termine mai repede de gătit pentru că prea îmbietor miroase în casă iar tu nu mai poți de poftă să guști din ea. Cam așa a fost la noi duminică.

Iar cina a fost fabuloasă. Drept e că ar fi trebuit să fie prânzul fabulos dar, cum am vrut să fac și varianta video a rețetei plus poze ca să pot pune și pe blog, a trebuit să fac în așa fel încât să am lumină suficientă pentru ambele și am ratat masa de prânz.

Dar bună a mai fost friptura din pulpă de porc la cuptor și la cină și abia a doua zi, la prânz. Mai ales că a doua zi am făcut și niște cartofi fierți în coajă și apoi rumeniți în lichidul rămas de la friptură. Mmm… o nebunie!

Pulpa de porc la cuptor cu vin și usturoi
 
Save Print
Prep time
10 mins
Cook time
2 hours
Total time
2 hours 10 mins
 
Autor: Claudia
Recipe type: Fel de baza
Cuisine: Romaneasca
Serves: o portie
Ingrediente
  • 1 kg pulpa de porc
  • 100 ml de vin alb
  • o linguriță cu sare
  • 2 linguri cu untură
  • 4-5 căței de usturoi
  • o linguriță de rozmarin
  • o jumătate de linguriță de piper măcinat
3.5.3251

Mod de preparare pentru pulpă de porc la cuptor cu vin și usturoi

  • Aprindem cuptorul la 200 de grade.
  • Bucata întreagă de carne o frecăm cu sare și o punem într-un vas din sticlă termorezistentă, de preferat cu capac.
  • Presărăm piperul și rozmarinul, adăugăm cățeii de usturoi curățați și tăiați bucăți, dacă sunt mai mari.
  • Turnăm vinul și punem peste carne cele 2 linguri de untură.
  • Punem capacul și dăm la cuptor, la 200 grade, lăsând să se gătească timp de o oră. Dacă nu aveți vad cu capac acoperiți vasul cu o folie de aluminiu.
  • După o oră luam vasul din cuptor, dăm capacul jos și întoarcem bucata de carne pe partea celalată.
  • Coborâm temperatura la 180 de grade și lăsăm să se gătească în continuare pentru jumătate de oră, fără a mai pune capacul.

Rețeta video o poți vedea mai jos. Nu uita să te abonezi și tu la canalul de Youtube.
Pentru a fi la curent cu ultimele rețete video activează și clopoțelul!

  • După jumătate de oră scoatem iar vasul din cuptor, întoarcem bucata de carne iarăși cu fața în sus, dăm înapoi la cuptor pentru încă 30 de minute.
  • Odată ce a trecut și această jumătate de oră mărim iar temperatura la 200 de grade, stropim puțin carnea cu zeama din vas și mai dăm la cuptor pentru 15 minute ca să se rumeanască frumos.
  • Când este gata, scoatem carnea, o punem pe o farfurie, o feliem și o servim cu mare poftă simlă, cu o garnitură de salată sau ceva cartofi prăjiți.

pulpă de porc la cuptor

Să aveți spor la gătit pulpă de porc la cuptor cu vin și usturoi!


Spune si altora!
 10     
10
Shares
 
10
Shares
 10    
« Pastă de jumări cu ou
Biluțe din biscuiți cu vișine din vișinată »

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Rate this recipe:  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • Blanșarea legumelor. Ce înseamnă și cum se face. February 6, 2023
  • 10 retete de prăjituri cu mascarpone. Delicioase și ușor de făcut! February 4, 2023
  • 8 sfaturi practice pentru a găti minimalist January 23, 2023

Archives

February 2019
MTWTFSS
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728 
« Jan   Mar »

Copyright © 2023 · captivating theme by Restored 316